reklama
Helenka miała 1 ml innoferu. Nie dostaje, bo były czarne kupy i brzuszek bolał. Póki co nie ma anemii. Mój syn też nie miał, nawet tej fizjologicznej po pół roku, a my tylko kp.Jestem kpi i mm. Przewaga mm. Suplementujemy się(jako wczesniaki) od 4t.ż Innofer baby 1x dziennie 0.5ml
Od 8t.ż bierzemy tez innobitum B - 1kropla na kg masy ciala. Aktualnie.po 6kropel
W czwartek będą miały 17tyg.
Ale widac u Was norma inna
Oczekujaca123
Fanka BB :)
No my dostaliśmy zalecenie 2x0.5ml ma wypisie bo takie standard... Ale słownie pediatra kazała zacząć od 0.5 o zrobić badania no i takie wyniki wyszły i już nasza pediatra uznała, że dobre możemy zostać przy 0.5ml szczególnie, że też z początku były problemy z brzuszkami, zaparcia, ale kupy jak już były to nawet ładne [emoji14] wydaje mi się, że ten wynik co mamy nie jest zły ...
Helenka miała 1 ml innoferu. Nie dostaje, bo były czarne kupy i brzuszek bolał. Póki co nie ma anemii. Mój syn też nie miał, nawet tej fizjologicznej po pół roku, a my tylko kp.
Póki jesteś w normach, a dzieci przybierają na wadze, to jest w porzadkuNo my dostaliśmy zalecenie 2x0.5ml ma wypisie bo takie standard... Ale słownie pediatra kazała zacząć od 0.5 o zrobić badania no i takie wyniki wyszły i już nasza pediatra uznała, że dobre możemy zostać przy 0.5ml szczególnie, że też z początku były problemy z brzuszkami, zaparcia, ale kupy jak już były to nawet ładne [emoji14] wydaje mi się, że ten wynik co mamy nie jest zły ...
Bardzo dziękuje za inforamcje umówiłam już męża na poniedziałe do Pana DoktoraOn jest z Krakowa wiec raczej na Ślasku to juz nie ale popytam koleżankę czy ona ma jakiegoś lekarza bo potrzebny taki co sie zna a nie taki ktory powie jest ok
moze tu spróbuj widac ze zsjmuja się konkretami z niepłodności męskiej
Marthi
@Oczekujaca123 - rozumiem... może porozmawiaj z innymi Mamami czy ich dzieci miały podobnie? @marshia może Ty pomożesz? @iveo?
@dagmarie25 - na samą myśl o takich szczepionkach rozbolały mnie ręce ;p
@Oczekujaca123 - rozumiem... może porozmawiaj z innymi Mamami czy ich dzieci miały podobnie? @marshia może Ty pomożesz? @iveo?
Marthi mnie też już bolą ha ha
Oczekujaca123
@Destino rzybierają. Amelka 800g Staś 1kg. Teraz ważą 5400 i 6200. Byłam dziś u moje pediatry dała skierowanie do hematologa. Wstrzymujemy się że szczepieniami do konsultacji z hematologiem- udało się nam na nfz na 7.10 zapisać i do neurologa idziemy prywatnie na kontrolę plus usg głowy 16.10. Wtedy będziemy wiedzieć co i jak.
@Marthi eh.. próbuje konsultować z innymi mamami no i tyle ile dzieci tyle różnych zachowań... no nic obserwuje i czekam dalej do wizyt. Gubi mnie trochę to , że jestem pedagogiem.. no i ta wiedza różnych chorób objawów mnie przytłacza , bo im mniej człowiek wie co dziecku może być tym lepiej żyje.. niestety taka prawda.
Oczywiście nie wariujemy, żyjemy sobie szczęśliwie i cieszymy się każdym dniem.i nowym osiagnieciem. A dzis mamy z M rocznicę slubu, właśnie wracamy z kina i kolacji. Takie "odmozdzenie" bez dzieci pomaga;p
@Marthi eh.. próbuje konsultować z innymi mamami no i tyle ile dzieci tyle różnych zachowań... no nic obserwuje i czekam dalej do wizyt. Gubi mnie trochę to , że jestem pedagogiem.. no i ta wiedza różnych chorób objawów mnie przytłacza , bo im mniej człowiek wie co dziecku może być tym lepiej żyje.. niestety taka prawda.
Oczywiście nie wariujemy, żyjemy sobie szczęśliwie i cieszymy się każdym dniem.i nowym osiagnieciem. A dzis mamy z M rocznicę slubu, właśnie wracamy z kina i kolacji. Takie "odmozdzenie" bez dzieci pomaga;p
Póki jesteś w normach, a dzieci przybierają na wadze, to jest w porzadku
Marthi
@Oczekujaca123 - doskonale to rozumiem... czasem lepiej wiedzieć mniej, a być spokojniejszym, ale czasem dobrze wiedzieć - obserwować, bo wówczas można za wczasu zadziałać, a nie pluć sobie potem, że dostrzegło się jakieś np. nieprawdidłowości za późno... Super, że udało Wam się wyjść do kina <3 Na pewno Wam się taki czas tylko razem przyda. Która to rocznica? My mieliśmy w sierpniu 4... a teraz we wrześniu 9 bycia razem.
reklama
Oczekujaca123
3 rocznica ślubu, a jesteśmy że sobą 11 lat
@Oczekujaca123 - doskonale to rozumiem... czasem lepiej wiedzieć mniej, a być spokojniejszym, ale czasem dobrze wiedzieć - obserwować, bo wówczas można za wczasu zadziałać, a nie pluć sobie potem, że dostrzegło się jakieś np. nieprawdidłowości za późno... Super, że udało Wam się wyjść do kina QUOTE]
Podziel się: