reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny czy w te upały nie boicie się trzymać ich w szafkach ? Na opakowaniu jest do 25°C, u mnie w mieszkaniu teraz na pewno jest więcej...
Ehh.. kolejny dylemat.

Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie u Maliny i prosto z wizyty jechałam do szpitala. Jest ryzyko porodu przedwczesnego ponieważ miałam straszne napięcia brzucha, był jak skala przez cała noc, potem zaszło na chwile, a w Łodzi znowu mi wróciło podczas wizyty i Malina nie pozwolił na powrót do gdanska. TakZe leżę w Matce Polce . Właśnie leci kroplówka z lekiem wyciszającym skurcze, sterydy na płucka już podane. Mam tu być conajmniej do niedzieli. Teraz czuje się super i najchętniej pojechaliśmy do domku ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Ginekolog powiedziała mi tutaj ze w każdej chwili mogę urodzić także mam tu leżeć żeby nie rodzic gdzieś w polu. Ale nie denerwuje się, wiem ze będzie dobrze. Dziś 31 i 5 dzień. Pozdrawiamy z Marysia ❤️

zrobilam dzisiaj ponownie wyniki NK :) i ta immunolog miala racje troche za wczesnie po poronieniu moglam je zrobic
z 16% spadly do 9% :) :) ufff ciesze sie bardzo :) bo moj lekarz i tak by nie przepisal sterydu :(
Dobrze że wyszły Tobie teraz takie wyniki. Na pewno czujesz ulgę :) Ja w lipcu planuje zrobić fenotyp NK bo też chciałam trochę odczekać po poroneiniu a to będzie przed 3@ więc już chyba powinien wyjść realny wynik. I po cichu liczę na to że też będą prowidlowe bo jak nie to doktor P. I tak mi nie są sterydu ze względu na metformine...

@Marthi A no widzisz, a niby ten sam lek. Tylko z tego co pisałaś do którejś z dziewczyn widzę że robiłam błąd, bo od razu po wyciągnięciu zastrzyku z lodówki go sobie podaje. Powinnam godzinę poczekać? Niby myślałam że już wszystko wiem na temat tych zastrzykow A jednak nie ...:-)

@Malinkaa123 - ja tak jak pisałam kontroluje cały czas jaka mam temperaturę w łazience wiec się nie boje.

@Hatice - ogromnie trzymam za Was kciuki!!! Dacie radę. Leżcie grzecznie i się „wyciszajcie”. :* Ahh widzisz, zastanawiałaś się czy jechać do Maliny - i dobrze zrobiłaś!

@Marthi A no widzisz, a niby ten sam lek. Tylko z tego co pisałaś do którejś z dziewczyn widzę że robiłam błąd, bo od razu po wyciągnięciu zastrzyku z lodówki go sobie podaje. Powinnam godzinę poczekać? Niby myślałam że już wszystko wiem na temat tych zastrzykow A jednak nie ...:-)

Tak, powinno się doprowadzić do tego by lek był w temperaturze pokojowej. 9 stopni w lodowce to za niska temperatura do podania od razu. Sama robilam tak jak Ty jeszcze rok temu podczas starań wiec wiesz ;) Wszystkiego się człowiek uczy, każdego dnia. Sama robiłam blad, zostałam tu wyedukowana wiec teraz edukuje dalej :p A swoją droga masz racje, ze zimna heparyna lekko niwelowała ból :)

Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie u Maliny i prosto z wizyty jechałam do szpitala. Jest ryzyko porodu przedwczesnego ponieważ miałam straszne napięcia brzucha, był jak skala przez cała noc, potem zaszło na chwile, a w Łodzi znowu mi wróciło podczas wizyty i Malina nie pozwolił na powrót do gdanska. TakZe leżę w Matce Polce . Właśnie leci kroplówka z lekiem wyciszającym skurcze, sterydy na płucka już podane. Mam tu być conajmniej do niedzieli. Teraz czuje się super i najchętniej pojechaliśmy do domku ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Ginekolog powiedziała mi tutaj ze w każdej chwili mogę urodzić także mam tu leżeć żeby nie rodzic gdzieś w polu. Ale nie denerwuje się, wiem ze będzie dobrze. Dziś 31 i 5 dzień. Pozdrawiamy z Marysia ❤
Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie u Maliny i prosto z wizyty jechałam do szpitala. Jest ryzyko porodu przedwczesnego ponieważ miałam straszne napięcia brzucha, był jak skala przez cała noc, potem zaszło na chwile, a w Łodzi znowu mi wróciło podczas wizyty i Malina nie pozwolił na powrót do gdanska. TakZe leżę w Matce Polce . Właśnie leci kroplówka z lekiem wyciszającym skurcze, sterydy na płucka już podane. Mam tu być conajmniej do niedzieli. Teraz czuje się super i najchętniej pojechaliśmy do domku ale trzeba trzymać rękę na pulsie. Ginekolog powiedziała mi tutaj ze w każdej chwili mogę urodzić także mam tu leżeć żeby nie rodzic gdzieś w polu. Ale nie denerwuje się, wiem ze będzie dobrze. Dziś 31 i 5 dzień. Pozdrawiamy z Marysia ❤
Na pewno wszystko będzie dobrze :) grunt to że sama jesteś spokojna i nie stresujesz się. Dobrze ze masz lekarza który się opiekuje Tobą na tyle , że nie martwisz się jakoś bardzo :)

reklama
Do góry