DziękujęTel: 12 420 50 45
Al. 29 Listopada 178A, na parterze.
reklama
Na mój gust to za mała dawka sterydu, ja miałam mieć 20, ale przez wzgląd na guza na wątrobie miałam 15 encortonu i chwilę 1000 sioforu.Dałaś mi nadzieję, że może jednak nie wszystko stracone:-) P/c. p. kardiolipinie miałam robione i wyszły w normie , jedynie co homocysteina wyszła delikatnie za normę. Ana 1, Ana 3 wszly dobrze. Ostatnią ciążę prowadziłam na clexane, acardzie , Encortonie, metylowane witaminy mimo to nie udało się oszukac mojego organizmu i poroniłam.
Co do Sachy, to on jest raczej hematologiem niż immunologiem, ale może nie jestem już na bieżąco. Ja byłam u Sydora.
@rose34 jeszcze jedno homocysteiny do starań najlepiej jak jest w granicach 5-6.
@Żana10 nie byłam u dr M, ale brałam encorton 15 do 16tc, potem o 1/4 tabletki (a miałam piątki) schodziłam co tydzień.
Ostatnia edycja:
Najprawdopodobniej sobie nazwiska lekarzy pomyliłam. Bo tyle ostatnio czytałam informacji i mogło mi się coś pomieszać. Na spokojnie zacznę od wizyty u mojego lekarza i co on zapraponuje :-)Na mój gust to za mała dawka sterydu, ja miałam mieć 20, ale przez wzgląd na guza na wątrobie miałam 15 encortonu i chwilę 1000 sioforu.
Co do Dachy, to on jest raczej hematologiem niż immunologiem, ale może nie jestem już na bieżąco. Ja byłam u Sydora.
@Żana10 nie byłam u dr M, ale brałam encorton 15 do 16tc, potem o 1/4 tabletki (a miałam piątki) schodziłam co tydzień.
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Cześć kochana ja pacjentka Malinowskiego mi kazał odstawić encorton a brała dawkę 15 mg w 16 tygodniu ja się bałam i w obu ciażach brałam na własną rękę dłużej w pierwszej ciąży do 21 tygodnia ciąży a w drugiej do 18 tygodnia.Cześć dziewczyny mam pytanie do osób które leczyły się u prof Malinowskiego i którym udało się zajść w szczęśliwa ciąże do którego tygodnia ciąży brałyście sterydy ? Mój czas ze sterydami zaczyna się kończyć i oczywiście ogarnia mnie przez to strach..
Kochana co u Ciebie?Hej Laseczki
Dawno mnie tu nie byłotrafiłam na fajny artykuł o inozytolu i stwiedziłam, że może się tu przyda dziewczynom z PCOS i IO
Jaki inozytol wybrać w PCOS? Porównanie suplementów
Masz PCOS? Zastanawiasz sie jaki inozytol wybrać? To porównanie pomoże porównać suplementy i wybrać Ci najlepszy myo-inozytol!holistyczniezdrowi.pl
Buziaki
Witaj od kiedy encorton od testu pozytywnego czy owu? Na moje oko malutka dawka zdecydowanie. Może zamiast do Sydora czy Sachy bo rozumiem że jesteś z KRK umów się do Przybycienia . On zbada Ciebie i partnera również pod wzgledem ginekoligicznym i nie boi się dawać innych leków np accofilu którego nie brałaś a wielu tu pomógł. Zresztą ma szeroki umysł i kieruje na szczepienia imunoglobiny itd jeśli widzi taka potrzebę warto go odwiedzić lub Łodz prof MalinowskiDałaś mi nadzieję, że może jednak nie wszystko stracone:-) P/c. p. kardiolipinie miałam robione i wyszły w normie , jedynie co homocysteina wyszła delikatnie za normę. Ana 1, Ana 3 wszly dobrze. Ostatnią ciążę prowadziłam na clexane, acardzie , Encortonie, metylowane witaminy mimo to nie udało się oszukac mojego organizmu i poroniłam.
Ja szczerze powiedziawszy radziłbym się porządnie przebadać a później podchodzić do kolejnej ciąży. Wiele poronień na pewno nie odbije się dobrze na twojej psychiceDziewczyny czy zawsze po poronieniu dostawałyście zielone światło po 3 mies?mój lekarz do którego mam wątpliwe zaufanie mówi że w pierwszej owulacji po poronieniu(czyli miesiąc po łyżeczkowaniu)możemy się starać bo ciąża była bardzo wczesna, zabieg trwał 8 min.Tutaj czytam że w przypadku problemów immunolog przeciwciała które mogą zagrażać ciąży utrzymują się do 3 mies po poronieniu i mogą spowodować kolejne poronienie nawet na lekach.Do wizyty mojej zaufanej lekarki mam jeszcze 2 tyg
Witaj bardzo mi przykro. Wiele przeszłaś! Była tu dziewczyna która miała wylew @Auri_a wywołam ale nie wiem czy jeszcze nas podczytuje. Urodziła córeczkę to na pewno. Jakie leki brałaś ? Co lekarze mówią dlaczego ta beta nie rusza lub spada? Co prof na to lub lekarze z kliniki ? Czy z macicą wszystko ok? Acofil brałaś intralipid bo widzę ,że już wszystkiego próbujesz.Cześć ..jestem tu nowa
Dziewczyny...jestem po siódmym transferze zdrowego zarodka...beta rusza i spada. Nie mam już sił. 1.5 roku szczepilam się u Malinowskiego, przy 6 transferze zaszłam w ciążę...po drugim szczepieniu w ciąży dziecko umarło. Rok przerwy. Teraz 7 transfer przy wlewie z immunoglobulin dwa dni przed transferem...beta ruszyła i od razu spadła. Nie mam już sił. Robi ktoś tu wlewy z immunoglobulin ??? Mam jeszcze dwa zdrowe zarodki...błagam was o pomoc może slyszalyscie o podobnym przypadku. Generalnie jestem przebadana na lewo i prawo...ponoć okaz zdrowia.
Cześć kochana ja pacjentka Malinowskiego mi kazał odstawić encorton a brała dawkę 15 mg w 16 tygodniu ja się bałam i w obu ciażach brałam na własną rękę dłużej w pierwszej ciąży do 21 tygodnia ciąży a w drugiej do 18 tygodnia.
Kochana co u Ciebie?
Witaj od kiedy encorton od testu pozytywnego czy owu? Na moje oko malutka dawka zdecydowanie. Może zamiast do Sydora czy Sachy bo rozumiem że jesteś z KRK umów się do Przybycienia . On zbada Ciebie i partnera również pod wzgledem ginekoligicznym i nie boi się dawać innych leków np accofilu którego nie brałaś a wielu tu pomógł. Zresztą ma szeroki umysł i kieruje na szczepienia imunoglobiny itd jeśli widzi taka potrzebę warto go odwiedzić lub Łodz prof Malinowski
Ja szczerze powiedziawszy radziłbym się porządnie przebadać a później podchodzić do kolejnej ciąży. Wiele poronień na pewno nie odbije się dobrze na twojej psychice
Witaj bardzo mi przykro. Wiele przeszłaś! Była tu dziewczyna która miała wylew @Auri_a wywołam ale nie wiem czy jeszcze nas podczytuje. Urodziła córeczkę to na pewno. Jakie leki brałaś ? Co lekarze mówią dlaczego ta beta nie rusza lub spada? Co prof na to lub lekarze z kliniki ? Czy z macicą wszystko ok? Acofil brałaś intralipid bo widzę ,że już wszystkiego próbujesz.
Jestem pacjentką Przybycienia , jestem z okolic Rzeszowa. Ostatnią ciążę prowadziłam z kolei w Lublinie u doktora od " trudnych ciąż" i to on zaproponował takie dawki. Ja myślałam że na tym żelaznym zestawie się w końcu uda donosić ciążę a tu zonk:-( Enkorton, zastrzyki z clexane brałam jak tylko dowiedziałam się o ciąży .
Czasem dawki są za małe i dlatego nie pomaga, czasem warto dodać accofil, bo masz są, u ciebie na pewno warto go włączyć. Sydor może ci go zaproponować. Tylko on mowil o wlewie domacicznym, a z opinii ludzi wynika, że lepiej się sprawdza ten podskórny. Czasem trzeba leki przesunąć na czas owulacji lub podawać już od pierwszego cyklu. A czasem partner musi też brać steryd, ale takie czary, to robi Malinowski. To wnioski z opisów dziewczyn...Jestem pacjentką Przybycienia , jestem z okolic Rzeszowa. Ostatnią ciążę prowadziłam z kolei w Lublinie u doktora od " trudnych ciąż" i to on zaproponował takie dawki. Ja myślałam że na tym żelaznym zestawie się w końcu uda donosić ciążę a tu zonk:-( Enkorton, zastrzyki z clexane brałam jak tylko dowiedziałam się o ciąży .
Ostatnia edycja:
A encorton można dzielić ???? Bo wydaję mi się, że nie.. Ja w sumie od początku biorę 5 mg (obecnie 28+5) i lekarz twierdzi, że powinnam go brać aż do 35 tygodniaNa mój gust to za mała dawka sterydu, ja miałam mieć 20, ale przez wzgląd na guza na wątrobie miałam 15 encortonu i chwilę 1000 sioforu.
Co do Sachy, to on jest raczej hematologiem niż immunologiem, ale może nie jestem już na bieżąco. Ja byłam u Sydora.
@rose34 jeszcze jedno homocysteiny do starań najlepiej jak jest w granicach 5-6.
Porzeczka1234
Sówka ja dzieliła na pół brałam 15 mg dziennie rano 10 mg do śniadania i 5 mg do obiaduA encorton można dzielić ???? Bo wydaję mi się, że nie.. Ja w sumie od początku biorę 5 mg (obecnie 28+5) i lekarz twierdzi, że powinnam go brać aż do 35 tygodnia
kociara :)
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki w kierunku trombofilii wrodzonej, pomóżcie, mam tylko nieprawidlowy PAI 1 heterozygotyczny, czym to skutkować moze i czy podczas starań i ciąży należy brać jakieś leki? Biore juz acard zapobiegawczo dany przez gina, poronienie mialam zatrzymane w 8 tygodniu
reklama
Ja mam jutro wizytę i zapytam, bo internet i ulotki mówią, żeby nie dzielić tych 5mg.. w sumie mogłabym brać 1 mg X2, no i w ten sposób schodzić z dawki.. Ostatnio się jakoś nakręciłam, że powinnam to odstawić, ale lekarzem nie jestem i nie chce nic robić na własną rękę, skoro mój lekarz twierdzi inaczej...Sówka ja dzieliła na pół brałam 15 mg dziennie rano 10 mg do śniadania i 5 mg do obiadu
Podziel się: