reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi bo ja w 2 pierwszych ciazach go nie widzialam. W pierwszej puste jajo, w drugiej byl juz zarodeczek bez bicia serca. Wiec mnie pecherzyk zoltkowy rozczula. To znaczy, ze ciaza rozwija sie prawidlowo krok po kroku... (w mojej metodzie malych krokow do porodu). Troche mi brakuje tej ekscytacji rozwijajacym sie zyciem. Teraz zachwycam sie dziecmi

@dżoasia [emoji175][emoji175] pierwsze miesiace niestety sa ciezkie. Mysle, ze bardziej dla dziewczynek. Ty patrzysz, towarzyszysz im, by czuly, ze nie sa same, by mialy skad czerpac sile zwlaszcza jak bol za duzy, a walka... niestety to one ja prowadza. Kazy oddech, kazdy ruch... to jest dla nich ogromne cierpienie. Poradzisz sobie, dla dziewczynek jestes silna.
Wiesz wciaz pamietam jak to bylo. Pielegniarki zachecaly mnie do dotyku, a ona nie potrafila go zniesc. Widzialam, wiec zamykalam inkubator i siedzialam przed zamknietym. Mi wystarczylo, ze ja widze. Codziennie mowilam jej jaka jestem z niej dumna, jaka ona jest dzielna. To rozrywa serce, ale wytrzymasz. Mojej dziewczynce do dzis zostalo, ze czasem musze ja po prostu odlozyc w ciche spokojne miejsce i dopiero wtedy sie uspokaja.

A powiedz prosze, dziewczynki mialy przetrwaly przewod botala? Udalo sie zamknac?
Codziennie razem z Mezem o was myslimy. Nie chce do Ciebie ciagle pisac, by cie nie zadreczac. Sama pamietam jakie dni byly ciezkie i czasem nie chcialo sie z nikim gadac. Gdybys chciala jednak zamienic slowo, o cos zapytac... znasz nr.

Ostatnia edycja:
@Marthi @Porzeczka1234 ogromnie się cieszę ♡ jeśli chodzi o pipetke to nawet lepiej bo ja wypazysz lub weźmiesz nową A z palcem co? :)

My niestety wszyscy chorujemy. Pierwsze mały tydzień, potem Karol A teraz my z mężem i Karol wciąż. Dzieci temp do 40 st. Ja do 39 i rumień. Nie wiemy co to za syf. Od wczoraj wszyscy dostali leki A za 2 tyg robimy badania specjalistyczne. Straszne to smutne patrzeć tak na wszystkich (w tym tego i tak ciężko chorego M)

@Destino - dziekuje za wyjasnienie[emoji6] no po naszych przejściach mi tez brakuje ekscytacji rozwijającym się życiem... ale byle małymi krokami do celu.

@nafoczka - ufff, no ja wkladam i będę dalej to robić pipetką skoro mi służy :) odkupac nic sobie tak nie podrażniłam jeszcze, gin pozwolił kontynuować i tego się trzymam. O mamo, ale Was jakieś choróbsko wzięło!!! Ciekawe skad aż taka infekcja. Masakra :( Ale
Dbajcie o siebie i jak najprędzej wracajcie do zdrówka. Cała czwórka!!!!! :*

Jadę dziś do ginekologa. w nocy miałam takie bolące nagle klucia w lewym boku po czy mały wariowal. Po czytałam i wszędzie piszą żeby to skontrolować. Może jestem panikara ale wolę to sprawdzic. Przy okazji poproszę o posiew

@Destino @Marthi ja też po 2 pustych jajach cieszyłam się z pęcherzyka żółtkowego :) :) Bo mi to już dawało nadzieję, że będzie dobrze. Pamietam nawrt jak doktorek pokazał mi miejsce, w którym jak określił „świeci” i będzie zarodeczek :) :) A następnym razem będzie już ♥️ :)

Ja ten pęcherzyk miałam w 1 i 2 ciąży, potem bijące serduszka... u mnie najtrudniejszy czas to między 6-9/10tc. Wtedy się wszystko rozgrywało...

reklama
@Marthi I szczerze Ci współczuję tego stresu w tych tygodniach przed Tobą kiedy było najgorzej. Moje trzy poronienia Wszystkie dokładnie ten sam 9 tydzień. W 8 idealna ciąża w 9 brak tętna. I w tej ciąży mój mąż wziął urlop od 8 do 10 tc. I powiem Ci że było mi dużo lżej, że jesteśmy w tym razem....

Do góry