reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Popieram @marshie. Waszemu lekarzowi pewnie chodzi o to, ze od sterydu można dostać cukrzycy polekowej, no ale coś za coś... mi gin nr II prędzej sugeruje odstawienie metforminy niż Sterydu. Mój endo, który zaś każe mi brać Siofor nadal, każe brać steryd conajmniej do 15-18 tc.

@Hatice dobrze zrobił i super, ze dziś już lepiej :)))

reklama
@Hatice kochana jesteś w najlepszych rękach pewnie dr Grzesiak jestes na 3 pietrze ?nic się nie martw na pewno Malina zadbał o wszystko te kroplówki to na pewno magnez ciepło ci się po nim robi? Ja Ci powiem że mialam ich 6 w ciagu 2 dni i do końca ciąży żadnych skurczy. Juz masz 32 tydzień także jeszcze chwilę.

@babydust moje wyniki poza ciąża są też ok ale niestety w ciąży wszystko poprzestawiane .Jakie leczenie proponuje twój lekarz?

@bertha nieziennie trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie wierzę , że sie w koncu uda.

@ovli22 duża masz dawkę encortonu jak się po nim czujesz?

Dziewczyny jak znosicie te upały ?u mnie słabo a nawet bardzo ciagle mam mdłości moge jesc ale mhhh po wszystkim mi
niedobrze.

@Marthi co ci w tym wymazie wyszlo bo u mnie grzybek candida musze jechac dziś po receptę ale czekam męża bo sama nie dojadę. A jak dr pobierała wymaz mówi , że na pewno czysto haha a tu grzyb chodź nic nie widać.

Dziewczyny czy któraś słyszała o podawaniu heparyny przez insulinówki zastrzyk i igla podobno bardzo cieńka i siniaków nie robi? Ktoś coś wie? Próbował

@marzycielka81 Ty bierzesz insulinę jak wygląda ta igła?

@Hatice kochana jesteś w najlepszych rękach pewnie dr Grzesiak jestes na 3 pietrze ?nic się nie martw na pewno Malina zadbał o wszystko te kroplówki to na pewno magnez ciepło ci się po nim robi? Ja Ci powiem że mialam ich 6 w ciagu 2 dni i do końca ciąży żadnych skurczy. Juz masz 32 tydzień także jeszcze chwilę.

@babydust moje wyniki poza ciąża są też ok ale niestety w ciąży wszystko poprzestawiane .Jakie leczenie proponuje twój lekarz?

@bertha nieziennie trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie wierzę , że sie w koncu uda.

@ovli22 duża masz dawkę encortonu jak się po nim czujesz?

Dziewczyny jak znosicie te upały ?u mnie słabo a nawet bardzo ciagle mam mdłości moge jesc ale mhhh po wszystkim mi
niedobrze.

@Marthi co ci w tym wymazie wyszlo bo u mnie grzybek candida musze jechac dziś po receptę ale czekam męża bo sama nie dojadę. A jak dr pobierała wymaz mówi , że na pewno czysto haha a tu grzyb chodź nic nie widać.

Dziewczyny czy któraś słyszała o podawaniu heparyny przez insulinówki zastrzyk i igla podobno bardzo cieńka i siniaków nie robi? Ktoś coś wie? Próbował

@marzycielka81 Ty bierzesz insulinę jak wygląda ta igła?

Wiem że @olaa90 tak robiła ;)

Witam kochane Ciocie!
Marysia urodziła się 25.06.2019 z wagą. 3540 55cm długości. Dzień przed planowaną CC odeszły mi wody i dostałam skurczy. Dziś już zbieramy się do domku!

Gratulacje!! Super cię wzięło z zaskoczenia ;) a przynajmniej masz pewność że mała była gotowa do przyjścia na świat ;)

@plastulinka gratulacje :)
@Hatice no mega przewagą Maliny nad Paśnikiem jest to,że jest ginem:) I bardzo dobrze,że kazał Ci zostać:) I fajnie,że przeszło to napięcie :)
@Apsik1981 ja tez byłam u dr Janosz,ale w Zabrzu. Mam bardzo dobre odczucia.jest tym lekarzem, którego szukałam cały czas. A Ty jakie masz odczucia?

@plastulinka gratulacje :)
@Hatice no mega przewagą Maliny nad Paśnikiem jest to,że jest ginem:) I bardzo dobrze,że kazał Ci zostać:) I fajnie,że przeszło to napięcie :)
@Apsik1981 ja tez byłam u dr Janosz,ale w Zabrzu. Mam bardzo dobre odczucia.jest tym lekarzem, którego szukałam cały czas. A Ty jakie masz odczucia?
Ja trafiłam do Pani doktor z polecenia swojego ginekologa. Niestety moje próby zajścia w ciążę do tej pory kończyły się marnym skutkiem. Jestem tez po In Vitro, A w zasadzie już trzech próbach. Zostały mi ostatnie mrożaki. Nie chcę zmarnować tej ostatniej próby a jakoś widzę albo nie widzę żadnych zmian w podejściu lekarza z kliniki. Dlatego po kolejnej nieudanej próbie zadzwoniłam do swojego ginekologa i poprosiłam o to, że jeżeli mógłby jeszcze mnie gdzieś pokierować to byłabym wdzięczna. Otrzymałam namiar na Panią doktor. Wizyta mnie zaskoczyła, Bardzo miła u uprzejma Pani doktor. W końcu się dowiedziałam jak powinnam leki brać przed in vitro. Co z czym nie łączyć. Dostałam wykaz badań, które powinnam zrobić. Dostałam też od razu tabletki. Pani doktor napisała mi też jaki kwas foliowy ma brać ponieważ prawdopodobnie nie przyswajam tak jak powinnam kwasu.
A czy Ty dostałaś skierowanie na badania od Pani doktor ? Miałabym kilka pytań? możemy na priv ?

reklama
@plastulinka ohh Kochana, tyle czekalas kobietko i... doczekalas sie. Wytrwalosc nagrodzona. Gratuluje mamusiu [emoji7] az sie lezka w oku zakrecila.

@Porzeczka1234 ja w ciazy nie jestem a tez ledwo zyje. Karmienie piersia mnie wykancza i moje maluchy. Miec uwage na dwoje, to nie lada wyczyn. Nie wiem jak robia to kobiety z 5 dzieci.

@burczuś skad jestes, ze do zabrza masz blisko. Bo ja ogolnie mieszkalam w Gliwicach

Do góry