reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu
Witaj
Jakie jeszcze badania robiłaś? No przy PAi powinno się brać heparyne w ciąży. Czy masz jakiegoś sensownego lekarza który Cię poprowadzi przy kolejnej ciąży? Badałaś zespół antyfosfolidowy?
Ja mam jutro wizytę i zapytam, bo internet i ulotki mówią, żeby nie dzielić tych 5mg.. w sumie mogłabym brać 1 mg X2, no i w ten sposób schodzić z dawki.. Ostatnio się jakoś nakręciłam, że powinnam to odstawić, ale lekarzem nie jestem i nie chce nic robić na własną rękę, skoro mój lekarz twierdzi inaczej...
Oj kochana ja to sobie byłam trochę lekarzem ja dla odmiany bałam się odstawić 😀😀 każda z nas inna który masz tydzień?

reklama
Robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolidowego, wyszły okej. Moja ginka jest dociekliwa, to ona mi poleciła zrobić badania, zapobiegawczo przepisala wit b6, b12 i właśnie ten acard. Wychodzi z założenia że lepiej znać przyczyne i móc wprowadzić odpowiednie leczenie, zobacze co powie na wizycie. Ostatnio tak spokojnie myślałam o kolejnej ciąży, a teraz im bliżej możliwości podjecia starań mam stresa czy nie powtórzy sie sytuacja z obumarciem ponownie.

Witaj
Jakie jeszcze badania robiłaś? No przy PAi powinno się brać heparyne w ciąży. Czy masz jakiegoś sensownego lekarza który Cię poprowadzi przy kolejnej ciąży? Badałaś zespół antyfosfolidowy?

Oj kochana ja to sobie byłam trochę lekarzem ja dla odmiany bałam się odstawić [emoji3][emoji3] każda z nas inna który masz tydzień?

Robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolidowego, wyszły okej. Moja ginka jest dociekliwa, to ona mi poleciła zrobić badania, zapobiegawczo przepisala wit b6, b12 i właśnie ten acard. Wychodzi z założenia że lepiej znać przyczyne i móc wprowadzić odpowiednie leczenie, zobacze co powie na wizycie. Ostatnio tak spokojnie myślałam o kolejnej ciąży, a teraz im bliżej możliwości podjecia starań mam stresa czy nie powtórzy sie sytuacja z obumarciem ponownie.
A przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie i... Zobacz tutaj jest lista badań

A encorton można dzielić ???? Bo wydaję mi się, że nie.. Ja w sumie od początku biorę 5 mg (obecnie 28+5) i lekarz twierdzi, że powinnam go brać aż do 35 tygodnia 🤷
Encorton do 35tc?? Pierwsze słyszę żeby ktoś tak długo brał steryd. Na tym etapie ciazy immunologia juz raczej nie miesza, A długie branie sterydu może się negatywnie odbić na zdrowiu. Ja osobiście też dzielilam tabletkę 5mg. ma przez środek taki rowek, więc po tym przekroilam i jadłam po pół

Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu
Na pai1 w ciąży heparyna. Ja też mam pai1 i w czasie starań brałam tylko acard, A po pozytywnym teście heparyna

A Tobie sie udało zajść z pozytywnym zakończeniem? [emoji4] Heparyna jest w zastrzykach do robienia?
Encorton do 35tc?? Pierwsze słyszę żeby ktoś tak długo brał steryd. Na tym etapie ciazy immunologia juz raczej nie miesza, A długie branie sterydu może się negatywnie odbić na zdrowiu. Ja osobiście też dzielilam tabletkę 5mg. ma przez środek taki rowek, więc po tym przekroilam i jadłam po pół

Na pai1 w ciąży heparyna. Ja też mam pai1 i w czasie starań brałam tylko acard, A po pozytywnym teście heparyna

Witaj

Oj kochana ja to sobie byłam trochę lekarzem ja dla odmiany bałam się odstawić 😀😀 każda z nas inna który masz tydzień?
Już 28+5, a wiem że wszystkie dużo szybciej odstawiacie i dlatego mi to nie pasuje, że mam brać do 35 tygodnia 😜

Ale co najważniejsze ciesze się że zdecydowałam sie na badania, przynajmnkej mogę próbować zapobiec kolejnemu niepowodzeniu, a nie liczyć że to był przypadek i sie nie powtórzy

reklama

Mój lekarz tak zaleca pacjentkom, więc cóż zrobić, trochę też się boję na własną rękę odstawić.. No właśnie encorton 5 nie ma rowka (przynajmniej teraz, jest na nim tylko taki znaczek - trójkąt), więc nie ma jak podzielić niestety..

Do góry