reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 @Marthi ja nie miałam żadnych objawów, piersi nic a nic nie bolały przez całą ciąże, macałam je codziennie [emoji23] jedynie do toalety chodziłam na początku częściej, może bardziej mi się spać chciało?! Ale żadnych mdłości, zapachów itp a teraz już 37 tc więc luuuuuz dziewczyny [emoji1598]

reklama
Dziewczyny zdarzyła mi się po raz drugi taka sytuacja a mianowicie
Nagle zaczyna mi walic bardzo mocno serce tak że to czuje aż lekki dyskomfort czuje i wtedy mierze ciśnienie i jest delikatnie podwyższone a TETNO170 prawie i po chwili jak poleżę to się uspokaja i wszystko wraca do normy . Zaczynam się tym niepokoić . W środę wizyta to mam nadzieję że mnie skieruje do kardiologa
Miała któraś z Was taka sytuacje ?

Nagle zaczyna mi walic bardzo mocno serce tak że to czuje aż lekki dyskomfort czuje i wtedy mierze ciśnienie i jest delikatnie podwyższone a TETNO170 prawie i po chwili jak poleżę to się uspokaja i wszystko wraca do normy . Zaczynam się tym niepokoić . W środę wizyta to mam nadzieję że mnie skieruje do kardiologa
Kasiula ja mialam tak w ciazy z synem
diagnoza tachykardia i mialam wlaczone leki najpierw propranolol ale nie dzialal za dobrze wiec mialam isoptin
kardiolog zrobil mi holtera dobowego i mialam kilka takich napadow w tym czasie. srednia dobowa wyszla 140 uderzen :O ale dla pocieszenia to dla ciebie tylko dyskomfort (tak sobie organizm radzi z obciazeniem organizmu) ale dla dzieciatka nic sie nie dzieje synek moj zdrowy sie urodzil i duzy :)

Ostatnia edycja:
Kasiu może byc od heparyny i acardu duzo krwi (ciąża) i bardzo rozrzedzona mialam tak w ciąży z Zosia u kardiologa nie byłam ginekolog nie widzial potrzeby przy ciąży na lekach mierzylam ciśnienie 4 razy dziennie

ps glukoza na czczo 86 tsh 0,78 tak niskiego nigdy nie miałam, attp 37 przy normie od 39-27 jestem na maxa rozrzedzona badanie robione po 13 h od zastrzyku

Często się to zdarzalo że czułaś taki ucisk lekki dyskomfort? Moje aptt że wczoraj 28.9 ( 27-43) chyba mnie czeka zmiana na większą dawkę heparyny ?? A naczczo cukier 77 a z glukometru 91 . A tobie ile z glucometru wyszło ?

@7Martynka88 - ja tylko cycki, ale ostatnio mniej no i sikam więcej :) ale wierze, ze tym razem będzie dobrze![emoji173]️

@Porzeczka1234 - piękne wyniki!!!! Jednak Glukometr przekłamal na Twoja korzyść :))) TSH EXTRA! Ja takie miałam w maju, teraz mi wzrosło do 1.7. Aptt chyba tez super, bo pisaliście ze im wyższe tym lepsze :)) Super!!!!

Ja miałam takie napady, ale nie mierzyłam wtedy ciśnienia. Tętno zawsze mam w okolicach 100. Po ciąży te napady faktycznie przeszły

Jeszcze półtora tygodnia i CC. Na onkologii już nie muszę się pokazywać , skoro nowotwór przez 2 lata się nie wznowił to nie ma szans na wznowę. Warunkiem był poród w szpitalu o 3 st referencyjnosci i oddanie łożyska do badania hist-pat. Poza tym ciąża wzorowa prawie bez żadnych komplikacji do tej pory. Mi też szybko te miesiące uciekły [emoji16]

Ładnie tam niech cię tną bo jesteśmy umówione na przejęcie brzucha [emoji23][emoji7]

reklama
Kasia też z serduszkiem tak mialalam ale ja to w ogóle jestem pod opieką kardiologa
Kasiu może byc od heparyny i acardu duzo krwi (ciąża) i bardzo rozrzedzona mialam tak w ciąży z Zosia u kardiologa nie byłam ginekolog nie widzial potrzeby przy ciąży na lekach mierzylam ciśnienie 4 razy dziennie

ps glukoza na czczo 86 tsh 0,78 tak niskiego nigdy nie miałam, attp 37 przy normie od 39-27 jestem na maxa rozrzedzona badanie robione po 13 h od zastrzyku
porzeczka tak trzymaj!
@7Martynka88 - ja tylko cycki, ale ostatnio mniej no i sikam więcej :) ale wierze, ze tym razem będzie dobrze![emoji173]️

@Porzeczka1234 - piękne wyniki!!!! Jednak Glukometr przekłamal na Twoja korzyść :))) TSH EXTRA! Ja takie miałam w maju, teraz mi wzrosło do 1.7. Aptt chyba tez super, bo pisaliście ze im wyższe tym lepsze :)) Super!!!!
Marthi tak sikanie to podstawowy objaw :) :*

Trzymam kciuki za wszystkie brzuszkowe ludziki. Te maleńkie i te większe. Całym sercem wspieram i (zazdroszcze) :*

Do góry