reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala - dzięki kochana za dobre słowa, noo masz rację. Podziwiam Cię za to optymistyczne podejście;* Porzeczka ma rację z tymi p/c przeciw plemnikowymi. Badaliście je w nasieniu?

@ovli22 - kiedy wizyta u Malinowskiego?

@olaa90 - Bardzo możliwe, że tyle ma... zapisy ruszają i tak dopiero we wrześniu, na ten moment nawet nie chcieli podać dat jakie są możliwe.

@Porzeczka1234 - Super, że będzie dziewczynka i że tak podgoniła, gratuluję

@babydust - cholernie mi przykro :( mam poczucie, że zasiałam tu jakąś rzekę niepowodzeń, moim ostatnim poronieniem :( bo już tylu się udawało ostatnio, nikt nie ronił, wszystkie rodziły... będziecie badać kosmówkę?

@marzycielka81 - jak synek się chowa?

@Gannka - Gratuluję, już niebawem powitasz córeczkę. Mojej, gdyby taka się urodziła, też chciałam dać na imię Michalinka:)

@tęczowa89 - gratuluję!

@dżoasia - dużo uścisków i sił dla Ciebie, dla Was! ;*

@marshia - ;*

@Funia90 - gratuluję udanych prenatalnych.

@burczuś - nieustanne kciuki za Was ;* i za moją kochaną @bertha, która chyba już tu nie zagląda QUOTE]

Hej dziewczyny ;) M
@Marthi wizytę mam 16 września także niedługo !
Wiesz , że jeszcze nie dostałam pierwszej @ po poronieniu a zaraz będzie 2 miesiące !

@Marsha bardzo mi przykro ;(

Resztę dziewczyn serdecznie pozdrawiam .

reklama
Raczej chciałam powiedzieć o tym, że ja się starałam z mężem 2 lata o pierwsza ciąże. Uważam, że to bardzo długo i żałuje, że posłuchałam ginekologów i czekałam pierwszy rok jak się nic nie działo. Potem zaczęłam robić sama badania itp. W końcu się udało, ale tak jak już wiele razy pisałam poroniłam tą ciąże. Potem przeszlam do dr Janosz i dorobiła mi wiele badań i akurat strzeliła w 10, że to komórki nk.
Nie znałam dokładnej historii @Apsik1981 i może dlatego to tak zabrzmiało. Chciałam zwrócić uwagę tylko na to, że jak dr Janosz przejrzała wszystkie wyniki i zaleciła zmienić kwas i po porostu się starać, to nie znaczy, że ze względu na zmianę leczenia od razy zajdzie się w ciąże :) Teraz doczytałam, że już jedno dziecko jest i jedna ciąża była poroniona i metoda in vitro też. :( co mi bardzo przykro. Daltego ja zawsze powtarzam, że lepiej wiedzieć co jest nie tak, bo najgorsze jest, że niby wszystko ok. U mnie też tak było. Cykle super, monitoringi też, wyniki badań też i nic nie pomagało. Dopiero po tym jak mąż zaczął się leczyć na IO i ja miałam sprawdzaną drożność jajowodów to "załapało".
A jeżeli chodzi o doc Horaka. Byłam i zrobił mi jedno badanie. Zlecił przyjmowanie clo i dał mi kazanie, że nie chce insemizacji, że jestem wierząca. I jakoś tak się zraziłam, ale wiem, że wiele kobit sobie go chwali i moje znajome też ! Także wiedzę ma ogromną i może faktycznie warto zapytać kogoś innego o radę?
Może naprotehcnolog dr Kuźnik? Albo doc Horak?

@Apsik1981 ja bardzo polecam dr Kuznika o którym tu wspomina Charlotte ;) facet z mega wiedzą, pomaga właśnie przy problemach z zajściem w ciążę. Na pierwszej wizycie pyta o wszystko, patrzy na wszystkie wyniki badań jakie masz, robi bardzo dokładne badanie, wywiad. Trzeba sobie zarezerwować 3h bo tyle trwa pierwsza wizyta. Przyjmuje w Skoczowie i gdzieś na śląsku podobno, ale nie wiem gdzie. I będę go polecać wszystkim, bo na prawdę ma dużą wiedzę :)

@Marthi 16 września mam wizytę .
Wiesz , że jeszcze nie dostałam pierwszej @ po poronieniu a zaraz minie 2 miesiąc ! A co u ciebie ;)

@ Marsha bardzo mi przykro ;(

Resztę dziewczyn serdecznie pozdrawiam :)

Cześć. Zamierzam przejrzeć cały wątek. Ale może ktoś kto ma podobny problem do mojego i zagląda tu i jest mi w stanie podpowiedzieć co dalej robić i da nadzieję, że jest szansa aby urodzić dziecko.
w skrócie przedstawię moją historie : W tym roku poroniłam dwa razy: 9 tc i puste jajo płodowe. o Ciąże staraliśmy się 2 cykle, a o drugą w pierwszym cyklu pykło. Po poronieniu zbadałam : trombofilia wrodzoną, kariotyp ( mój i męża ), zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, białko c i s, czynnik krzepnięcia VIII i IX, fibrynogen, antytrombina, ANA, homocysteina, B12, OB, CRP ilościowo. Mąż - badanie nasienia z morfologią, Fragmentacja dna.
Złe wyniki :
trombifilia wrodzona : MTHFR C677 hetero, PAI 1 4G hetero
ANA dodatnie 1:2560.
homocysteina za wysoka = 13 - juz obniżona do 7.22
B12 = 187 - na dzien dzisiejszy wynik podniesiony = 422
zażywam wit b12 i b6 metylowana i kwas metylowany.

Czekam na wyniki ANA2 i ANA3.

Czy mam szansę na ciążę z takim wysokim wynikiem ANA ? :(

dziękuje z góry za odpowiedzi

Ja miałam ANA 1:1000, przyjmowałam 5mg encortonu w ciąży i mam 2 miesięcznego synka - także większa dawka i na pewno będzie dobrze [emoji1364]

@ovli22 - wizytę u Maliny? Mi dziś się udało dodzwonić do Macierzyństwa, po 47 połączeniach udało mi się umówić na listopad do dr Przybycienia. Marze by ta wizyta nie była już potrzebna, ale prawda i realia są takie, ze pewnie do końca roku nie będziemy mogli się starać. Maz skończył już antybiotykoterapie, za ok 2 tyg. idzie na kolejny posiew. Co do okresu - u mnie miesiączka już była, teraz jestem w okolicy kolejnej owulacji i niebawem pewnie będzie kolejny okres... Poza tym nic nowego, a tym bardziej ciekawego ;) Same pogrzeby i takie tam wydarzenia w życiu rodzinnym także, bywało lepiej :)

reklama
Dziewczyny. Długo się zastanawiałam czy napisać to co pisze. Ale psychicznie nie wytrzymuje. Jestem obecnie w 3 ciąży w tym roku...<3
Krótkie przypomnienie tych co mnie nie znają.
2 lata staraliśmy się o pierwsze dziecko. X 2019.
Pierwsza strata styczeń 2019 10 tc. Brak akcji serca. Tylko Duphaston i femibion 1. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu w maju zaszlismy znowu. Wyszly poprzedbio komorki nk. Ciąża na duphastonie, acardzie, wlewach i Encortonie. Poroniona w 8 tc. Trisomia 16. Lyzeczlowanie.

W trzecim cyklu zaszlismy znowu. Tym razem bez leków na wakacjach. Na spontanie. Ciąża na acardzie, duphastonie, Encortonie i będę mieć teraz wlewy. Dopiero o 5 dni wiem o ciąży. Panicznie się boję. I strasznie boli mnie brzuch. Boję się że znowu będzie coś nie tak. Martwię się o ten ból brzucha. Ale wydaje mi się że to Encorton tak na mnie działa. ... nie wiem co że sobą zrobić. Zrobiłam bete. W srode beta 41 a w piątek 160. Więcej nie robię. ;/ wizyta za 2 tygodnie. Dziewczyny jak sobie radzić i co z tym bólem brzucha.

Czy zapytać jeszcze o heparyne ?
charlotte cudowne wiesci naprawde mooooocno trzymam kciuki zeby wam sie udalo :) pieknie beta rosnie :)

Do góry