reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jestem kpi i mm. Przewaga mm. Suplementujemy się(jako wczesniaki) od 4t.ż Innofer baby 1x dziennie 0.5ml
Od 8t.ż bierzemy tez innobitum B - 1kropla na kg masy ciala. Aktualnie.po 6kropel
W czwartek będą miały 17tyg.
Ale widac u Was norma inna
Helenka miała 1 ml innoferu. Nie dostaje, bo były czarne kupy i brzuszek bolał. Póki co nie ma anemii. Mój syn też nie miał, nawet tej fizjologicznej po pół roku, a my tylko kp.

No my dostaliśmy zalecenie 2x0.5ml ma wypisie bo takie standard... Ale słownie pediatra kazała zacząć od 0.5 o zrobić badania no i takie wyniki wyszły i już nasza pediatra uznała, że dobre możemy zostać przy 0.5ml szczególnie, że też z początku były problemy z brzuszkami, zaparcia, ale kupy jak już były to nawet ładne [emoji14] wydaje mi się, że ten wynik co mamy nie jest zły ...
Helenka miała 1 ml innoferu. Nie dostaje, bo były czarne kupy i brzuszek bolał. Póki co nie ma anemii. Mój syn też nie miał, nawet tej fizjologicznej po pół roku, a my tylko kp.

No my dostaliśmy zalecenie 2x0.5ml ma wypisie bo takie standard... Ale słownie pediatra kazała zacząć od 0.5 o zrobić badania no i takie wyniki wyszły i już nasza pediatra uznała, że dobre możemy zostać przy 0.5ml szczególnie, że też z początku były problemy z brzuszkami, zaparcia, ale kupy jak już były to nawet ładne [emoji14] wydaje mi się, że ten wynik co mamy nie jest zły ...
Póki jesteś w normach, a dzieci przybierają na wadze, to jest w porzadku

@Destino rzybierają. Amelka 800g Staś 1kg. Teraz ważą 5400 i 6200. Byłam dziś u moje pediatry dała skierowanie do hematologa. Wstrzymujemy się że szczepieniami do konsultacji z hematologiem- udało się nam na nfz na 7.10 zapisać i do neurologa idziemy prywatnie na kontrolę plus usg głowy 16.10. Wtedy będziemy wiedzieć co i jak.

@Marthi eh.. próbuje konsultować z innymi mamami no i tyle ile dzieci tyle różnych zachowań... no nic obserwuje i czekam dalej do wizyt. Gubi mnie trochę to , że jestem pedagogiem.. no i ta wiedza różnych chorób objawów mnie przytłacza , bo im mniej człowiek wie co dziecku może być tym lepiej żyje.. niestety taka prawda.

Oczywiście nie wariujemy, żyjemy sobie szczęśliwie i cieszymy się każdym dniem.i nowym osiagnieciem. A dzis mamy z M rocznicę slubu, właśnie wracamy z kina i kolacji. Takie "odmozdzenie" bez dzieci pomaga;p
Póki jesteś w normach, a dzieci przybierają na wadze, to jest w porzadku

@Oczekujaca123 - doskonale to rozumiem... czasem lepiej wiedzieć mniej, a być spokojniejszym, ale czasem dobrze wiedzieć - obserwować, bo wówczas można za wczasu zadziałać, a nie pluć sobie potem, że dostrzegło się jakieś np. nieprawdidłowości za późno... Super, że udało Wam się wyjść do kina <3 Na pewno Wam się taki czas tylko razem przyda. Która to rocznica? My mieliśmy w sierpniu 4... a teraz we wrześniu 9 bycia razem.

reklama
3 rocznica ślubu, a jesteśmy że sobą 11 lat :)
@Oczekujaca123 - doskonale to rozumiem... czasem lepiej wiedzieć mniej, a być spokojniejszym, ale czasem dobrze wiedzieć - obserwować, bo wówczas można za wczasu zadziałać, a nie pluć sobie potem, że dostrzegło się jakieś np. nieprawdidłowości za późno... Super, że udało Wam się wyjść do kina QUOTE]

Do góry