reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wiecie co... mam dość... właśnie usłyszałam od położnych , że co z moich dzieci wyrośnie skoro tyle leków biorę... że ten fenoterol powinni mi odstawić.. że te skurcze co mam może nie są takie mocne... poryczalam się i zażądała rozmowy z profesorem ale go już nie ma... :/
Mam dość... :l
(
Boję się...
Skoro podają ci ten lek to znaczy że są ku temu wskazania. Ja bym profesorowi powiedziała jutro o zaistniałej sytuacji, niech nauczy położne odrobiny taktu. One są od pomagania a nie dołowania pacjentki! Tyle czasu już za wami, dotrwacie jeszcze dłużej i wszystko będzie dobrze!

reklama
@oczekujaca nie przejmuj sie ludzkim gadaniem.
Takie polozne na lekach sie nie znaja.
Mnostwo kobiet bierze Fenoterol ja jeszcze izoptin do tego bralam.
Trzymaj sie i nie daj sie.

@oczekujaca nie przejmuj sie ludzkim gadaniem.
Takie polozne na lekach sie nie znaja.
Mnostwo kobiet bierze Fenoterol ja jeszcze izoptin do tego bralam.
Trzymaj sie i nie daj sie.
W pompie mam właśnie fenoterol i izoptin. Pytalam lekarza o skutki uboczne w zeszłym tygodniu powiedział że skoro mam skurcze to mam brać A lepiej to niż wcześniaki. Zaakcwptowalam tą odpowiedź A dziś mnie dobily
. Nikt ich nie prosi o porady

W pompie mam właśnie fenoterol i izoptin. Pytalam lekarza o skutki uboczne w zeszłym tygodniu powiedział że skoro mam skurcze to mam brać A lepiej to niż wcześniaki. Zaakcwptowalam tą odpowiedź A dziś mnie dobily
. Nikt ich nie prosi o porady
@Oczekujaca123
Ja w pierwszej ciąży bralam fenoterol i isoptin jakoś od 20 tyg prawie do samego końca. Mała urodzila się zdrowa i tak jest do tej pory.

@Oczekujaca123 Fenoterol rzeczywiście nie powinno się stosować przez skutki uboczne "duchy" wszyscy wiedzą że są ale nikt nie potrafi dokładnie określić jakie i czy na 100% to ten lek miał wpływ na takie a nie inne schorzenia w późniejszym czasie. Kiedyś tutaj już @mickey* Ci pisała że to cud że dostajesz ten lek bo wiele bardzo wiele szpitali po prostu go nie ma. Jakbym miała wybór urodzić a być podpięta pod ten lek to raczej decyzja jest prosta. A co do Twojego stanu to się nie ma co dziwić :( jesteś w ciąży i to już wystarczający powód aby być "rozdrażnioną" :D :D wszystkie są :D Ty jesteś w ciąży podwójnej więc to że jeszcze w tym szpitalu nikogo nie zabiłaś to cud :D :D :D :D :D :) a jak masz nakaz leżenia to każdy by miał dosyć i wcale nie trzeba by było nosić jeszcze w brzuszku dwójki już całkiem sporych krasnali :) <3 ale jesteś super dzielna, naprawdę ładnie dajesz radę :) :D

Aaa ja tak nie przyzwyczajona , bo wszędzie liczą skończone. Tu czasem mówią dokładnie który tydzień i dzień , ale generalnie procedury leca dla skończonych tyg. Czyli tętno co 4h słuchają od 23tc A ktg od 28 A nie od 27+0 .
Ja póki co grzecznie leżę... dzieciaki znów mnie nisko skopaly.. zapytam dziś profesora co ile ma zamiar sprawdzać szyjke...
A to też masz niezłą wagę (przypomnij mi czy córka czy syn) , nam mówią że jak na bliźniaki to całkiem całkiem duże A Twoja widzę też zdrowo rośnie . Tu mówią , że lepiej dla nas, bo jakby się urodziły wcześniej to oprócz tego , że każdy dzień jest ważny to i każdy gram dodaje szanse.
@Nadja_n
My byliśmy w tej samej sytuacji w listopadzie. 0%, nieprawidłowa budowa. Po miesięcznej kuracji od lekarza + suplementacja + dieta w dniu kiedy odbieralismy powtórzony wynik zrobiłam również bete. Obecnie rozpoczęłam 19 tydzień:) choć u męża wynik wzrósł na 1 %, ale zwiększyła się liczebność. Także głowa do góry.

Ps. Nie śpię bo kopacz mi brzuch bombarduje :rolleyes:
@justkaki jaką dietę stosowaliscie?

U nas ProsperM 1×1 i profertil 1×1. Dorzucam mu D3 i wiesiołek. Mamy probować zaciążyć. Jak sie nie uda kontrolny Msom w maju. Moj M też pracuje fizycznie przyjezdza zmęczony i nie słucha jak mówię że ma trochę odpuscić. Jemy wiecej warzyw i owoców chociaz o tej porze to jest w nich więcej chemii niz witamin...

reklama
@justkaki jaką dietę stosowaliscie?
@AniaK30
Dieta wykupiona ze strony chodakowskiej, z początku wydawało mi się że nic to nie da bo posiłki ilościowo dosyć obfite były. Dieta 2-miesięczna ale końcówka to były święta więc trochę odpuszczone bylo. Za okres ok 1.5 miesiąca poszło 12 kg, a głodny nie chodził.
Jeśli chodzi o mnie to brałam wiesiołek oeparol femina i piłam zioła przywrotnika.

Do góry