reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Powiem wam że ja sama robiłam powoli. Szukałam dobrego miejsca żeby nie bolało i powoli wpuszczalam płyn. W szpitalu pielęgniarki robiły cyk i było po zastrzyku :p przy czym tam była fraxiparyna a ona ma połowę cieńsza igle niż neoparin. Aha, no i w tym neoparin igły często były tempe więc szybko się nie dało...

Powiem wam że ja sama robiłam powoli. Szukałam dobrego miejsca żeby nie bolało i powoli wpuszczalam płyn. W szpitalu pielęgniarki robiły cyk i było po zastrzyku :p przy czym tam była fraxiparyna a ona ma połowę cieńsza igle niż neoparin. Aha, no i w tym neoparin igły często były tempe więc szybko się nie dało...

No ja robię tak samo:) A czasem mam tez wrażenie, ze te igły od Clexane są dość tępe. :|

Wczoraj poszedł w ruch filmik z YT o iniekcji heparyny i dziś żadnego śladu ;D ;D oby to nie była przed wczesną radość...

Wiesz co jak robię z instrukcja to nie mam żadnego siniaka [emoji6]
A jak zrobię po swojemu to mam ha ha [emoji6]
Najważniejsze aby wpić szybko wtedy nawet bólu nie czuć . Także powodzenia .

A ja mam fragmin bo jeszcze z Anglii przywiozłam 12 opakowań to szkoda nie wykorzystać a tam miałam za darmo [emoji6]
Mam nadzieje ze tutaj fragmin tez jest . Ma malutka , chudziutką igle [emoji6] także jestem pod wrażeniem .
A ile tutaj kosztuje heparyna ?

Acha i trzymam w lodowce mam wrażenie ze to zimno mnie znieczula troszkę ;)
Zreszta lekarz kazał trzymać w lodowce .

Ostatnia edycja:
Te igły od clexane to porażka. Był czas ze jak przeszłam na 0,6 to kupowałam insulinowki i tak te 0,4 wykorzystałam. Po insulinowkach zero siniaków, teraz znowu mam 0,4 przez 10 dni i nie dość ze brzuch „martwy” to jeszcze siniaki ...

Kiedyś robiłam clexane to miałam wrażenie że są lepsze od tych neoparin. Nie dość że są chyba grubsze to jeszcze tępe. No ale zawsze tańsze od clexane. :-) :)

zrobilam dzisiaj ponownie wyniki NK :) i ta immunolog miala racje troche za wczesnie po poronieniu moglam je zrobic
z 16% spadly do 9% :) :) ufff ciesze sie bardzo :) bo moj lekarz i tak by nie przepisal sterydu :(

Ostatnia edycja:
reklama
@ovli22 - gdzie nie czytałam to piszą żeby nie trzymać zbyt długo w lodowce, a przede wszystkim po wyjęciu z lodówki odczekać ze zrobieniem zastrzyku z heparyny. Kiedyś sama robiłam jak Ty, ale teraz wiem, ze to blad. Ja trzymam w szafce w łazience Clexane. Mam tam obecnie 25-26 stopni. Niby powinno się przechowywać w temperaturze pokojowej właśnie 15-25 stopni. U mnie czasem trochę przekracza ale sama nie wiem czy lepsze to czy lodówka... rok temu mnie dziewczyny nastraszyły i w lodowce już nie trzymam. Co do ceny - ja z refundacja za 10 szt Clexane płace chyba ok 70-77 zł.

@olaa90 @marzycielka81 to prawda, są mega tępe.

@babydust - 9% to dobry wynik :) ale warto spojrzeć całościowo na inne wyniki jeszcze pod katem sterydu.

Do góry