reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z tą cukrzyca to faktycznie jest dziwne . Mi ostatnio wywaliło cukier po kolacji zjadłam kaszankę z warzywami papryka ogórek pomidor . A dzień wcześniej zjadłam to samo ( mniej warzyw) i było ok .
A Tobie może po tych owocach wywaliło ja ich jem mało .. ewentualnie teraz truskawki czereśnie . A ty bierzesz metamorfine ? Ja wczoraj pojadlam troszkę potraw z grilla i cukier był ok a navczczo aż w szoku byłam bo 74 nigdy mi się jeszcze taki niski nie zdarzył . Ja nie mam objawów ciążowych , ale zamartwianie nic tu nie da, trzeba się cieszyć chwila . Lekarz powiedział że są takie kobiety co nie mają objawów ..
@porzeczka a jak u cb objawy ? Bierzesz też metamorfine i encorton?
Pytalas wcześniej o wizytę to chyba 17 czerwca. Objawy cóż mam mdłości ale nie zawsze czasem po każdym posiłku czasem caly dzień nic . Z piersiami to u mnie raczej brak bólu. Tak biore gluko 500 xr na noc a encorton 10 mg do śniadania 5 mg do obiadu. Ja myślę , ze niestety z tymi objawami ciężko czasem sa czasem 4 dni nic.

@Marthi encorton bierz kochana i nie sluchaj lekarza zresztą jesli nie masz do niego zaufania i Cię denerwuje to go zmień do nas trzeba dużo cierpliwości.

@dżoasia ściskam Cię bardzo mocno . Jesteś bardzo dzielną mamą ♥♥♥♥♥ dla twoich gwiazdeczek

reklama
@kasiula222 - ja tez staram się nie jeść zbyt dużo owoców. Kiedyś czytałam, ze gruszka jest ok, poza tym dietetyczka od IO tez mi kiedyś zapisała koktajle np. z gruszki, mleka migdałowego i masła orzechowego, orzechów i było ok zazwyczaj, raz mi tylko cukier po tym wywaliło. Truskawki w ciąży chyba nie są w dużej ilości wskazane, a czereśni jeść nie powinnismy przy problemach z cukrem i insulina - kiedyś czytałam, choć sama ubolewam bo je uwielbiam... Tak, ja biorę Siofor dawka 3x500.

@Porzeczka1234 - no, chce iść do jeszcze jednej lekarki. :* Ty bierzesz jednak więcej encortonu niż ja. Malina Ci tak zlecił czy kto?

@kasiula222 - ja tez staram się nie jeść zbyt dużo owoców. Kiedyś czytałam, ze gruszka jest ok, poza tym dietetyczka od IO tez mi kiedyś zapisała koktajle np. z gruszki, mleka migdałowego i masła orzechowego, orzechów i było ok zazwyczaj, raz mi tylko cukier po tym wywaliło. Truskawki w ciąży chyba nie są w dużej ilości wskazane, a czereśni jeść nie powinnismy przy problemach z cukrem i insulina - kiedyś czytałam, choć sama ubolewam bo je uwielbiam... Tak, ja biorę Siofor dawka 3x500.

@Porzeczka1234 - no, chce iść do jeszcze jednej lekarki. :* Ty bierzesz jednak więcej encortonu niż ja. Malina Ci tak zlecił czy kto?
Malina ja w ciąży z Zosią tez brałam 15 mg u mnie wyniki w ciąży wariuja także dlatego taka dawka chodź Malina twierdzi wciąż , że to mała dawka. Dlaczego truskawki w ciąży nie ?przecież jak czereśnie mają niski ig do tego duzo witaminy C i mało kaloryczne. Czereśnie nie jem zbyt duzo z wyboru mam po nich wzdęcia

O tych truskawkach kiedyś tu dziewczyny pisały, ale nie pamietam argumentacji, mam to zapisane po prostu w notatkach... Niemniej ich IG wynosi chyba 40, wiec nie jest taki niski.

A z tymi truskawkami to nie chodzi o to że są mocno alergizujące? Tak jak i pomidory.
Nie mniej jednak moim zdaniem z umiarem można wszystko, tym bardziej jeśli macie po tym cukier w normie :)

Cześć dziewczynki.
W wyniku nekajacych nas choroby zrobiłam małe porządki z brzuszkami :)
Nasze pociechy z działu ciąża po poronieniach przedstawiają się tak
A lista czekających tak

Jeśli macie ochotę je uzupełnić to mnie wywolajcie :*
Ps "kropeczek" na razie nie wpisywalam :*

@Marthi
Dziękuję Kochana :* Wiem, że u mnie byłby duży problem z tym, że mąż pomagałby mi z gotowaniem, bo pracuje całymi dniami:/ Może postawiłalabym wtedy na gotowe pudełka.

@Marthi, Dziewczyny,
jak się mierzy cukry w ciąży? Rano na czczo i 1h po każdym posiłku tj. np. II śniadaniu, obiedzie i kolacji?

reklama
Do góry