reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana dopiero dostaliśmy zielone światło na starania jeszcze w ciąży nie jestem :) jak uda mi się przejść magiczne 14 tygodni to na pewno podzielę się tym na forum :)
Dasz radę Nie jest tak źle A Pani Ewa (pielęgniarka) robi to tak szybko i sprawnie że szybko pójdzie A do tego zagadauje przy tym więc atmosfera miła :)

reklama
Kochana dopiero dostaliśmy zielone światło na starania jeszcze w ciąży nie jestem :) jak uda mi się przejść magiczne 14 tygodni to na pewno podzielę się tym na forum :)
Dasz radę Nie jest tak źle A Pani Ewa (pielęgniarka) robi to tak szybko i sprawnie że szybko pójdzie A do tego zagadauje przy tym więc atmosfera miła :)

A to super ze już możecie działać ;) brawo .

A te szczepionki maja obniżyć co?
I jakie są lepsze od męża czy dawcy ?

Wybacz ale czarna magia dla mnie ;)

Maja wytworzyć p/ciała blokujące chroniące zarodek :)
Wiesz co od męża działają najsłabiej tzn najwolniej rosnie mlr w większości po serii szczepień od męża niestety nic nie rusza i trzeba robić kolejną serię zazwyczaj mąż plus dawca. Mi profesor jakimś cudem dał od razu szczepienia mąż plus dawca i mlr ruszył po pierwszej serii.

Maja wytworzyć p/ciała blokujące chroniące zarodek [emoji4]
Wiesz co od męża działają najsłabiej tzn najwolniej rosnie mlr w większości po serii szczepień od męża niestety nic nie rusza i trzeba robić kolejną serię zazwyczaj mąż plus dawca. Mi profesor jakimś cudem dał od razu szczepienia mąż plus dawca i mlr ruszył po pierwszej serii.

A mogę wybrać , że chcę np od dawcy ? Czy on decyduje ?
I jeszcze w czasie ciąży będziesz mieć szczepienia ?

Suolementujemy żelazo... dlaczego taki wynik wg Ciebie jest zły ?
Normy lab : 40-100 dokładnie u córki 73, u syna 79 wyszło. Ferrytyny norma 13-150 wynik u córki 34 ... więc nie są to jakieś dolne granice hmm..?
Ja tak z doskoku i innej bajki, ale szukałam czegoś i trafiłam do Was. Żelazo 70 i ferrytyna 34 to już wskazania do suplementacji w jako profilaktyki anemii.

Suolementujemy żelazo... dlaczego taki wynik wg Ciebie jest zły ?
Normy lab : 40-100 dokładnie u córki 73, u syna 79 wyszło. Ferrytyny norma 13-150 wynik u córki 34 ... więc nie są to jakieś dolne granice hmm..?
Nasz pediatra uważa, że przy takich wynikach- u nas 68-żelazo i 49 należy suplementować żelazo i vit b. Uważa, że przy kp istnieje za duże ryzyko anemii przy takich wynikach. U nas płytki 500...mamy i nofer baby. Za kilka tygodni kontrola. Nie pytaj czemu, ale ostatnio słyszałam, że planowane są wytyczne dla kp i suplementacji żelaza...

@ovli22 możesz sugerować i prosić ja bym proponowała negocjować mąż plus pulowane bo warto zrobić szczepienia "z męża " ale wzbogacić je o dawce bo są mocniejsze. Powiedz że czytałaś że są mocniejsze i że zależy Ci na tym żeby mieć od razu mąż plus dawca :)

@ovli22 możesz sugerować i prosić ja bym proponowała negocjować mąż plus pulowane bo warto zrobić szczepienia "z męża " ale wzbogacić je o dawce bo są mocniejsze. Powiedz że czytałaś że są mocniejsze i że zależy Ci na tym żeby mieć od razu mąż plus dawca :)

Bo wiesz nie chce tam spędzić roku na szczepieniach ! Dość ze boje się ich to jeszcze koszty , dojazd itd

reklama
Jestem kpi i mm. Przewaga mm. Suplementujemy się(jako wczesniaki) od 4t.ż Innofer baby 1x dziennie 0.5ml
Od 8t.ż bierzemy tez innobitum B - 1kropla na kg masy ciala. Aktualnie.po 6kropel
W czwartek będą miały 17tyg.
Nasz pediatra uważa, że przy takich wynikach- u nas 68-żelazo i 49 należy suplementować żelazo i vit b. Uważa, że przy kp istnieje za duże ryzyko anemii przy takich wynikach. U nas płytki 500...mamy i nofer baby. Za kilka tygodni kontrola. Nie pytaj czemu, ale ostatnio słyszałam, że planowane są wytyczne dla kp i suplementacji żelaza...
Ale widac u Was norma inna

Do góry