reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja wiem , że mozna brac i tak i tak ale czy Ty w ogóle brałaś kiedykolwiek ? Czy roniłaś mimo brania accoffilu?

@fondie to nie ta Kasia która kojarzysz ma jedną córeczkę. Sluchaj moim zdaniem nie masz czym na razie się martwić . Ja też tak kiedyś zrstresowałam dziecko, że dostałam opr od lekarza bo mała sie nie ruszała bo ja bylam strachem sparaliżowana.

@marzycielka81 ja w 36 tygodniu.

Witaj ja tez szczepiłam sie drugi raz i jestem w drugiej ciąży na razie dziecko żyje. Ty sie szczepisz przed zajściem i doszczepiasz w ciąży ? I mimo to ronisz? Czy prof zmienił Ci leki? Przykro mi , ze tak sie dzieje
Przed kazda ciaza 2 szczepoinki plus 3 na początku ciazy, plus leki, a mimo to 4 ostatnie ciaze zakończyły się poronieniem.

reklama
Ja wiem , że mozna brac i tak i tak ale czy Ty w ogóle brałaś kiedykolwiek ? Czy roniłaś mimo brania accoffilu?

@fondie to nie ta Kasia która kojarzysz ma jedną córeczkę. Sluchaj moim zdaniem nie masz czym na razie się martwić . Ja też tak kiedyś zrstresowałam dziecko, że dostałam opr od lekarza bo mała sie nie ruszała bo ja bylam strachem sparaliżowana.

@marzycielka81 ja w 36 tygodniu.

Witaj ja tez szczepiłam sie drugi raz i jestem w drugiej ciąży na razie dziecko żyje. Ty sie szczepisz przed zajściem i doszczepiasz w ciąży ? I mimo to ronisz? Czy prof zmienił Ci leki? Przykro mi , ze tak sie dzieje
Przed kazda ciaza 2 szczepoinki plus 3 na początku ciazy, plus leki, a mimo to 4 ostatnie ciaze zakończyły się poronieniem

Jak czytam wasze wpisy to straciłam jednak nadzieję . Ale wiem, że 10 TC zawsze jest ważny jeśli chodzi o immunologię.
Kasiula222 czy ty to ta sama Kasia co była w ciąży jak byłam na forum i leczyłas się bodajże u jakieś lekarki w Krakowie czy coś ? Dobrze kojarzę ? Urodziłaś córeczkę ? Z wpisów widzę że jeszcze jedno potem tak to ty ? Słuchaj ja miałam jeśli pamiętasz nawet i encorton 20 mg u lekarza w Katowicach i w 9tc obumarła ciąża. Ja miałam wszystko chyba jak byłam u maliny to pierwszy raz to patrzył na mnie jak na czubka ;) intralipdy encortonu prolutexy widzisz nic nie zadziałało a miałam jedno dziecko już bez leków zdrowe. U nas problem był też z przeciwplemnikowymi u męża podczas starań musiał brać steryd malina miał łeb nikt na to nie wpadł. Badania są mega ważne ..do kogo ty chodzisz ? Teraz jestem na 10mg encortonie i miałam dwie szczepionki już w ciąży ale nie wiem jakie mrl przed ciążą niestety...
Wczoraj wogole wpis w karcie 8ciaza ..masakra a dwójką dzieci hit. Ja się trochę boje dziewczyny jedne co daje mi otuchy to malina który ma łeb na karku ale cudotwórca nie jest niestety.
Nie kochana to nie ta Kasia.

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app

Wika23 jakie mrl.mialas ?
Przed ciaza,która się udała 53%(to była moja 3 ciaza,ale pierwsza u Malinowskiego),przed 4 ciaza mlr 34%,która zakończyła się w 13 tyg(2 ciaza u Malinowskiego),przed 5 ciaza,ktora zakonczyla sie w 11 tyg. doszczepialam się 2 razy,ale już nie musiałam robić testu mlr(3 ciaza u Malonowskiwgo),przed 6 ciaza mlr 32%,ciaza zakonczyla sie w 9 tyg(3 ciaza u Malinowskiwgo),przed 7 ciaza mlr 40% zakończona w 7 tyg(4 ciaza u Malinowskiego)

@Dakita30 witaj. Jesli masz endometrioze, to moje pytanie czy jest zaleczona. Bez tego ciezko zajsc w ciaze. Ja tez mam endometrioze i zajeta juz macice, a mimo to urodzilam naturalnie 2 dzieci, choc lekarze mowili, ze to niemozliwe. Tylko u nas nasienie dalo sie podreperowac.

@babydust przytulam cieplo [emoji175] przykre to, ze Aniolki wciaz pojawiaja sie na swiecie

@Marthi przyjmij kondolencje z powodu smierci babci. Teraz masz bliskiego powiernika po tamtej stronie. Babcia zaopiekuje sie twoimi dzieciaczkami i wyprosi cud. My tez po takim ciezkim roku, kiedy duzo trudnych doswiadczen zawitalo do nas wreszcie bylismy w tej upragnionej ciazy... moze i Wam sie uda jak sie wyklaruje sytuacja. Takie dzidziusiowe zadoscuczynienie [emoji703] [emoji179]

@kasiula222 Aniolkowa mamo przykro mi, ze wciaz zdarzaja sie poronienia. Na tym watku uswiadomilam sobie jak czesto to spotyka ludzi. I nie mozna winy doszukiwac sie w sobie. Nawet jesli cialo zawodzi mamy tylko je i trzeba sie do tego przyzwyczaic. Nie powiem ci ciesz sie, bo juz masz 2 dzieci. Raczej jesli masz sile poszukaj drog, ktore do maluszka moga cie doprowadzic. Przytulam [emoji177]

@fondie jak pamietam twoja ostatnia ciaze, to tez tak panikoealas, moze nawet bardziej [emoji8]. Jestes uwazna, bierzesz leki, czekasz, to wszystko co mozesz zrobic... no moze jeszcze stworz malenstwu cieple, bezpieczne, bezstresowe miejsce, w ktorym bedzie sie rozwijalo.

@agatush przytulam i caluje [emoji177] babcia nad Wami czuwa. Jestes mega dzielna. Buziak dla Misi [emoji8]

@Wika23 witaj. Ja bez szczepien, nie pomoge.

reklama
Do góry