reklama
roki_1991
Fanka BB :)
A nie pomyliłaś z acardem?Już 28+5, a wiem że wszystkie dużo szybciej odstawiacie i dlatego mi to nie pasuje, że mam brać do 35 tygodnia![]()
Kurde.... to może jednak coś innego miało rowek....?Mój lekarz tak zaleca pacjentkom, więc cóż zrobić, trochę też się boję na własną rękę odstawić.. No właśnie encorton 5 nie ma rowka (przynajmniej teraz, jest na nim tylko taki znaczek - trójkąt), więc nie ma jak podzielić niestety..

Porzeczka1234
Rowek ma 10mgA nie pomyliłaś z acardem?
Kurde.... to może jednak coś innego miało rowek....?kurde, nie pamiętam
![]()

Mi nawet ok 10-7 dni 3 dni ból okropny i ciepłe ręceCześć dziewczyny. Mam pytaniejak długo po szczepieniu utrzymywały Wam się na rękach guzki ?
Porzeczka1234
Nie raczej nic możesz posmarować heparyną w żelu przyniesie ulgę ale niestety chwilową. Każda dzień będzie lepiej.A używałaś na to jakieś lekarstwo? Mi lekarz powiedział że mogę stostawac maść alantan, ale to jest na obrzęki i ból, a mnie raczej swędzi.
Niestety nie pomyliłam, sama jestem farmaceutkaA nie pomyliłaś z acardem?
Kurde.... to może jednak coś innego miało rowek....?kurde, nie pamiętam
![]()

Hej...tak proboje już wszystkiego. W Macierzynstwie mój dr mówi że to immunologia...i właściwie on nie wie co zrobić dalej. Jedna doktorka z tej samej kliniki zasugerowała że to może jednak jest jakaś endometrioza utajoną Histeroskopia dwa miesiące temu i histopatologia wyszły ok. Malinowski mówi, że to statystyka i trzeba próbować do skutku...Z macica do tej pory myślałam że jest ok....ale teraz już sama nie wiem. Teraz druga dr z mojej kliniki wprowadza mi leczenie hormonami żeby odbudować przed transferem śluzówkę w macicy (przy podejrzeniu tej endometriozy utajonej). A potem zaraz transfer ba cyklu sztucznym. Wczoraj podjęłam decyzję, że będę próbowała do skutku...nawet jakbym miała zrobić puste invitro...raz się udało, ta ciąża stracona w 9 tyg to albo przez szczepienia w ciąży albo przez to, że mój dr przeciął z lekami immunosupresyjnymi i organizm dostał pierdolca. Dziękuję kochana ..Cześć kochana ja pacjentka Malinowskiego mi kazał odstawić encorton a brała dawkę 15 mg w 16 tygodniu ja się bałam i w obu ciażach brałam na własną rękę dłużej w pierwszej ciąży do 21 tygodnia ciąży a w drugiej do 18 tygodnia.
Kochana co u Ciebie?
Witaj od kiedy encorton od testu pozytywnego czy owu? Na moje oko malutka dawka zdecydowanie. Może zamiast do Sydora czy Sachy bo rozumiem że jesteś z KRK umów się do Przybycienia . On zbada Ciebie i partnera również pod wzgledem ginekoligicznym i nie boi się dawać innych leków np accofilu którego nie brałaś a wielu tu pomógł. Zresztą ma szeroki umysł i kieruje na szczepienia imunoglobiny itd jeśli widzi taka potrzebę warto go odwiedzić lub Łodz prof Malinowski
Ja szczerze powiedziawszy radziłbym się porządnie przebadać a później podchodzić do kolejnej ciąży. Wiele poronień na pewno nie odbije się dobrze na twojej psychice
Witaj bardzo mi przykro. Wiele przeszłaś! Była tu dziewczyna która miała wylew @Auri_a wywołam ale nie wiem czy jeszcze nas podczytuje. Urodziła córeczkę to na pewno. Jakie leki brałaś ? Co lekarze mówią dlaczego ta beta nie rusza lub spada? Co prof na to lub lekarze z kliniki ? Czy z macicą wszystko ok? Acofil brałaś intralipid bo widzę ,że już wszystkiego próbujesz.
HejCześć dziewczyny. Mam pytaniejak długo po szczepieniu utrzymywały Wam się na rękach guzki ?
Mi kilka dni 5-6 Bardziej niż gorzki utrzymywał się ból w miejscach szczepien
Hej,
Potrzebuję porady osób bardziej doświadczonych.
Moja historia położnicza jest przykra, szczególnie pierwsza ciąża- największy cios i szok. Pierwsza ciąża ( obumarła w 35tc) przyczyna niewyjaśniona ciąża zdrowa, druga ciąża ( poronienie ok. 7tc) nie zabiło nawet serce, kariotyp płodu prawidłowy w obrębie tych wszystkich 8 najczęściej występujących wad genetycznych. Teraz jestem w 3 ciąży na heparynie i acardzie i wydawało się, że jest już dobrze. Już na 1 wizycie biło serduszko, na drugiej ok 7tc biło 160, na trzeciej trzy tygodnie później nagle informacja: pomiar ok 9tc, czyli za wolny przyrost o ponad tydzień i serce zwolnilo do 101. Wiem, że rokowania są złe. Mam ponowną wizytę za 4 dni, ale domyślam się, że usłyszę albo: serce zwalnia, płód nie rośnie, albo: brak akcji serca.
Mam stwierdzone MTHFR C homo, Pai homo i VR2 hetero. Dlatego ostatnia ciąża metylowany kwas foliowy, acard i heparyna. Raczej nie pomogło i czeka mnie kolejne poronienie
Przebadałam trombofilię, antykoagulant tocznia ( po 1 stracie ujemny, po drugiej lekko dodatni, teraz w trzeciej ujemny), zespół antyfosfolipidowy pozostałe parametry ujemne, cukry w normie, niedoczynnosc tarczycy wyregulowana od dłuższego czasu przed ciążami i prowadzona przez endo. Homocysteina 5,8 i wsztstkie paranetry zakrzepowe ok stale monitorowane przez hematologa.
Posiewy obecnie wszystko ok.
Kieruję się niestety w stronę immunologii. Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jakieś podstawowe badania, które należy wykonać zaraz po poronieniu i ew. jeszcze jakieś ważne, abym do immunologa już coś miała do okazania? Innego pomysłu nie mam, dlaczego tak się dzieje. Jeszcze nie robiłam kariotypów moich i męża, zrobię na pewno. Dodam tylko, bo może to wyklucza niektóre badania, że nie mam problemu z zajściem w ciążę (wszystkie trzy po pierwszej próbie), ale jej utrzymaniem.
Pozdrawiam, Magda.
Moja historia położnicza jest przykra, szczególnie pierwsza ciąża- największy cios i szok. Pierwsza ciąża ( obumarła w 35tc) przyczyna niewyjaśniona ciąża zdrowa, druga ciąża ( poronienie ok. 7tc) nie zabiło nawet serce, kariotyp płodu prawidłowy w obrębie tych wszystkich 8 najczęściej występujących wad genetycznych. Teraz jestem w 3 ciąży na heparynie i acardzie i wydawało się, że jest już dobrze. Już na 1 wizycie biło serduszko, na drugiej ok 7tc biło 160, na trzeciej trzy tygodnie później nagle informacja: pomiar ok 9tc, czyli za wolny przyrost o ponad tydzień i serce zwolnilo do 101. Wiem, że rokowania są złe. Mam ponowną wizytę za 4 dni, ale domyślam się, że usłyszę albo: serce zwalnia, płód nie rośnie, albo: brak akcji serca.
Mam stwierdzone MTHFR C homo, Pai homo i VR2 hetero. Dlatego ostatnia ciąża metylowany kwas foliowy, acard i heparyna. Raczej nie pomogło i czeka mnie kolejne poronienie

Przebadałam trombofilię, antykoagulant tocznia ( po 1 stracie ujemny, po drugiej lekko dodatni, teraz w trzeciej ujemny), zespół antyfosfolipidowy pozostałe parametry ujemne, cukry w normie, niedoczynnosc tarczycy wyregulowana od dłuższego czasu przed ciążami i prowadzona przez endo. Homocysteina 5,8 i wsztstkie paranetry zakrzepowe ok stale monitorowane przez hematologa.
Kieruję się niestety w stronę immunologii. Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jakieś podstawowe badania, które należy wykonać zaraz po poronieniu i ew. jeszcze jakieś ważne, abym do immunologa już coś miała do okazania? Innego pomysłu nie mam, dlaczego tak się dzieje. Jeszcze nie robiłam kariotypów moich i męża, zrobię na pewno. Dodam tylko, bo może to wyklucza niektóre badania, że nie mam problemu z zajściem w ciążę (wszystkie trzy po pierwszej próbie), ale jej utrzymaniem.
Pozdrawiam, Magda.
reklama
Zajrzyj tutaj, jest lista badań.Hej,
Mam stwierdzone MTHFR C homo, Pai homo i VR2 hetero. Dlatego ostatnia ciąża metylowany kwas foliowy, acard i heparyna. Raczej nie pomogło i czeka mnie kolejne poronienie [emoji17]
Pozdrawiam, Magda.
Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Witam serdecznie. Chciałabym wam przybliżyć temat badań i przebiegu naszych ciąż po poronieniu. Niejednokrotnie była to ..4 ..5 ..6 ciąża ale jednak udana. Wątek ten jest watkiem zamknietym w celu zebrania wszelkich wiadomosci "dlaczego" tym razem nam sie udalo. Na pozostalych wątkach o...
Nie wiem jak inaczej mogłabym ci pomóc.
Przykro mi z powodu każdej twojej straty. Tej obecnej w sposób szczególny. Może steryd mógłby pomóc? To niestety gdybanie i wydaje mi się, że trochę loteria.
Podziel się: