@czarna_mala - dzięki kochana za dobre słowa, noo masz rację. Podziwiam Cię za to optymistyczne podejście;* Porzeczka ma rację z tymi p/c przeciw plemnikowymi. Badaliście je w nasieniu?
@ovli22 - kiedy wizyta u Malinowskiego?
@olaa90 - Bardzo możliwe, że tyle ma... zapisy ruszają i tak dopiero we wrześniu, na ten moment nawet nie chcieli podać dat jakie są możliwe.
@Porzeczka1234 - Super, że będzie dziewczynka i że tak podgoniła, gratuluję
@babydust - cholernie mi przykro mam poczucie, że zasiałam tu jakąś rzekę niepowodzeń, moim ostatnim poronieniem bo już tylu się udawało ostatnio, nikt nie ronił, wszystkie rodziły... będziecie badać kosmówkę?
@marzycielka81 - jak synek się chowa?
@Gannka - Gratuluję, już niebawem powitasz córeczkę. Mojej, gdyby taka się urodziła, też chciałam dać na imię Michalinka
@tęczowa89 - gratuluję!
@dżoasia - dużo uścisków i sił dla Ciebie, dla Was! ;*
@marshia - ;*
@Funia90 - gratuluję udanych prenatalnych.
@burczuś - nieustanne kciuki za Was ;* i za moją kochaną @bertha, która chyba już tu nie zagląda QUOTE]
Hej dziewczyny M
@Marthi wizytę mam 16 września także niedługo !
Wiesz , że jeszcze nie dostałam pierwszej @ po poronieniu a zaraz będzie 2 miesiące !
@Marsha bardzo mi przykro ;(
Resztę dziewczyn serdecznie pozdrawiam .
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Raczej chciałam powiedzieć o tym, że ja się starałam z mężem 2 lata o pierwsza ciąże. Uważam, że to bardzo długo i żałuje, że posłuchałam ginekologów i czekałam pierwszy rok jak się nic nie działo. Potem zaczęłam robić sama badania itp. W końcu się udało, ale tak jak już wiele razy pisałam poroniłam tą ciąże. Potem przeszlam do dr Janosz i dorobiła mi wiele badań i akurat strzeliła w 10, że to komórki nk.
Nie znałam dokładnej historii @Apsik1981 i może dlatego to tak zabrzmiało. Chciałam zwrócić uwagę tylko na to, że jak dr Janosz przejrzała wszystkie wyniki i zaleciła zmienić kwas i po porostu się starać, to nie znaczy, że ze względu na zmianę leczenia od razy zajdzie się w ciąże Teraz doczytałam, że już jedno dziecko jest i jedna ciąża była poroniona i metoda in vitro też. co mi bardzo przykro. Daltego ja zawsze powtarzam, że lepiej wiedzieć co jest nie tak, bo najgorsze jest, że niby wszystko ok. U mnie też tak było. Cykle super, monitoringi też, wyniki badań też i nic nie pomagało. Dopiero po tym jak mąż zaczął się leczyć na IO i ja miałam sprawdzaną drożność jajowodów to "załapało".
A jeżeli chodzi o doc Horaka. Byłam i zrobił mi jedno badanie. Zlecił przyjmowanie clo i dał mi kazanie, że nie chce insemizacji, że jestem wierząca. I jakoś tak się zraziłam, ale wiem, że wiele kobit sobie go chwali i moje znajome też ! Także wiedzę ma ogromną i może faktycznie warto zapytać kogoś innego o radę?
Może naprotehcnolog dr Kuźnik? Albo doc Horak?
@Apsik1981 ja bardzo polecam dr Kuznika o którym tu wspomina Charlotte facet z mega wiedzą, pomaga właśnie przy problemach z zajściem w ciążę. Na pierwszej wizycie pyta o wszystko, patrzy na wszystkie wyniki badań jakie masz, robi bardzo dokładne badanie, wywiad. Trzeba sobie zarezerwować 3h bo tyle trwa pierwsza wizyta. Przyjmuje w Skoczowie i gdzieś na śląsku podobno, ale nie wiem gdzie. I będę go polecać wszystkim, bo na prawdę ma dużą wiedzę
7Martynka88
Cześć. Zamierzam przejrzeć cały wątek. Ale może ktoś kto ma podobny problem do mojego i zagląda tu i jest mi w stanie podpowiedzieć co dalej robić i da nadzieję, że jest szansa aby urodzić dziecko.
w skrócie przedstawię moją historie : W tym roku poroniłam dwa razy: 9 tc i puste jajo płodowe. o Ciąże staraliśmy się 2 cykle, a o drugą w pierwszym cyklu pykło. Po poronieniu zbadałam : trombofilia wrodzoną, kariotyp ( mój i męża ), zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, białko c i s, czynnik krzepnięcia VIII i IX, fibrynogen, antytrombina, ANA, homocysteina, B12, OB, CRP ilościowo. Mąż - badanie nasienia z morfologią, Fragmentacja dna.
Złe wyniki :
trombifilia wrodzona : MTHFR C677 hetero, PAI 1 4G hetero
ANA dodatnie 1:2560.
homocysteina za wysoka = 13 - juz obniżona do 7.22
B12 = 187 - na dzien dzisiejszy wynik podniesiony = 422
zażywam wit b12 i b6 metylowana i kwas metylowany.
Czekam na wyniki ANA2 i ANA3.
Czy mam szansę na ciążę z takim wysokim wynikiem ANA ?
dziękuje z góry za odpowiedzi
Ja miałam ANA 1:1000, przyjmowałam 5mg encortonu w ciąży i mam 2 miesięcznego synka - także większa dawka i na pewno będzie dobrze [emoji1364]
Ja miałam ANA 1:1000, przyjmowałam 5mg encortonu w ciąży i mam 2 miesięcznego synka - także większa dawka i na pewno będzie dobrze [emoji1364]
Takie wiadomości podnoszą mnie na duchu i mam sile aby walczyć !!
A encorton brałaś od pozytywnego testu czy kilka miesięcy przed ciąża ?
7Martynka88
Takie wiadomości podnoszą mnie na duchu i mam sile aby walczyć !! [emoji173]️
A encorton brałaś od pozytywnego testu czy kilka miesięcy przed ciąża ?
Od pozytywnego testu [emoji6]
Dziekuje bardzo za odpowiedzOd pozytywnego testu [emoji6]
7Martynka88
Dziekuje bardzo za odpowiedz [emoji173]️
3mam kciuki [emoji1364]
Marthi
@ovli22 - wizytę u Maliny? Mi dziś się udało dodzwonić do Macierzyństwa, po 47 połączeniach udało mi się umówić na listopad do dr Przybycienia. Marze by ta wizyta nie była już potrzebna, ale prawda i realia są takie, ze pewnie do końca roku nie będziemy mogli się starać. Maz skończył już antybiotykoterapie, za ok 2 tyg. idzie na kolejny posiew. Co do okresu - u mnie miesiączka już była, teraz jestem w okolicy kolejnej owulacji i niebawem pewnie będzie kolejny okres... Poza tym nic nowego, a tym bardziej ciekawego Same pogrzeby i takie tam wydarzenia w życiu rodzinnym także, bywało lepiej
reklama
charlotte cudowne wiesci naprawde mooooocno trzymam kciuki zeby wam sie udalo pieknie beta rosnieDziewczyny. Długo się zastanawiałam czy napisać to co pisze. Ale psychicznie nie wytrzymuje. Jestem obecnie w 3 ciąży w tym roku...<3
Krótkie przypomnienie tych co mnie nie znają.
2 lata staraliśmy się o pierwsze dziecko. X 2019.
Pierwsza strata styczeń 2019 10 tc. Brak akcji serca. Tylko Duphaston i femibion 1. Lyzeczlowanie.
W trzecim cyklu w maju zaszlismy znowu. Wyszly poprzedbio komorki nk. Ciąża na duphastonie, acardzie, wlewach i Encortonie. Poroniona w 8 tc. Trisomia 16. Lyzeczlowanie.
W trzecim cyklu zaszlismy znowu. Tym razem bez leków na wakacjach. Na spontanie. Ciąża na acardzie, duphastonie, Encortonie i będę mieć teraz wlewy. Dopiero o 5 dni wiem o ciąży. Panicznie się boję. I strasznie boli mnie brzuch. Boję się że znowu będzie coś nie tak. Martwię się o ten ból brzucha. Ale wydaje mi się że to Encorton tak na mnie działa. ... nie wiem co że sobą zrobić. Zrobiłam bete. W srode beta 41 a w piątek 160. Więcej nie robię. ;/ wizyta za 2 tygodnie. Dziewczyny jak sobie radzić i co z tym bólem brzucha.
Czy zapytać jeszcze o heparyne ?
Podziel się: