reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam serdecznie, mam za sobą 2 poronienia, po których trafiłam do Malinowskiego i po szczepieniach i odpowiednich lekach 3 ciaza zakończyła sie sukcesem. Jednak po 3 udanej ciąży byłam jeszcze 4 razy w ciąży i przed każdą doszczepialismy sie u Malinowskiego, pomimo to już 4 ciaze po szczepieniach i lekach zakonczyly sie poronienienm. Czy któraś z Was miała podobnie, że pomimo szczepień ciąża nie kończyła się sukcesem? Teraz rozważam skonsultować się z profesorem Wilczynskim z Łodzi.

Witaj,
Przykro mi z powodu Twoich strat, ale jednocześnie gratuluje dzidziusia. Jeśli chodzi o szczepienia - Na pewno są tu osoby, które po szczepieniach przestały zachodzić w ciąże: np. Nadja_n i chyba @mała79 lub @czarnamała. Nadja wcześniej nie miała z tym problemu, a po szczepieniach od 1.5 roku nie zaszła. Po szczepieniach nie udało się utrzymać ciąży chyba niestety także @dżoł oraz @burczuś. Jeśli się mylę, poprawcie mnie dziewczyny. Więcej przykładów nie pamietam...

reklama
Wika23 ja znam.przypadek gdzie znajoma szczepiła się ze mną czyli w 2016 roku długo nie mogła zajść w ciążę ...potem zaszła i dwie ciąże straciła ale została u niego on też jej mówił że wkoncu się uda kombinował z lekami różnymi nie znam ich nazw wogole ...u innych zaczynała by od nowa i tak wkolko więc postanowiła zostać i obecnie jest w 30 TC a co na to malina powiedz mi co ci mówi na to?

Ja wam powiem tak byłam na USG i dzidzia żyje o dziwo :) 8t1d ma rączki ma nóżki ale kochane czy ja panikuje ? Bo dzidziol się nie ruszala a z tego co kojarzę 8tc powinna ruszać rączkami i nóżkami ? Mam cykle 32 dniowe więc ta obsuwa 4dniowa (młodsza ciąża jeszcze olać późniejsza owulka zwłaszcza że w 5t było obsuwy tydzień teraz już tylko 4dni) jakoś przeżyje ale czy nie powinno się ruszać boje się że zaraz przestanie bić to serce. Bo jak pamiętacie w ciąży niedonoszonej mojej bliźniaczej ciąża była młodsza tydzień potem umarł bliźniak i potem w 7prawie 8tc dzidzi się nie ruszala w 9 przestało bić serce. Tylko wtedy chyba coś z jajem płodowym było...nie pamiętam już .ja byłam tak zestresowana jeszcze opóźnienie wizyty że w pewnym momencie ramiona mnie bolały i zsuwalam się prawie że stola tak mi słabo było ..kiedyś słyszałam już że że stresu dzidzia mi się schowała na USG. Więc może się bała matki stresu. Co sądzicie ? Gin mówi że wszystko ok i nawet kartę ciąży założył mimo że nie chciałam.

@Lotta84 @kasiula222 @babydust przykro mi bardzo.

Kasiu odniosę się do Twojego pytania Ty miałaś 10 mg encortonu może by większa dawkę spróbować np 15 mg ? @marshia na 10 też sie nie udawało a na 15 mg i owszem kochana popraw mnie jesli coś pomyliłam. Nie pytaj dlaczego bo nigdy nie znajdziesz odpowiedzi . Wspieram Cię bardzo mocno i przytulam.

@Marthi straszne kondolencje . Życie nie oszczędza. Dajesz radę?

@basiawol tak dla mnie nie ma bezpieczonego etapu.

@jagodaaga przypomnij to wlew domaciczny czy zastrzyki podskórne? Ile razy roniłaś? Czy we wszystkich razach miałaś leki ?
Accofil podaje się podskórnie, ale również jako wlew domaciczny.

Jak czytam wasze wpisy to straciłam jednak nadzieję . Ale wiem, że 10 TC zawsze jest ważny jeśli chodzi o immunologię.
Kasiula222 czy ty to ta sama Kasia co była w ciąży jak byłam na forum i leczyłas się bodajże u jakieś lekarki w Krakowie czy coś ? Dobrze kojarzę ? Urodziłaś córeczkę ? Z wpisów widzę że jeszcze jedno potem tak to ty ? Słuchaj ja miałam jeśli pamiętasz nawet i encorton 20 mg u lekarza w Katowicach i w 9tc obumarła ciąża. Ja miałam wszystko chyba jak byłam u maliny to pierwszy raz to patrzył na mnie jak na czubka ;) intralipdy encortonu prolutexy widzisz nic nie zadziałało a miałam jedno dziecko już bez leków zdrowe. U nas problem był też z przeciwplemnikowymi u męża podczas starań musiał brać steryd malina miał łeb nikt na to nie wpadł. Badania są mega ważne ..do kogo ty chodzisz ? Teraz jestem na 10mg encortonie i miałam dwie szczepionki już w ciąży ale nie wiem jakie mrl przed ciążą niestety...
Wczoraj wogole wpis w karcie 8ciaza ..masakra a dwójką dzieci hit. Ja się trochę boje dziewczyny jedne co daje mi otuchy to malina który ma łeb na karku ale cudotwórca nie jest niestety.

Accofil podaje się podskórnie, ale również jako wlew domaciczny.
Ja wiem , że mozna brac i tak i tak ale czy Ty w ogóle brałaś kiedykolwiek ? Czy roniłaś mimo brania accoffilu?

@fondie to nie ta Kasia która kojarzysz ma jedną córeczkę. Sluchaj moim zdaniem nie masz czym na razie się martwić . Ja też tak kiedyś zrstresowałam dziecko, że dostałam opr od lekarza bo mała sie nie ruszała bo ja bylam strachem sparaliżowana.

@marzycielka81 ja w 36 tygodniu.

Witam serdecznie, mam za sobą 2 poronienia, po których trafiłam do Malinowskiego i po szczepieniach i odpowiednich lekach 3 ciaza zakończyła sie sukcesem. Jednak po 3 udanej ciąży byłam jeszcze 4 razy w ciąży i przed każdą doszczepialismy sie u Malinowskiego, pomimo to już 4 ciaze po szczepieniach i lekach zakonczyly sie poronienienm. Czy któraś z Was miała podobnie, że pomimo szczepień ciąża nie kończyła się sukcesem? Teraz rozważam skonsultować się z profesorem Wilczynskim z Łodzi.
Witaj ja tez szczepiłam sie drugi raz i jestem w drugiej ciąży na razie dziecko żyje. Ty sie szczepisz przed zajściem i doszczepiasz w ciąży ? I mimo to ronisz? Czy prof zmienił Ci leki? Przykro mi , ze tak sie dzieje

Witaj,
Przykro mi z powodu Twoich strat, ale jednocześnie gratuluje dzidziusia. Jeśli chodzi o szczepienia - Na pewno są tu osoby, które po szczepieniach przestały zachodzić w ciąże: np. Nadja_n i chyba @mała79 lub @czarnamała. Nadja wcześniej nie miała z tym problemu, a po szczepieniach od 1.5 roku nie zaszła. Po szczepieniach nie udało się utrzymać ciąży chyba niestety także @dżoł oraz @burczuś. Jeśli się mylę, poprawcie mnie dziewczyny. Więcej przykładów nie pamietam...
@Marthi najpierw nie umiałam wogóle zaskoczyć po szczepieniach przez ponad rok. A potem ,gdy się doszczepiałam to i tak nie utrzymało się.

reklama
Wika23 ja znam.przypadek gdzie znajoma szczepiła się ze mną czyli w 2016 roku długo nie mogła zajść w ciążę ...potem zaszła i dwie ciąże straciła ale została u niego on też jej mówił że wkoncu się uda kombinował z lekami różnymi nie znam ich nazw wogole ...u innych zaczynała by od nowa i tak wkolko więc postanowiła zostać i obecnie jest w 30 TC a co na to malina powiedz mi co ci mówi na to?

Ja wam powiem tak byłam na USG i dzidzia żyje o dziwo :) 8t1d ma rączki ma nóżki ale kochane czy ja panikuje ? Bo dzidziol się nie ruszala a z tego co kojarzę 8tc powinna ruszać rączkami i nóżkami ? Mam cykle 32 dniowe więc ta obsuwa 4dniowa (młodsza ciąża jeszcze olać późniejsza owulka zwłaszcza że w 5t było obsuwy tydzień teraz już tylko 4dni) jakoś przeżyje ale czy nie powinno się ruszać boje się że zaraz przestanie bić to serce. Bo jak pamiętacie w ciąży niedonoszonej mojej bliźniaczej ciąża była młodsza tydzień potem umarł bliźniak i potem w 7prawie 8tc dzidzi się nie ruszala w 9 przestało bić serce. Tylko wtedy chyba coś z jajem płodowym było...nie pamiętam już .ja byłam tak zestresowana jeszcze opóźnienie wizyty że w pewnym momencie ramiona mnie bolały i zsuwalam się prawie że stola tak mi słabo było ..kiedyś słyszałam już że że stresu dzidzia mi się schowała na USG. Więc może się bała matki stresu. Co sądzicie ? Gin mówi że wszystko ok i nawet kartę ciąży założył mimo że nie chciałam.
Malinowski prowadził już 5 moich ciąż, z czego tylko pierwsza skończyła się dobrze, 4 kolejne poronieniem. Myślę, że juz nic nowego nie wymysli i jednak wolę skonsultować przypadek z innym specjalistą.

Do góry