reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wiecie co... mam dość... właśnie usłyszałam od położnych , że co z moich dzieci wyrośnie skoro tyle leków biorę... że ten fenoterol powinni mi odstawić.. że te skurcze co mam może nie są takie mocne... poryczalam się i zażądała rozmowy z profesorem ale go już nie ma... :/
Mam dość... :l
(
Boję się...
Skoro podają ci ten lek to znaczy że są ku temu wskazania. Ja bym profesorowi powiedziała jutro o zaistniałej sytuacji, niech nauczy położne odrobiny taktu. One są od pomagania a nie dołowania pacjentki! Tyle czasu już za wami, dotrwacie jeszcze dłużej i wszystko będzie dobrze!

reklama
@oczekujaca nie przejmuj sie ludzkim gadaniem.
Takie polozne na lekach sie nie znaja.
Mnostwo kobiet bierze Fenoterol ja jeszcze izoptin do tego bralam.
Trzymaj sie i nie daj sie.

@oczekujaca nie przejmuj sie ludzkim gadaniem.
Takie polozne na lekach sie nie znaja.
Mnostwo kobiet bierze Fenoterol ja jeszcze izoptin do tego bralam.
Trzymaj sie i nie daj sie.
W pompie mam właśnie fenoterol i izoptin. Pytalam lekarza o skutki uboczne w zeszłym tygodniu powiedział że skoro mam skurcze to mam brać A lepiej to niż wcześniaki. Zaakcwptowalam tą odpowiedź A dziś mnie dobily
. Nikt ich nie prosi o porady

W pompie mam właśnie fenoterol i izoptin. Pytalam lekarza o skutki uboczne w zeszłym tygodniu powiedział że skoro mam skurcze to mam brać A lepiej to niż wcześniaki. Zaakcwptowalam tą odpowiedź A dziś mnie dobily
. Nikt ich nie prosi o porady
@Oczekujaca123
Ja w pierwszej ciąży bralam fenoterol i isoptin jakoś od 20 tyg prawie do samego końca. Mała urodzila się zdrowa i tak jest do tej pory.

@Oczekujaca123 Fenoterol rzeczywiście nie powinno się stosować przez skutki uboczne "duchy" wszyscy wiedzą że są ale nikt nie potrafi dokładnie określić jakie i czy na 100% to ten lek miał wpływ na takie a nie inne schorzenia w późniejszym czasie. Kiedyś tutaj już @mickey* Ci pisała że to cud że dostajesz ten lek bo wiele bardzo wiele szpitali po prostu go nie ma. Jakbym miała wybór urodzić a być podpięta pod ten lek to raczej decyzja jest prosta. A co do Twojego stanu to się nie ma co dziwić :( jesteś w ciąży i to już wystarczający powód aby być "rozdrażnioną" :D :D wszystkie są :D Ty jesteś w ciąży podwójnej więc to że jeszcze w tym szpitalu nikogo nie zabiłaś to cud :D :D :D :D :D :) a jak masz nakaz leżenia to każdy by miał dosyć i wcale nie trzeba by było nosić jeszcze w brzuszku dwójki już całkiem sporych krasnali :) <3 ale jesteś super dzielna, naprawdę ładnie dajesz radę :) :D

Aaa ja tak nie przyzwyczajona , bo wszędzie liczą skończone. Tu czasem mówią dokładnie który tydzień i dzień , ale generalnie procedury leca dla skończonych tyg. Czyli tętno co 4h słuchają od 23tc A ktg od 28 A nie od 27+0 .
Ja póki co grzecznie leżę... dzieciaki znów mnie nisko skopaly.. zapytam dziś profesora co ile ma zamiar sprawdzać szyjke...
A to też masz niezłą wagę (przypomnij mi czy córka czy syn) , nam mówią że jak na bliźniaki to całkiem całkiem duże A Twoja widzę też zdrowo rośnie . Tu mówią , że lepiej dla nas, bo jakby się urodziły wcześniej to oprócz tego , że każdy dzień jest ważny to i każdy gram dodaje szanse.
@Nadja_n
My byliśmy w tej samej sytuacji w listopadzie. 0%, nieprawidłowa budowa. Po miesięcznej kuracji od lekarza + suplementacja + dieta w dniu kiedy odbieralismy powtórzony wynik zrobiłam również bete. Obecnie rozpoczęłam 19 tydzień:) choć u męża wynik wzrósł na 1 %, ale zwiększyła się liczebność. Także głowa do góry.

Ps. Nie śpię bo kopacz mi brzuch bombarduje :rolleyes:
@justkaki jaką dietę stosowaliscie?

U nas ProsperM 1×1 i profertil 1×1. Dorzucam mu D3 i wiesiołek. Mamy probować zaciążyć. Jak sie nie uda kontrolny Msom w maju. Moj M też pracuje fizycznie przyjezdza zmęczony i nie słucha jak mówię że ma trochę odpuscić. Jemy wiecej warzyw i owoców chociaz o tej porze to jest w nich więcej chemii niz witamin...

reklama
@justkaki jaką dietę stosowaliscie?
@AniaK30
Dieta wykupiona ze strony chodakowskiej, z początku wydawało mi się że nic to nie da bo posiłki ilościowo dosyć obfite były. Dieta 2-miesięczna ale końcówka to były święta więc trochę odpuszczone bylo. Za okres ok 1.5 miesiąca poszło 12 kg, a głodny nie chodził.
Jeśli chodzi o mnie to brałam wiesiołek oeparol femina i piłam zioła przywrotnika.

Do góry