reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Paula919191 u mojego męża w krwi nie było przeciwciał ani u mnie, były za to w nasieniu i możliwe ze to byli przyczyna wady genetycznej u dziecka. Warto zrobić w nasieniu. My robiliśmy w Łodzi, nie wiem czy jest w trojmiescie.

A mi wyszły złe wyniki glukozy pod obciążeniem.... wychodzi na cukrzyce ciążowa. A jakoś myślałam ze mnie to ominie. Może to od sterydów. Pozdrowionka

Dziewczyny mam pytanie do Was. Mąż chce zrobić badanie nasienia w związku z moimi poronieniami z tym, że zastanawiamy się czy robić ogólne badanie nasienia czy te przeciwciała przeciwplemnikowe. Któraś z Was mi chyba pisała o nich tu na forum że warto zrobić. Zachodze w ciążę bez problemu, za każdym razem bije serce dziecku o przestaje w dalszych tygodniach stąd zastanawiam się czy robić też te ogólne badanie nasienia czy tylko przeciwciała. Co radzicie??
Przy przeciwciałach raczej nie zachodzilabys naturalnie, u nas w klinice zlecają badanie chromatyny plemnikowej i test wiązania z hialuronianem i my to robiliśmy jako must have

A przeciwciała przeciwplemnikowe to z krwi mąż robił czy też z nasienia?bo na stronie diagnostyki jest takie badanie ale z krwi i się zastanawiam czy to to samo
Ja Ci pisalam o przeciwciałach moj mąż nie ma we krwi a w spermie juz tak

@Hatice wspieram jak złe te wyniki masz?

@Oczekujaca123 wiem , ze juz 31+1 jak u Was jak sie czujesz?

@Paula919191 u mojego męża w krwi nie było przeciwciał ani u mnie, były za to w nasieniu i możliwe ze to byli przyczyna wady genetycznej u dziecka. Warto zrobić w nasieniu. My robiliśmy w Łodzi, nie wiem czy jest w trojmiescie.

A mi wyszły złe wyniki glukozy pod obciążeniem.... wychodzi na cukrzyce ciążowa. A jakoś myślałam ze mnie to ominie. Może to od sterydów. Pozdrowionka
Jakie masz wyniki?

Wklejam moje wyniki.... jutro mam lekarza ale z tego co czytam to cukrzyca.
Ogólnie to strasznie złe się czuje.... co wieczór albo kręgosłup albo żołądek mnie boli. Nie spie do 4, 5 rano.... w ciągu dnia jestem nerwowa, nie umiem zasnac. Nie mam apetytu i mogłabym narzekać tak cały czas.... i gdzie ten miesiąc miodowy w drugim trymestrze? ;) czytam posty dziewczyn które walczą, wstyd narzekać ze tak mi złe... ale niestety przez te kilka miesięcy to serio miałam może 3 dni ze czułam się dobrze. Ahhhh!!!!! Maruda ze mnie :( słyszałam ze po sterydach taka cukrzyca moZe być.... dietę mam raczej dobrą.

Załączniki

• E66B7EBD-F2D5-4DC4-BF2A-18047A1D671E.jpeg
    E66B7EBD-F2D5-4DC4-BF2A-18047A1D671E.jpeg
    594 KB · Wyświetleń: 107
Ostatnia edycja:
reklama
Wklejam moje wyniki.... jutro mam lekarza ale z tego co czytam to cukrzyca.
Ogólnie to strasznie złe się czuje.... co wieczór albo kręgosłup albo żołądek mnie boli. Nie spie do 4, 5 rano.... w ciągu dnia jestem nerwowa, nie umiem zasnac. Nie mam apetytu i mogłabym narzekać tak cały czas.... i gdzie ten miesiąc miodowy w drugim trymestrze? ;) czytam posty dziewczyn które walczą, wstyd narzekać ze tak mi złe... ale niestety przez te kilka miesięcy to serio miałam może 3 dni ze czułam się dobrze. Ahhhh!!!!! Maruda ze mnie :( słyszałam ze po sterydach taka cukrzyca moZe być.... dietę mam raczej dobrą.
No cukrzyca ciążowa. Pewnie dostaniesz insulinę i dietę musisz zmienić. Poza tym uszy do góry. Nie jest tak źle jak to wygląda. Ogarniesz dietę.

@Oczekujaca123 co tam u Ciebie i Twoich babelkow?

Do góry