reklama
Mi tez udało się umówić na listopad a dokładnie 21@ovli22 - wizytę u Maliny? Mi dziś się udało dodzwonić do Macierzyństwa, po 47 połączeniach udało mi się umówić na listopad do dr Przybycienia. Marze by ta wizyta nie była już potrzebna, ale prawda i realia są takie, ze pewnie do końca roku nie będziemy mogli się starać. Maz skończył już antybiotykoterapie, za ok 2 tyg. idzie na kolejny posiew. Co do okresu - u mnie miesiączka już była, teraz jestem w okolicy kolejnej owulacji i niebawem pewnie będzie kolejny okres... Poza tym nic nowego, a tym bardziej ciekawego Same pogrzeby i takie tam wydarzenia w życiu rodzinnym także, bywało lepiej
Witam,
dziękuję wczoraj za wszystkie odpowiedzi w związku z moim zapytaniem. Napisałam wczoraj jeszcze raz maila do Pani Doktor Janosz (dopisałam na tym poprzednim mailu świeży tekst żeby było widać, że pisałam wcześniej i nie było odpowiedzi). Pani Doktor wieczorem odpisała. Był jakiś problem bo moje maile do niej nie dochodziły.
W każdym bądź razie zasugerowała Nam przed kolejnym podejściem Intralipid. Wiem, że ten temat tutaj się przewija. Czy możecie napisać mi czy któraś z Was brała to ostatnio i jak to wyglądało ? Z tego co się orientuję w klinice w której jesteśmy tam tego nie podają. Tak więc musiałabym to robić gdzieś u siebie w mieście.
dziękuję wczoraj za wszystkie odpowiedzi w związku z moim zapytaniem. Napisałam wczoraj jeszcze raz maila do Pani Doktor Janosz (dopisałam na tym poprzednim mailu świeży tekst żeby było widać, że pisałam wcześniej i nie było odpowiedzi). Pani Doktor wieczorem odpisała. Był jakiś problem bo moje maile do niej nie dochodziły.
W każdym bądź razie zasugerowała Nam przed kolejnym podejściem Intralipid. Wiem, że ten temat tutaj się przewija. Czy możecie napisać mi czy któraś z Was brała to ostatnio i jak to wyglądało ? Z tego co się orientuję w klinice w której jesteśmy tam tego nie podają. Tak więc musiałabym to robić gdzieś u siebie w mieście.
Charlotte21
Fanka BB :)
Owszem w bioetyce katolickiej jest spory spór o to kiedy zaczyna się człowiek jedni mówią że od zapłodnienia komórki i wtedy to się trochę kłóci. A inni od zagniezdzenia więc by się nie klocilo mimo wszystko jest to podanie plemników w trochę inny sposób niż naturalny. Ale jest to najmniej klococaKochana domyślam się , że to miałaś na myśli ja też 2 lata staran i mówiono próbować a trzeba było się przebadać a nie słuchać lekarzy nie orientujacych się przy bezpłodności. Inseminacja nie kłóci sie z wiarą katolicką ale to juz zupelnie inny temat.
@Apsik1981 mhhh może spróbujcie wlaśnie inna klinikę? Gdzis jesteście teraz? Może sprawdzić jak twoja endometrioza ? Moze ona jest przyczyną? Jakie leki bierzesz po in vitro?
@Oczekujaca123 przy endometriozie chyba jajeczka słabej jakosci
Ja właśnie siedzę na intralipidzie. to już mój 4 raz. Miałam wlew po owulacji i w danym cyklu zaszłam także dla mnie to jest poczucie bezpieczeństwa. To jest zwykła kroplowka. Najpierw właśnie intralipid który jest chyba wyciągiem z soi a potem sól fizjologiczna. Leżysz lub siedzisz i trwa to od 2 do 4 H w zależności czy cała dawka 400 ml czy też 200 ml. Ja mam te mniejsze. jak coś to pisz.Witam,
Intralipid dają w Angelius w Katowicach.
Porzeczka1234
W ktorej klinice jesteś bo trudno doradzić? W klinice zawsze masz, droższe te wlewy . Nie masz pielegniarki jakieś ? Albo możemogłabyś z przychodni sobie załatwić i poda Ci wlew w domu. Pani dr wypisze Ci receptę?Witam,
@Charlotte21 ktoś tu potrzebowal informacji o inseminacji z powodu choroby i konieczność mrożenie plemników i pisząc list chyba do Kr jakiegoś księdza odpisał , że to jednak sie nie kłóci z wiarą.
Mnie tez ksiądz powiedział , że to jednak tylko podanie plemników a nie zapłodnienie i to jednak natura wybiera czy zaplodnić czy nie a jesli nie jest to zapłodnienie pozaustrojowe grzechem nie jest. Ale pewnie trafiłam na mądrego księdza a o takich trudno. Niemniej najważniejsze jest to co my czujemy .
ps robiłaś jeszcze betę? Jak się czujesz?
echhh mi wlasnie lekarka zaproponowala wlewy na te moje NK .. w cyklu poprzedzajacym starania w 21dc mam przyjsc na wlew a pozniej to juz nie wiem jaki plan bo mowila to na tej samej wizycie co oznajmila ze pecherzyck ciazowy nie wyglada dobrze i nic z tego nie bedzie wiec nie zapytalam juzOwszem w bioetyce katolickiej jest spory spór o to kiedy zaczyna się człowiek jedni mówią że od zapłodnienia komórki i wtedy to się trochę kłóci. A inni od zagniezdzenia więc by się nie klocilo mimo wszystko jest to podanie plemników w trochę inny sposób niż naturalny. Ale jest to najmniej klococa
Ja właśnie siedzę na intralipidzie. to już mój 4 raz. Miałam wlew po owulacji i w danym cyklu zaszłam także dla mnie to jest poczucie bezpieczeństwa. To jest zwykła kroplowka. Najpierw właśnie intralipid który jest chyba wyciągiem z soi a potem sól fizjologiczna. Leżysz lub siedzisz i trwa to od 2 do 4 H w zależności czy cała dawka 400 ml czy też 200 ml. Ja mam te mniejsze. jak coś to pisz.
ja jestem w klinice w Ostawie w Gyncentrum.W ktorej klinice jesteś bo trudno doradzić? W klinice zawsze masz, droższe te wlewy . Nie masz pielegniarki jakieś ? Albo możemogłabyś z przychodni sobie załatwić i poda Ci wlew w domu. Pani dr wypisze Ci receptę?
@Charlotte21 ktoś tu potrzebowal informacji o inseminacji z powodu choroby i konieczność mrożenie plemników i pisząc list chyba do Kr jakiegoś księdza odpisał , że to jednak sie nie kłóci z wiarą.
Mnie tez ksiądz powiedział , że to jednak tylko podanie plemników a nie zapłodnienie i to jednak natura wybiera czy zaplodnić czy nie a jesli nie jest to zapłodnienie pozaustrojowe grzechem nie jest. Ale pewnie trafiłam na mądrego księdza a o takich trudno. Niemniej najważniejsze jest to co my czujemy .
ps robiłaś jeszcze betę? Jak się czujesz?
U Pani doktor Janosz byłam w Angeliusie na wizycie immunologicznej. Z tego co kojarzę w mojej klinice nie podają Intralipidu ale być może lekarz prowadzący zgodziłby się na wypisanie recepty. Tylko właśnie wtedy musiałabym sama sobie go podawać. Pielęgniarki znajomej nie mam niestety. Ale to myślę, że też załatwiłabym w przychodni żeby mi tam podpięli.
Tylko czy Intralipid można kupić normlanie w aptece ? czy tylko mają go kliniki ?
tak właśnie Pani Doktor Janosz z tej kliniki mi to zaproponowała, Ja jestem w Ostrawie w Gyncentrum a tam tego nie podają z tego co się orientuję.Owszem w bioetyce katolickiej jest spory spór o to kiedy zaczyna się człowiek jedni mówią że od zapłodnienia komórki i wtedy to się trochę kłóci. A inni od zagniezdzenia więc by się nie klocilo mimo wszystko jest to podanie plemników w trochę inny sposób niż naturalny. Ale jest to najmniej klococa
Ja właśnie siedzę na intralipidzie. to już mój 4 raz. Miałam wlew po owulacji i w danym cyklu zaszłam także dla mnie to jest poczucie bezpieczeństwa. To jest zwykła kroplowka. Najpierw właśnie intralipid który jest chyba wyciągiem z soi a potem sól fizjologiczna. Leżysz lub siedzisz i trwa to od 2 do 4 H w zależności czy cała dawka 400 ml czy też 200 ml. Ja mam te mniejsze. jak coś to pisz.
Jaki jest koszt w Angeliusie ? I jak to wyglądało u Ciebie ? ile razy miałaś podawany ?
Chcieliśmy przenieść nasze mrożaki do Angeliusa ale koszty chyba nas przerosły. Dlatego musiałabym chyba sama sobie kupić Intralipid. Bo jak mam jechać najpierw do kliniki do Katowic, żeby go podłączyli potem czekać 4-5h z tego co tutaj przeczytałam na forum. A potem na transfer do Ostrawy to to nie realne.
reklama
Porzeczka1234
W Katowicachw Gyncentrum podaja ale na pewno koszt leku + podanie to ok 500-600 zl sam koszt intralipidu to ok 70 zł i pielegniarka to ok 100 zł tak robiła @marshia nasza ktora urodziła córeczkę. Intralipid można kupić w aptece jak masz recepte musisz kupic sól itd ale to pewnie by Ci powiedziała pielegniarka lub @marshia tu co Ci potrzeba. Jakie leki bierzesz po transferze?ja jestem w klinice w Ostawie w Gyncentrum.
U Pani doktor Janosz byłam w Angeliusie na wizycie immunologicznej. Z tego co kojarzę w mojej klinice nie podają Intralipidu ale być może lekarz prowadzący zgodziłby się na wypisanie recepty. Tylko właśnie wtedy musiałabym sama sobie go podawać. Pielęgniarki znajomej nie mam niestety. Ale to myślę, że też załatwiłabym w przychodni żeby mi tam podpięli.
Tylko czy Intralipid można kupić normlanie w aptece ? czy tylko mają go kliniki ?
Podziel się: