reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Tak w tym cyklu walczę jeszcze naturalnie na tym jednym pecherzyku oby urosl i pękł... Potem zobaczymy jak stymulacja wypadnie. Gdyby było chyva z 6 zarodków to nie wiem czy wtedy nie zbadam 3-4 najsilniejsze. Chodzi o kwestie kasy. Zobaczymy przynajmniej czy te byłyby zdrowe. Jeśli tak to pewnie na te wcześniejsze straty zadziałała głównie immunologia....
ja ci powiem z perspektywy czasu, że chyba najpierw zajęłabym się immunologią a dopiero potem ivf jesli dalej nie będzie wychodziło... tylko, że ja przed ivf nie miałam pojęcia o wpływie immuno na ciążę, zieleniutka byłam i może dlatego zeszło mi prawie 2 lata od kiedy zaczęłam się bawić w ivf do obecnego etapu...

@Paula919191 a ktore tygodnie straty?
Pierwsza 13tydzien, druga z wielkości wynika że zatrzymała się na 8tydz.i 6dn.
Ja już po szpitalu. W sobotę próbowali wywołać farmakologicznie, dopiero wieczorem coś ruszyło porządnie bo tak to tylko silne bóle brzucha i krawienie a wieczorem poczułam że coś ze mnie wylatuje dosłownie. No i taka noc była po czym rano zrobili mi USG i i tak jeszcze coś tam zostało więc musieli łyżeczkowac. Ale już jestem w domu. Jutro jadę zawieźć materiał do badań genetycznych.

ja ci powiem z perspektywy czasu, że chyba najpierw zajęłabym się immunologią a dopiero potem ivf jesli dalej nie będzie wychodziło... tylko, że ja przed ivf nie miałam pojęcia o wpływie immuno na ciążę, zieleniutka byłam i może dlatego zeszło mi prawie 2 lata od kiedy zaczęłam się bawić w ivf do obecnego etapu...
Jeśli chodzi o immuno to miałam w cyklach różne próby z różnymi lekami i nie zaszlam niestety. Ostatnio w styczniu chyba coś ruszyło bo miałam betę 5 a za dwa dni juz spadła do 1,2....i lekki na immuno też nie pomogły

Jeśli chodzi o immuno to miałam w cyklach różne próby z różnymi lekami i nie zaszlam niestety. Ostatnio w styczniu chyba coś ruszyło bo miałam betę 5 a za dwa dni juz spadła do 1,2....i lekki na immuno też nie pomogły
A przypomnisz co bralas? Bo z funkcjoniwaniem mojego mozgu ostatnio slabo ;P

Miałam sam encorton potem intralipid i encorton. Potem encorton i accofil. Potem encorton wlew domaciczny z accofilu i zastrzyki. Teraz ostatnio prograf
Mam nadzieję że u mnie ten zestaw Intralipid i Encorton wystarcza. Mam testować w majówkę. Jestem po pierwszych staraniach od straty w styczniu i tak myślę czy zrobiłam wszystko co mojej mocy aby sie udało... także twoją wypowiedź mnie zasmucila ;(

Miałam sam encorton potem intralipid i encorton. Potem encorton i accofil. Potem encorton wlew domaciczny z accofilu i zastrzyki. Teraz ostatnio prograf
Aaa... to chyba faktycznir to ifv zostaje, zeby sprawdzic gdzie tkwi problem. A teraz bierzesz encorton? Moze przed sama stymuacja odstaw, zeby juz ewentualnie nie wplywac na komorki? A IO sprawdzalas? Przy pco czesto wystepuje i niszczy jakosc komorek tez...

reklama
Mam nadzieję że u mnie ten zestaw Intralipid i Encorton wystarcza. Mam testować w majówkę. Jestem po pierwszych staraniach od straty w styczniu i tak myślę czy zrobiłam wszystko co mojej mocy aby sie udało... także twoją wypowiedź mnie zasmucila ;(
Nie zamartwiaj się na zapas. Każdy organizm inaczej. Bądź dobrej myśli.... Mi jest też ciężko zajsc bardzo ciężko

Do góry