reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Lotta84 witaj. Przykro mi z powodu strat... Ja jako zapewne jedyna Ci będę odradzać szczepienia. Tzn z rozmów prywatnych jest kilka osób, które nigdy by się nie zgodziły na nie,ale nie napiszą tego na forum:)
Szczepienia mogą niestety zadziałać niekorzystnie na organizm. A mianowicie...jak zaistniałaby potrzeba przeszczepu-to organizm je odrzuci. Jak zaistniałaby konieczność podania chemii , to organizm jej nie przyjmie. Potwierdziło mi to dwóch ( a nawet trzech licząc doc.Paśnika) niezależnych lekarzy.Nie znających się. Ale zakładając,ze nigdy nie będzie potrzeby podania chemii lub przeszczepu, to innych skutków nie ma. Immunologia to nadal bardzo zagatkowa dziedzina. Ja mam córkę,więc nie zdecyduję się już nigdy więcej na leczenie,gdzie są wszczepiane cudze przeciwciała. Chcę żyć dla dziecka,które mam. I tak już wiem,ze za późno, bo szczepienia miałam...ale wiedzy nie miałam. Porozmawiaj z immunologiem, poznaj za i przeciw, bo korzyści jak widzisz są niewymierne...(w postaci dziecka) i sama zdecyduj. Miej jednak możliwość poznania za i przeciw.
p.s. dziewczyny, które są "za" nie zjedzcie mnie...

reklama
Poznajcie maleństwo 10+2
termin z om 14.01 termin z usg 11.01

Zobacz załącznik 986708

@Lotta84 ja jestem po szczepieniach pisz co Cię interesuje

@Marthi widzisz nadrobiło z terminem z om i poszlo o 2 dni do przodu
Po pierwsze wielkie gratulacje :-) Piękny widok! Chciałabym zapytać na podstawie jakich badań zlecono Ci szczepienia? Czy wyniki ANA ma tu jakieś znaczenie? U mnie ciągle ANA wychodzi wątpliwe. Kiedyś gdzieś czytałam, że wówczas nie można szczepić, ale nie jest to sprawdzone info.

@Lotta84 witaj. Przykro mi z powodu strat... Ja jako zapewne jedyna Ci będę odradzać szczepienia. Tzn z rozmów prywatnych jest kilka osób, które nigdy by się nie zgodziły na nie,ale nie napiszą tego na forum:)
Szczepienia mogą niestety zadziałać niekorzystnie na organizm. A mianowicie...jak zaistniałaby potrzeba przeszczepu-to organizm je odrzuci. Jak zaistniałaby konieczność podania chemii , to organizm jej nie przyjmie. Potwierdziło mi to dwóch ( a nawet trzech licząc doc.Paśnika) niezależnych lekarzy.Nie znających się. Ale zakładając,ze nigdy nie będzie potrzeby podania chemii lub przeszczepu, to innych skutków nie ma. Immunologia to nadal bardzo zagatkowa dziedzina. Ja mam córkę,więc nie zdecyduję się już nigdy więcej na leczenie,gdzie są wszczepiane cudze przeciwciała. Chcę żyć dla dziecka,które mam. I tak już wiem,ze za późno, bo szczepienia miałam...ale wiedzy nie miałam. Porozmawiaj z immunologiem, poznaj za i przeciw, bo korzyści jak widzisz są niewymierne...(w postaci dziecka) i sama zdecyduj. Miej jednak możliwość poznania za i przeciw.
p.s. dziewczyny, które są "za" nie zjedzcie mnie...

No właśnie ja jestem z tych co chcą uniknąć szczepień za wszelką cenę, ale doszłam chyba do ściany i nie wiem czego się jeszcze chwycić, by nie stracić nadziei. Moja mama jest po raku, stąd moje obawy co będzie po tych szczepieniach jeżeli i ja zachoruje. Trudne to wszystko, los nas paskudnie doświadcza.A pragnienie dziecka, zostania mama tak bardzo nas pochłania, że trudno o wyznaczenie granic w leczeniu , w dążeniu do upragnienionej różowej pupci.

:)

@Lotta84 to moze wieksze dawki lekow z zelaznego zestawu? Albo badanie pgd zarodkow? Moze accofil inaczej podany? Niestety nic madrzejszego nie wymysle

Nie wiem, wydawało mi się, że tych leków i tak dużo było. W lipcu jedziemy na wizytę do dr Paśnika, ciekawa jestem co dla nas wymyśli. Jak myślicie powtorzyć jakieś badania przed wizyta? Ile trzeba odczekać po poronieniu przed badaniami immuno?

Na razie nie stać nas na PGD zarodków. Mamy 3 blastki na zimowisku. Jak się nie uda to chyba zakończymy tę nierówną walkę.

Dziewczyny czy ktoras z was ma problem z widocznymi zylami np na nogach

Basia, mojemu mężowi ostatnio pokazały się żyły przy tych upałach - zwłaszcza na piszczeli. U niego w rodzinie jest skłonność do żylaków, teściowa już miała operacje ileś lat temu. A cos się z nimi u Ciebie dzieje, ze pytasz?

@Auri_a jesteś kochana ♥♥♥♥

@burczuś to nie chodzi o to czy ktoś potwierdza bądź zaprzecza , że szczepienia są bezpieczne czy nie tego po prostu chyba nikt do końca nie wie. @Lotta84 mi nikt nie potwierdził , to co pisała @burczuś o przeszczepach , chemi itd u mnie też nowotwory w rodzinie. Doc Paśnik niektórych informuje a u niektorych zaprzecza ja sama nie wiem gdzie jest prawda ale nikt na pewno za Ciebie nie podejmie tej decyzji . Co do ana ja 4 tygodnie po poronieniu miałam je watpliwe 10 tygodni po ujemne w ktorym momencie je badałaś?

@Auri_a jesteś kochana ♥♥♥♥

@burczuś to nie chodzi o to czy ktoś potwierdza bądź zaprzecza , że szczepienia są bezpieczne czy nie tego po prostu chyba nikt do końca nie wie. @Lotta84 mi nikt nie potwierdził , to co pisała @burczuś o przeszczepach , chemi itd u mnie też nowotwory w rodzinie. Doc Paśnik niektórych informuje a u niektorych zaprzecza ja sama nie wiem gdzie jest prawda ale nikt na pewno za Ciebie nie podejmie tej decyzji . Co do ana ja 4 tygodnie po poronieniu miałam je watpliwe 10 tygodni po ujemne w ktorym momencie je badałaś?

ANA badałam dwukrotnie pomiędzy procedurami. Nie byłam wówczas na żadnych lekach, czy po ciąży itp,

reklama
ANA badałam dwukrotnie pomiędzy procedurami. Nie byłam wówczas na żadnych lekach, czy po ciąży itp,
Robiłaś ana 1,2,3 w 3 powinno ci wyjść jakie masz miano i typ .Chyba robiłaś tylko 1?

Co do szczepień ja proponuję porozmawiać z Paśnikiem on ci doradzi i odpowie na twoje pytania rozwieje wszelkie wątpliwości. Sa jeszcze imunoglobiny? Slyszałaś? naszej @Auri_a udało się na nich ich minus to cena. Jakie dawki leków brałaś?

Ostatnia edycja:
Do góry