reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

My mamy neurologa 16.10 to zobaczymy co.nam powie. Na wyniki krwi - wysokie płytki i limfocyty dostaliśmy skierowanie do hematologa, A szczepienia póki co odłożone w czasie do póki neurolog i hematolog się nie wypowie.

Daj proszę znać co powie neurolog... Ja miałam wizytę w lipcu ale nic niepokojącego nie zauważył. Ale żadnych badani nie zlecił w sumie....

reklama
My też mieliśmy a lipcu, jakoś na.poczatki, ale dzieci miały wtedy nieco ponad miesiąc... dopiero potem zaczęłam zauważać rzeczy, które trochę mnie niepokoily, najpierw Stasia teraz u Amelki, i w sumie cieszę się że profilaktycznie mieliśmy i tak zalecona kontrolę, bo przynajmniej przy okazji o wszystko dopytam. Będziemy mieć też usg głowy nie wiem, która pisała o tym, że pediatra może dac rozmawiałam z moja i powiedziała, że niestety ale lekarz POZ nie może wystawić takiego skierowania .
Daj proszę znać co powie neurolog... Ja miałam wizytę w lipcu ale nic niepokojącego nie zauważył. Ale żadnych badani nie zlecił w sumie....

@Oczekujaca123 @roki_1991 Maja wystawiała język przez ponad miesiąc po podcięciu wedzidelka. Zaczęła mając ok 2,5-3 muesiecy i trwało to ok miesiąca chyba. Potem minęło. Przy piersi często odwracała wzrok i patrzyła w ścianę - tez się doszukiwałam ;) Minęło. Teraz potrafi tez się gdzies zapatrzyć (np liście za oknem poruszane wiatrem) i muszę jej ręką zamachać przed oczami. Ale teraz już się nie doszukuję.
Co do wyników krwi 01.07 maja miała płytki na poziomie 705 (norma do 450). Dzis 584. Już mnie dziewczyny uspokoiły, ze maluszki mają wysokie płytki, które z czasem spadają dopiero. Przy okazji u nas wyszła spora anemia, czego się nie spodziewałam, bo mała bryka i szaleje. Anemii po niej nie widać, a robiąc morfo z ciekawosci zrobiłam prywatnie wit.D, zelazo (17, a norma od 25-156 buuuuuuu) i ferrytynę (5, a norma 13–150 buuuuuuu)

@Oczekujaca123 @roki_1991 Maja wystawiała język przez ponad miesiąc po podcięciu wedzidelka. Zaczęła mając ok 2,5-3 muesiecy i trwało to ok miesiąca chyba. Potem minęło. Przy piersi często odwracała wzrok i patrzyła w ścianę - tez się doszukiwałam ;) Minęło. Teraz potrafi tez się gdzies zapatrzyć (np liście za oknem poruszane wiatrem) i muszę jej ręką zamachać przed oczami. Ale teraz już się nie doszukuję.
Co do wyników krwi 01.07 maja miała płytki na poziomie 705 (norma do 450). Dzis 584. Już mnie dziewczyny uspokoiły, ze maluszki mają wysokie płytki, które z czasem spadają dopiero. Przy okazji u nas wyszła spora anemia, czego się nie spodziewałam, bo mała bryka i szaleje. Anemii po niej nie widać, a robiąc morfo z ciekawosci zrobiłam prywatnie wit.D, zelazo (17, a norma od 25-156 buuuuuuu) i ferrytynę (5, a norma 13–150 buuuuuuu)

Wiki ten język ma przez obniżone napięcie mięśniowe, ewidentnie. Bo cały czas ma otwarta buźke. Jak ćwiczę to co fizjo zleciła to otwiera jeszcze bardziej bo myśli że będzie mogła coś zjeść :p także musiałam przetac te ćwiczenia robić bo nie mają sensu.
Dzięki za te słowa, bo ja już na prawdę zaczynam panikowac....

U nas Amelka ma zamknięta buzię więc nie chodzi o obniżone napięcie, ona wystawia język bawiąc się, czy w trakcie jedzenia - wtedy myślałam że np jej niedobrze.
No, ale podczas zabawy robi to samo i macha ręka. Dość intensywnie
Byliśmy u neurologopedy ale napięcia nie stwierdziła u niej, tyko u Stasia- Stad nie wystawia języka:p i bądź tu człowieku mądry
Wiki ten język ma przez obniżone napięcie mięśniowe, ewidentnie. Bo cały czas ma otwarta buźke. Jak ćwiczę to co fizjo zleciła to otwiera jeszcze bardziej bo myśli że będzie mogła coś zjeść [emoji14] także musiałam przetac te ćwiczenia robić bo nie mają sensu.
Dzięki za te słowa, bo ja już na prawdę zaczynam panikowac....
Tak samo Staś ma wędzidełko do podciecia , ale je cudnie [emoji14] A Amelka wędzidełko ok, a je dłużej, i właśnie wystawia ten język kręci się itp...

Cześć dziewczyny,

ja oczywiście od rana z pytanie do Was.
Mam od Pani dr. Janosz zalecone podawanie Intralipidu. Chcę to zrobić w domu. Ogarnęłam aptekę , której moge to zamówić i pielęgniarkę, która Intralipid podłączy mi to w domu. Ale teraz pytanie czy miałyście to podawane na wenflonie czy motylku ? Pielęgniarka jeszcze nie miała z tym do czynienia.
Z góry dziękuję za odpowiedzi !!!

Cześć dziewczyny,

Mam od Pani dr. Janosz zalecone podawanie Intralipidu. Chcę to zrobić w domu. Ogarnęłam aptekę , której moge to zamówić i pielęgniarkę, która Intralipid podłączy mi to w domu. Ale teraz pytanie czy miałyście to podawane na wenflonie czy motylku ? Pielęgniarka jeszcze nie miała z tym do czynienia.
Ja też biorę wlewy od Pani dr Janosz ale nie odwazylam się zrobić tego w domu ;) A Angeliusie zawsze dają na wenflon ;) mi najlepiej spływa jak mam na zyle na boku nadgarstka. Z łokcia idzie mi najsilniej. Najlepiej też z ręki która masz dominującą. Też sprawdziłam;)

reklama
Cześć dziewczyny,

Ja miałam wenflon wbijany (tzn kupowałam aparat do kroplówki i niebieski wenflon najczęściej, czasem różowy, ale jest grubszy).

Do góry