reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@justkaki a jaka kuracje od lekarza mial maz? Jak mozna zapytac? Ja kupilam.suplement FertilMan Plus.
@Nadja_n
Dostał antybiotyk wrazie jakby była jakaś infekcja i clostilbegyt (ten co na poprawę owulacji u kobiet). Suplement kupiłam w Czechach folandrol + cynk do tego. No i dieta. Przez miesiąc odchudzilam go ponad 10 kg :D w między czasie obydwoje chodziliśmy na biorezonans.
Nie wiem co pomogło ważne że z dobrym skutkiem :)

reklama
Dziewczyny podczytuje Was czasem ale przy Michalku brak czasu na pisanie
@Hatice mnie też ruchy nie cieszyły przede wszystkim dlatego że ich nie czułam trudno uwierzyć do końca
Poza tym ciąża była straszna nie mogłam spać bekalam ciągle a to zgaga a to sraczka zaparcie
I lęk do końca w sumie
Natomiast od kiedy jest Michałek każdy dzień to wielkie szczęście i radość mimo niewyspania i małych problemów
@marzycielka81 na etapie co jestes warto pilnować szyjki i przepływów i powinno być wszystko ok
@Oczekujaca123 nieustannie Ci kibicuje każdy dzień w trojpaku to u Ciebie Wielki Cud i wierzę że parę tygodni ten cud jeszcze potrwa
@Nadja_n ja znam przypadki ciąży po Pro.fertil gdzie plemniki były beznadziejne i ciąży wcześniej nie było rok do półtora
@Marthi tak sobie myślałam że może u Was warto suplementy? Ja brałam ino.fem i zioła ojca Sroki cykle się skróciły ładnie
Mezowi może warto ten Pro.fertil profilaktycznie
Ewentualnie go przebadać pod kątem p ciał p plemnikowych mój brał steryd w czasie starań
@burczuś @dżoł pamiętam o Was i życzę żeby ten rok był Wasz!
Pozdrawiam wszystkie niewymienione których nie kojarzę ale też życzę spokojnych udanych ciąż

@plastulinka - super, że trafiłaś na fajną lekarkę, która tak się zna i Cię ładnie prowadzi - nie bagatelizując MTHFR :)

@dżoasia - dziękuję bardzo za informacje o prolaktynie;* Właśnie mam sprzeczne info, bo niby słyszałam, że początek cyklu (3-5 dc tak też mi na czczo zawsze kazano badać), a wiem, że niektórzy robili też to np. w 7dc.

@marzycielka81 - ale już daleko w tej ciąży jesteś, wow.

@Hatice - dużo radości dla Ciebie, mimo wszystko;*

@iveo - dziekuję za wskazówki;* Mój już jechał parę miesięcy na pro.fertilu... wyniki nasienia ma bdb, więc chyba nie u niego leży problem. Cholera wie. Wczoraj poszłam do mojego gin (nie byłam u niego od listopada) - bo po hsg i laparo chodzilam na kontrolę tylko do lekarki, która robiła mi te zabiegi. Zdedydowaliśmy się z lekarzem wczoraj na stymulację cyklu bo w sumie licząc te 2 cykle przed laparo i hsg + 3 teraz to mamy 5 cykli, w których nie zaszłam... Stymulacja będzie moją pierwszą w życiu. Nie wiem co o tym myśleć, ale chciałam spróbować, może a nóż... Od dziś zaczynam... Zobaczymy, co będzie...

A nie, mój jednak jakiś czas temu jadł ferti.lman plus. A nie pro.fertil - który suplement wg Was jest dla facetów najlepszy?

@Nadja_n @Marthi ja polecam profer..til u nas na prawdę poprawa byla super zreszta moj maz wciaz je bierze np 4 ,3 w tygodniu bo sa cholernie drogie ale ja kupuje w aptekach internetowych to produkt niemiecki moj lekarz mi mówił , ze ma najlepszy i "niepodrobiony" skład

@Nadja_n czy mąż chce cos z tym robic czy raczej sprawę uznaje za zamknięta?

@Marthi później odpisze na priv

@Hatice a co lekarz mowi o tej wadzie? Czy z nia sie normalnie zyje itd

@Hatice @marzycielka81 niestety te ciąże nasze tak wyglądają pełen prawie ciagły strach postarajcie sie chociaż troche cieszyć nią i zapominać o ciagłym napieciu

@Oczekujaca123 jak u was dziś?

@nafoczka dziekuje kochana u nas mialy być starania szczepilam sie mam 5 miesiecy ale od 2 jestem ciagle chora i na antybiotyku czekam aż wyzdrowieje aktualnie zapalenie pecherza. Zosia chodzi do żłobka odnalazła sie także nie mam co narzekać

@dżoasia odpoczywaj kochana zeby babiniec rósł w siłę

@plastulinka ta twoja ciążą mi leci super jeszcze chwila i bedziecie witać Marysie

Ostatnia edycja:
@Nadja_n @Marthi ja polecam profer..til u nas na prawdę poprawa byla super zreszta moj maz wciaz je bierze np 4 ,3 w tygodniu bo sa cholernie drogie ale ja kupuje w aptekach internetowych to produkt niemiecki moj lekarz mi mówił , ze ma najlepszy i "niepodrobiony" skład

@Nadja_n czy mąż chce cos z tym robic czy raczej sprawę uznaje za zamknięta?

@Marthi później odpisze na priv

@Hatice a co lekarz mowi o tej wadzie? Czy z nia sie normalnie zyje itd

@Hatice @marzycielka81 niestety te ciąże nasze tak wyglądają pełen prawie ciagły strach postarajcie sie chociaż troche cieszyć nią i zapominać o ciagłym napieciu

@Oczekujaca123 jak u was dziś?

@nafoczka dziekuje kochana u nas mialy być starania szczepilam sie mam 5 miesiecy ale od 2 jestem ciagle chora i na antybiotyku czekam aż wyzdrowieje aktualnie zapalenie pecherza. Zosia chodzi do żłobka odnalazła sie także nie mam co narzekać

@dżoasia odpoczywaj kochana zeby babiniec rósł w siłę

@plastulinka ta twoja ciążą mi leci super jeszcze chwila i bedziecie witać Marysie
26t3d
Od poniedziałku byłam bez magnezu... Ale dziś już profesor stwierdził, że moje bóle nawet jak są lekkie nie są normalne więc znów wlew ciągły z magnezu. Oprócz tego cały czas idzie fenoterol. Godze się z tym, że zostanę tu do końca ciąży... cieszę się każdego dnia A jednoczesni3 boję, że w którymś momencie organizm przestanie reagować na leki... I i tak nie wytrwamy za wiele... [emoji25] mam dolki ... czasem myślę, że będzie ok A czasem jestem tak mega zmęczona tym wszystkim, że już mam dość.. dość wszystkiego... leżenia, kolejnych pobrań krwi, kolejnych wenflonow (mam tak kiepskie żyły że wenflon trzyma się max 1.5dnia... położne nie dają rady za każdym razem przychodzi anestezjolog... czuje się ni3 poradna. Wszystko mnie boli.. Tak ja wiem , że dla wielu z Was to nic.. Ale w takich chwilach człowiek jest już wyczerpany.... I denerwuje go wszystko....

A z pozytywów to kupiliśmy wózek... tzn dziś M wpłaci zaliczkę i przytrzymaja nam do połowy maja :) doszłam do wniosku, że muszę wierzyć że kiedykolwiek się nie urodza to wózek będzie nam potrzebny.
A no resztę wyprawki ustaliła z psycholog że będę ogarniać po 28tc... wózek to była okazja no i nie będe miec go fizycznie w domu więc jest ok :)

@porzeczka kupilam mu ten FertilMan Plus to trzeba brac 2×2 tabl dziennie,wiec i tak kupilam preparat na jeden miesiac.
W kolejnym miesiacu kupie ten ktory Ty polecasz:)
Odnosnie meza to powiedzial ze bedzie bral chociaz oczywiscie uwaza ze to nic nie daje.
Ale nie mam sily z Nim dyskutowac mam brac i koniec.tyle moze skoro nie chce in vitro.
On wie ze to raczej u Niego problem z nasieniem bo ma teratezoospermie( o ile dobrze napisalam).
Mysle ze za duzo cwiczy na silowni,nie bierze zadnych wspomagaczy ale lata co 2 dzien na silownie.
U mnie za to wyglada wszystko zawsze dobrze na monitach ale ciazy od roku nie ma a wczesniej poronienia.
Ogolnie to probuje jeszcze do grudnia tego roku.
Moj maz powiedzial mi ze moge zostac raczej babcia:o:growl:
Dowalil mi grubo,a jestem 77rocznik wiec moze i ma racje.
Ona za to 74rocznik to tez dziadek siwy w dodatku i tak sobie pogadalismy.
@Oczekujaca123 ja w ciazy z moja coreczka tez bralam od 6 miesiaca fenoterol na stawianie i twardnienie brzucha i urodzilam po odstawieniu ze 3 dni po.(2tyg przed terminem).
Wiec niech daja Ci go jak najdluszej.

Wiecie co... mam dość... właśnie usłyszałam od położnych , że co z moich dzieci wyrośnie skoro tyle leków biorę... że ten fenoterol powinni mi odstawić.. że te skurcze co mam może nie są takie mocne... poryczalam się i zażądała rozmowy z profesorem ale go już nie ma... :/
Mam dość... :l
(
Boję się...

reklama
@marzycielka81 @Nadja_n @Porzeczka1234 @Marthi @iveo dzuekuje za wszystkie słowa :)

Wada jest raczej do obserwacji niż do leczenia. Niestety w brzuszku serduszko Maluszka pracuje intensywniej ( prawa komora) niż już po urodzeniu i ta wada jest teraz bardziej groźna niż po urodzeniu.... ale niby nie jest zbyt groźna także no ja nie wiem co myskec ;) Ale lekarz mówił ze sporo ludzi ją ma i żyją. Na pewno są kobiety ktire stresują się mniej, możliwe ze ja się nakręcam ale chciałabym triche spokoju.... a ciagle coś !

@iveo dla mnie ta ciąża to jakby ciagle walka. Czuje się bardzo złe, wczoraj miałam takie bóle w krzyżu ze chciałam jechać do szpitala ale przeszło. Do tego przez pessar mam chyba zaparcia i jak chodzę chociaż chwile to go bArdzi czuje,już nie mówię o siedzeniu naczyns twardym bo wtedy ogromne bole.malinowski mówił ze nam triche skręcona szyjkę i będę z tych kobiet które pessar mogą czuć.
Jestem maruda.... ale jestem potwornie zmęczona bo myślałam ze będzie więcej radości z ciąży a caly czas jakieś wizyty, problemy.... brrr
Na pocieszenie zamówiłam sibie przepiękny szlafrok i to mi poprawiło humor :)
Aha i ta wada serduszka nie jest od leków co podejrzewałam przy tej ilości, ale jest od infekcji albo nawet od picia zielonej herbaty. Także dziewczyny uważajcie na siebie :)
Zwłaszcza pierwszy trymestr

Do góry