reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

zrobilam dzisiaj ponownie wyniki NK :) i ta immunolog miala racje troche za wczesnie po poronieniu moglam je zrobic
z 16% spadly do 9% :) :) ufff ciesze sie bardzo :) bo moj lekarz i tak by nie przepisal sterydu :(

Tylko pytanie czy to nie będzie tak że w ciąży znowu poszybuja w górę i będą mogły zaszkodzić?? Sama nie badałam tego, ale może jest tak jak z zespołem antyfosfolipidowym i ten wynik 16% jednak świadczy że w ciąży coś się dzieje? Nie chce straszyć,tylko "głośno myślę"

reklama
@ovli22 - gdzie nie czytałam to piszą żeby nie trzymać zbyt długo w lodowce, a przede wszystkim po wyjęciu z lodówki odczekać ze zrobieniem zastrzyku z heparyny. Kiedyś sama robiłam jak Ty, ale teraz wiem, ze to blad. Ja trzymam w szafce w łazience Clexane. Mam tam obecnie 25-26 stopni. Niby powinno się przechowywać w temperaturze pokojowej właśnie 15-25 stopni. U mnie czasem trochę przekracza ale sama nie wiem czy lepsze to czy lodówka... rok temu mnie dziewczyny nastraszyły i w lodowce już nie trzymam. Co do ceny - ja z refundacja za 10 szt Clexane płace chyba ok 70-77 zł.

@olaa90 @marzycielka81 to prawda, są mega tępe.

@babydust - 9% to dobry wynik :) ale warto spojrzeć całościowo na inne wyniki jeszcze pod katem sterydu.

A widzisz a ja do lodówki dawałam . W takim razie nie będę tak robić ;(. Dzięki

@Malinkaa123 - ja na żadnym opakowaniu Clexane 0.6 ani 0.4 nie miałam napisane by trzymać w lodowce. A już pare razy to sprawdzałam. Jest napisane tylko, żeby trzymać w temperaturze pokojowej - a taka temperatura to 15-25 stopni. Pytalam tez ostatnio o to w 3 aptekach z uwagi na upały i żadna z Pań farmaceutek nie zalecała mi chować tego leku w lodowce. W aptekach, w których byłam, tez nie trzymali leku w lodowce.

Niemniej, kiedyś gdzieś czytałam w necie, ze heparynę można trzymać w lodowce określony czas, tak jak napisała @marzycielka81, ale w najwyższej możliwej temperaturze jaka daje lodówka. Może inne leki, niż Clexane, można trzymać, ale Clexane się nie powinno jeśli to możliwe, a już na pewno nie wstrzykiwać od razu po wyjęciu z lodówki.

Jeśli chodzi o heparyne. To są zalecenia z opakowania
IMG_20190626_221050.jpeg

Można ale nie dłużej niż 1 miesiąc. A ja wykupuje na bieżąco po 1 opakowaniu.

Załączniki

• Screenshot_20190626-221402_Drive.jpg
    Screenshot_20190626-221402_Drive.jpg
    236,8 KB · Wyświetleń: 113
reklama
Do góry