reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana dopiero dostaliśmy zielone światło na starania jeszcze w ciąży nie jestem :) jak uda mi się przejść magiczne 14 tygodni to na pewno podzielę się tym na forum :)
Dasz radę Nie jest tak źle A Pani Ewa (pielęgniarka) robi to tak szybko i sprawnie że szybko pójdzie A do tego zagadauje przy tym więc atmosfera miła :)

reklama
Kochana dopiero dostaliśmy zielone światło na starania jeszcze w ciąży nie jestem :) jak uda mi się przejść magiczne 14 tygodni to na pewno podzielę się tym na forum :)
Dasz radę Nie jest tak źle A Pani Ewa (pielęgniarka) robi to tak szybko i sprawnie że szybko pójdzie A do tego zagadauje przy tym więc atmosfera miła :)

A to super ze już możecie działać ;) brawo .

A te szczepionki maja obniżyć co?
I jakie są lepsze od męża czy dawcy ?

Wybacz ale czarna magia dla mnie ;)

Maja wytworzyć p/ciała blokujące chroniące zarodek :)
Wiesz co od męża działają najsłabiej tzn najwolniej rosnie mlr w większości po serii szczepień od męża niestety nic nie rusza i trzeba robić kolejną serię zazwyczaj mąż plus dawca. Mi profesor jakimś cudem dał od razu szczepienia mąż plus dawca i mlr ruszył po pierwszej serii.

Maja wytworzyć p/ciała blokujące chroniące zarodek [emoji4]
Wiesz co od męża działają najsłabiej tzn najwolniej rosnie mlr w większości po serii szczepień od męża niestety nic nie rusza i trzeba robić kolejną serię zazwyczaj mąż plus dawca. Mi profesor jakimś cudem dał od razu szczepienia mąż plus dawca i mlr ruszył po pierwszej serii.

A mogę wybrać , że chcę np od dawcy ? Czy on decyduje ?
I jeszcze w czasie ciąży będziesz mieć szczepienia ?

Suolementujemy żelazo... dlaczego taki wynik wg Ciebie jest zły ?
Normy lab : 40-100 dokładnie u córki 73, u syna 79 wyszło. Ferrytyny norma 13-150 wynik u córki 34 ... więc nie są to jakieś dolne granice hmm..?
Ja tak z doskoku i innej bajki, ale szukałam czegoś i trafiłam do Was. Żelazo 70 i ferrytyna 34 to już wskazania do suplementacji w jako profilaktyki anemii.

Suolementujemy żelazo... dlaczego taki wynik wg Ciebie jest zły ?
Normy lab : 40-100 dokładnie u córki 73, u syna 79 wyszło. Ferrytyny norma 13-150 wynik u córki 34 ... więc nie są to jakieś dolne granice hmm..?
Nasz pediatra uważa, że przy takich wynikach- u nas 68-żelazo i 49 należy suplementować żelazo i vit b. Uważa, że przy kp istnieje za duże ryzyko anemii przy takich wynikach. U nas płytki 500...mamy i nofer baby. Za kilka tygodni kontrola. Nie pytaj czemu, ale ostatnio słyszałam, że planowane są wytyczne dla kp i suplementacji żelaza...

@ovli22 możesz sugerować i prosić ja bym proponowała negocjować mąż plus pulowane bo warto zrobić szczepienia "z męża " ale wzbogacić je o dawce bo są mocniejsze. Powiedz że czytałaś że są mocniejsze i że zależy Ci na tym żeby mieć od razu mąż plus dawca :)

@ovli22 możesz sugerować i prosić ja bym proponowała negocjować mąż plus pulowane bo warto zrobić szczepienia "z męża " ale wzbogacić je o dawce bo są mocniejsze. Powiedz że czytałaś że są mocniejsze i że zależy Ci na tym żeby mieć od razu mąż plus dawca :)

Bo wiesz nie chce tam spędzić roku na szczepieniach ! Dość ze boje się ich to jeszcze koszty , dojazd itd

reklama
Jestem kpi i mm. Przewaga mm. Suplementujemy się(jako wczesniaki) od 4t.ż Innofer baby 1x dziennie 0.5ml
Od 8t.ż bierzemy tez innobitum B - 1kropla na kg masy ciala. Aktualnie.po 6kropel
W czwartek będą miały 17tyg.
Nasz pediatra uważa, że przy takich wynikach- u nas 68-żelazo i 49 należy suplementować żelazo i vit b. Uważa, że przy kp istnieje za duże ryzyko anemii przy takich wynikach. U nas płytki 500...mamy i nofer baby. Za kilka tygodni kontrola. Nie pytaj czemu, ale ostatnio słyszałam, że planowane są wytyczne dla kp i suplementacji żelaza...
Ale widac u Was norma inna

Do góry