reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Paula919191 u mojego męża w krwi nie było przeciwciał ani u mnie, były za to w nasieniu i możliwe ze to byli przyczyna wady genetycznej u dziecka. Warto zrobić w nasieniu. My robiliśmy w Łodzi, nie wiem czy jest w trojmiescie.

A mi wyszły złe wyniki glukozy pod obciążeniem.... wychodzi na cukrzyce ciążowa. A jakoś myślałam ze mnie to ominie. Może to od sterydów. Pozdrowionka

Dziewczyny mam pytanie do Was. Mąż chce zrobić badanie nasienia w związku z moimi poronieniami z tym, że zastanawiamy się czy robić ogólne badanie nasienia czy te przeciwciała przeciwplemnikowe. Któraś z Was mi chyba pisała o nich tu na forum że warto zrobić. Zachodze w ciążę bez problemu, za każdym razem bije serce dziecku o przestaje w dalszych tygodniach stąd zastanawiam się czy robić też te ogólne badanie nasienia czy tylko przeciwciała. Co radzicie??
Przy przeciwciałach raczej nie zachodzilabys naturalnie, u nas w klinice zlecają badanie chromatyny plemnikowej i test wiązania z hialuronianem i my to robiliśmy jako must have

A przeciwciała przeciwplemnikowe to z krwi mąż robił czy też z nasienia?bo na stronie diagnostyki jest takie badanie ale z krwi i się zastanawiam czy to to samo
Ja Ci pisalam o przeciwciałach moj mąż nie ma we krwi a w spermie juz tak

@Hatice wspieram jak złe te wyniki masz?

@Oczekujaca123 wiem , ze juz 31+1 jak u Was jak sie czujesz?

@Paula919191 u mojego męża w krwi nie było przeciwciał ani u mnie, były za to w nasieniu i możliwe ze to byli przyczyna wady genetycznej u dziecka. Warto zrobić w nasieniu. My robiliśmy w Łodzi, nie wiem czy jest w trojmiescie.

A mi wyszły złe wyniki glukozy pod obciążeniem.... wychodzi na cukrzyce ciążowa. A jakoś myślałam ze mnie to ominie. Może to od sterydów. Pozdrowionka
Jakie masz wyniki?

Wklejam moje wyniki.... jutro mam lekarza ale z tego co czytam to cukrzyca.
Ogólnie to strasznie złe się czuje.... co wieczór albo kręgosłup albo żołądek mnie boli. Nie spie do 4, 5 rano.... w ciągu dnia jestem nerwowa, nie umiem zasnac. Nie mam apetytu i mogłabym narzekać tak cały czas.... i gdzie ten miesiąc miodowy w drugim trymestrze? ;) czytam posty dziewczyn które walczą, wstyd narzekać ze tak mi złe... ale niestety przez te kilka miesięcy to serio miałam może 3 dni ze czułam się dobrze. Ahhhh!!!!! Maruda ze mnie :( słyszałam ze po sterydach taka cukrzyca moZe być.... dietę mam raczej dobrą.

Załączniki

• E66B7EBD-F2D5-4DC4-BF2A-18047A1D671E.jpeg
    E66B7EBD-F2D5-4DC4-BF2A-18047A1D671E.jpeg
    594 KB · Wyświetleń: 106
Ostatnia edycja:
reklama
Wklejam moje wyniki.... jutro mam lekarza ale z tego co czytam to cukrzyca.
Ogólnie to strasznie złe się czuje.... co wieczór albo kręgosłup albo żołądek mnie boli. Nie spie do 4, 5 rano.... w ciągu dnia jestem nerwowa, nie umiem zasnac. Nie mam apetytu i mogłabym narzekać tak cały czas.... i gdzie ten miesiąc miodowy w drugim trymestrze? ;) czytam posty dziewczyn które walczą, wstyd narzekać ze tak mi złe... ale niestety przez te kilka miesięcy to serio miałam może 3 dni ze czułam się dobrze. Ahhhh!!!!! Maruda ze mnie :( słyszałam ze po sterydach taka cukrzyca moZe być.... dietę mam raczej dobrą.
No cukrzyca ciążowa. Pewnie dostaniesz insulinę i dietę musisz zmienić. Poza tym uszy do góry. Nie jest tak źle jak to wygląda. Ogarniesz dietę.

@Oczekujaca123 co tam u Ciebie i Twoich babelkow?

Do góry