reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z tą cukrzyca to faktycznie jest dziwne . Mi ostatnio wywaliło cukier po kolacji zjadłam kaszankę z warzywami papryka ogórek pomidor . A dzień wcześniej zjadłam to samo ( mniej warzyw) i było ok .
A Tobie może po tych owocach wywaliło ja ich jem mało .. ewentualnie teraz truskawki czereśnie . A ty bierzesz metamorfine ? Ja wczoraj pojadlam troszkę potraw z grilla i cukier był ok a navczczo aż w szoku byłam bo 74 nigdy mi się jeszcze taki niski nie zdarzył . Ja nie mam objawów ciążowych , ale zamartwianie nic tu nie da, trzeba się cieszyć chwila . Lekarz powiedział że są takie kobiety co nie mają objawów ..
@porzeczka a jak u cb objawy ? Bierzesz też metamorfine i encorton?
Pytalas wcześniej o wizytę to chyba 17 czerwca. Objawy cóż mam mdłości ale nie zawsze czasem po każdym posiłku czasem caly dzień nic . Z piersiami to u mnie raczej brak bólu. Tak biore gluko 500 xr na noc a encorton 10 mg do śniadania 5 mg do obiadu. Ja myślę , ze niestety z tymi objawami ciężko czasem sa czasem 4 dni nic.

@Marthi encorton bierz kochana i nie sluchaj lekarza zresztą jesli nie masz do niego zaufania i Cię denerwuje to go zmień do nas trzeba dużo cierpliwości.

@dżoasia ściskam Cię bardzo mocno . Jesteś bardzo dzielną mamą ♥♥♥♥♥ dla twoich gwiazdeczek

reklama
@kasiula222 - ja tez staram się nie jeść zbyt dużo owoców. Kiedyś czytałam, ze gruszka jest ok, poza tym dietetyczka od IO tez mi kiedyś zapisała koktajle np. z gruszki, mleka migdałowego i masła orzechowego, orzechów i było ok zazwyczaj, raz mi tylko cukier po tym wywaliło. Truskawki w ciąży chyba nie są w dużej ilości wskazane, a czereśni jeść nie powinnismy przy problemach z cukrem i insulina - kiedyś czytałam, choć sama ubolewam bo je uwielbiam... Tak, ja biorę Siofor dawka 3x500.

@Porzeczka1234 - no, chce iść do jeszcze jednej lekarki. :* Ty bierzesz jednak więcej encortonu niż ja. Malina Ci tak zlecił czy kto?

@kasiula222 - ja tez staram się nie jeść zbyt dużo owoców. Kiedyś czytałam, ze gruszka jest ok, poza tym dietetyczka od IO tez mi kiedyś zapisała koktajle np. z gruszki, mleka migdałowego i masła orzechowego, orzechów i było ok zazwyczaj, raz mi tylko cukier po tym wywaliło. Truskawki w ciąży chyba nie są w dużej ilości wskazane, a czereśni jeść nie powinnismy przy problemach z cukrem i insulina - kiedyś czytałam, choć sama ubolewam bo je uwielbiam... Tak, ja biorę Siofor dawka 3x500.

@Porzeczka1234 - no, chce iść do jeszcze jednej lekarki. :* Ty bierzesz jednak więcej encortonu niż ja. Malina Ci tak zlecił czy kto?
Malina ja w ciąży z Zosią tez brałam 15 mg u mnie wyniki w ciąży wariuja także dlatego taka dawka chodź Malina twierdzi wciąż , że to mała dawka. Dlaczego truskawki w ciąży nie ?przecież jak czereśnie mają niski ig do tego duzo witaminy C i mało kaloryczne. Czereśnie nie jem zbyt duzo z wyboru mam po nich wzdęcia

O tych truskawkach kiedyś tu dziewczyny pisały, ale nie pamietam argumentacji, mam to zapisane po prostu w notatkach... Niemniej ich IG wynosi chyba 40, wiec nie jest taki niski.

A z tymi truskawkami to nie chodzi o to że są mocno alergizujące? Tak jak i pomidory.
Nie mniej jednak moim zdaniem z umiarem można wszystko, tym bardziej jeśli macie po tym cukier w normie :)

Cześć dziewczynki.
W wyniku nekajacych nas choroby zrobiłam małe porządki z brzuszkami :)
Nasze pociechy z działu ciąża po poronieniach przedstawiają się tak
A lista czekających tak

Jeśli macie ochotę je uzupełnić to mnie wywolajcie :*
Ps "kropeczek" na razie nie wpisywalam :*

@Marthi
Dziękuję Kochana :* Wiem, że u mnie byłby duży problem z tym, że mąż pomagałby mi z gotowaniem, bo pracuje całymi dniami:/ Może postawiłalabym wtedy na gotowe pudełka.

@Marthi, Dziewczyny,
jak się mierzy cukry w ciąży? Rano na czczo i 1h po każdym posiłku tj. np. II śniadaniu, obiedzie i kolacji?

reklama
Do góry