reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mi lekarz od razu powiedział , że Nje bwdziemy się bawić w jakieś 10 -15 mg sterydu przy tylu poronieniach .
Dziewczyny podpinam się pod @porzeczke możliwe ze 10-15 mg jest zbyt mało !
Ja już sama nie wiem dlaczego tak się dzieje !!!
Nie ma gotowej recepty !
Żyjemy w ciągłej niepewności !

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za kondolencje, dziewczyny.

@Auri_a - Nie wiem czy dam radę tyle czekać, nie nawidzę bezczynności, czuje mimo wszystko, wbrew temu co się dzieje i stało, motywacje do działania... i szukania przyczyn.

@Porzeczka1234 - Oj nie oszczędza ostatnio... ale daje radę. Dziękuję.

Dziękuję za kondolencje, dziewczyny.

@Auri_a - Nie wiem czy dam radę tyle czekać, nie nawidzę bezczynności, czuje mimo wszystko, wbrew temu co się dzieje i stało, motywacje do działania... i szukania przyczyn.

@Porzeczka1234 - Oj nie oszczędza ostatnio... ale daje radę. Dziękuję.
Kochana... Ogromnie mi przykro... Łączę się z Tobą w bólu... Jutro minie miesiąc od śmierci mojej Babci... Tym bardziej - z uwagi na to że wszystko świeże strasznie mi przykro... Ze życie tak bardzo Was doświadcza

@kasiula222 tak jak @Porzeczka1234 napisala - mi udało się na 15 mg. Paśnik kazał mi brać 10 mg, ja sama zaordynowałam sobie 15 mg i mojemu prowadzącemu powiedziakam, ze to zalecenie Pasnika. Może faktycznie ta ochrona jest większa przy większych dawkach. Grunt, ze po 5 nieudanych razach,szósty sie udał i teraz kolo mnie zasnął :) Na pewno nie mozesz się zadręczać pytaniami co z Tobą nie tak. Naprawdę cudowne jest to, ze masz już swoje 2 skarby.
@babydust przykro mi :(
@agatush ja tez się po babci długo „zbierałam”, bo byłam z nią baaardzo blisko. Zmarła w 2005 r a ja czasem do teraz zatęsknię i płaczę czasem na cmentarzu :(.

@jagodaaga chyba tak ten lepszy ponoc ja nie zagladam w sumie prawie od roku do moich wynikow....
@Marthi przykro mi i przytulam wirtualnie . Los bywa okrutny co dobrze wiemy..\\ Ile ty teraz masz lat? to taka moja ciekawosc jak nie chcesz to nie pisz :p
@kasiula222 wiem co czujesz ale masz dwoej dzieci, nie wiem co powiedziec ale ja mysle jesli Ci zalezy to ja bym sprawdzila czy dzidzius byl drowy. Ja chcialam mimo braku kasy ale niestety w szpitalu zle zabezpieczyli probke i nie wiem- piwerwszego nie zbadalismy bo nikt nam nie dortadzil i lekarz wmawial ze to przypadek a jak widac po drugim poronieniu nie byl. Zeby dostac pogrzebowe trzeba zrobic badanie czy to chlopiec czy dziewczynka no i zarejestrowac w USC i pochowac takie procedury... Ciężko przez to przebrnac ja dwa razy sie zdecydowalam ale dzieki temu wykonalam te badania.. Trzeciego bym nie zniosla .
@marshia super. Mimo wszystko musialas powalczyc..ale oplacilo sie ., Ja boje sie kolejnej poznej straty mam jakies koszmary ze trace dziecko duze juz chyba nie poradzilabym sobie z tym....

reklama
Witam serdecznie, mam za sobą 2 poronienia, po których trafiłam do Malinowskiego i po szczepieniach i odpowiednich lekach 3 ciaza zakończyła sie sukcesem. Jednak po 3 udanej ciąży byłam jeszcze 4 razy w ciąży i przed każdą doszczepialismy sie u Malinowskiego, pomimo to już 4 ciaze po szczepieniach i lekach zakonczyly sie poronienienm. Czy któraś z Was miała podobnie, że pomimo szczepień ciąża nie kończyła się sukcesem? Teraz rozważam skonsultować się z profesorem Wilczynskim z Łodzi.

Do góry