reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 moje myśli są z Tobą. Mam nadzieję , ze założą jednak jeszcze pesar i podniosą pupke do góry i dzieciaczki posiedzą jeszcze parę tygodni mocno trzymam kciuki. Napisz jak będziesz miała siłę .❤❤❤❤❤❤❤❤

reklama
U nas coraz gorzej. Niby skurczy nie ma, leki nadal dostaje ale Staś nadal kopie w szwie. Żadnym sposobem nie chce wpaść wyżej.. tylko kieruje się do wyjścia.. Szyjka 1.4cm.. zagrożenie ogromnie. A 99% bedemusiala urodzić na dniach...
Nie mam siły.

Póki co odpadam....
Powodzenia dla wszystkich.
@Oczekujaca123 Jakiś czas temu czytałam na forum o dziewczynie która miała uwypuklony pęcherz płodowy i zero szyjki. Leżała na patologii 11 tyg nie wstając w ogóle. Bardzo się bała i prosiła o każdy dzień. Niedawno urodziła zdrowego chłopca przez cc w 34 tyg. Jak widzisz wszystko jest możliwe :)Najważniejsze to nie tracić wiary i spokój, spokój, spokój. To forum mnie samej bardzo pomogło, a były to czasy doris, strawbelki i nafoczki ;)wiec już jakiś czas. Nie udzielałam się aktywnie bo potrzebowałam jedynie merytorycznej pomocy. I taka tu znalazłam , uwierzyłam ze doczekanie cudu jest możliwe . Każda z nas jest inna i każda ma swojego lekarza i jemu trzeba zaufać. Nie można wrzucać wszystkich do jednego wora bo można sobie zaszkodzić. Takie moje zdanie. Choć dziś jestem szczęśliwa mama dwójki dzieci zagladam tu czasem z sentymentu:) Życzę Ci dużo spokoju , miłości i wiary

@Oczekujaca123 z całego serca trzymam za Was kciuki. Niech maluchy jeszcze teoche wytrwają. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz i niewyobrażalnie mi przykro z tego powodu. Myślami jestem z Tobą.
@kampina @Kudi81 ja zachodziłam w ciaze „bez problemu” w zasadzie. W sumie co owulacja prawidłowa to ciąża, ktira szybko się wysypywała. Wlewy miałam od lutego (wtedy od razu biochem). W marcu i kwietniu dodatkowo miakam wlewy domaciczne z accofilu i to zablokowało mi owu. Potem 1 cykl pudło i w następnym ta udana ciąża.
O takiej ilości wlewow zfecudowal gin ogarniający immunologie i nie stroniący od większych dawek. Konsultowałam z Paśnikiem, kazał zostać przy max 2 wlewach od stwierdzonej ciąży. Tyle, ze w wieku 40 lat niewiele ma się do stracenia i poszłam po bandzie na własne ryzyko.

@justkaki - powodzenia;*

@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskich :( Nie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.

@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*

@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.

@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.

@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*

@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycową :) Ogólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*

@monikao777 - powodzenia w testowaniu.

@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!

@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?

@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...

@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?

@Marthi no ja jeszcze nie. Mąż teraz powtórzy fragmentację,by zobaczyć,czy się poprawiła. Jeśli tak,to myślę,że zdecydujemy się na starania na większej dawce encortony, na intralipidach i heparynie. Nic innego już nie będę stosować. w sensie żadnych szczepień czy immunoglobulin.
Także dzieki dziewczyny ,że pytacie co u mnie...ale u mnie NIC :) Pustka i zmęczenie.
@Oczekujaca123 ;*
p.s. @marshia @bertha @Marthi miedy to spotkanko?

Hej.
@Oczekujaca123 trzymam kciuki zeby jednak udalo sie jeszcze troche dzieciom poczekac [emoji110]

Mam pytanie do tych, które biora /braly metformine. Ile wczesniej przed badaniem glukozy nie bralyscie metforminy? Ja mam ogtt 28.03, wtedy bedzie 17 tc

@Marthi no ja jeszcze nie. Mąż teraz powtórzy fragmentację,by zobaczyć,czy się poprawiła. Jeśli tak,to myślę,że zdecydujemy się na starania na większej dawce encortony, na intralipidach i heparynie. Nic innego już nie będę stosować. w sensie żadnych szczepień czy immunoglobulin.
Także dzieki dziewczyny ,że pytacie co u mnie...ale u mnie NIC :) Pustka i zmęczenie.
@Oczekujaca123 ;*
p.s. @marshia @bertha @Marthi miedy to spotkanko?

Trzymam mocno kciuki za poprawę wyników. [emoji8] Pustka i zmęczenie - witam w klubie. Kto zalecił Ci swoją droga Intralipid?

Co do spotkania - ja przyjeżdżam z Mężem 14.03 już do Wrocka, z dziewczynami wstępnie na 15.03 się umówiłyśmy, ale jeszcze bez szczegółów. Nie wiem, co jak i kiedy... ;) Bertha musi określić do której pracuje itp itd. Ja generalnie 16.03 wracam już do Pozka.

@oczekująca123 Stasiek uparciuch może się opamięta . Bardzo w to wierzę i mam nadzieję że ta szyjka trochę przystopuje. Teraz każdy dzień dla nich jest ważny ale nawet jeśli będzie tak jak piszesz to mają ogromne szanse. Mocno trzymam kciuki i modlę się żeby wszystko wróciło do normy.

U mnie kolejna nieprzespana noc. Marysia tak daje mi popalić w brzuchu że nie mogę spać. Jak nie zgaga to kopniaki, jak nie kopniaki to skurcze łydek albo stawianie się brzucha. I jestem nieprzytomna w ciągu dnia. Pomimo tego Koch ten stan i nie mogę się doczekać kiedy się zobaczymy z Mańką [emoji7]

@justkaki - powodzenia;*

@SheWolf - masz rację, Alzhaimer to już w ogóle ciężka choroba dla bliskich :( Nie ma co podziwiać, nie mam wyjścia trochę... mój Mąż jest ostatni do przewijania i innych czynności pielęgnacyjnych, a teściowa z Babcią nie mieszka (to też jej teściowa, a nie matka), ale przyjeżdza i pomaga.

@Destino - dziękuję, ale czoła chylić kochana nie trzeba! Moja pomoc tej Babci to nic w porównaniu z Twoim wielkim sercem i poświęceniem dla dzieci. @Destino - jeśli masz jeszcze to clexane 0,6 to też chętnie przygarnę, ale jak któraś bardziej potrzebuje to spoko;*

@marzycielka81 - Widzę, że prenatalne robiła Ci dr Skotarczak. To dobra lekarka. Prowadziła ciążę @pixi.nova. Ja też u niej byłam na wizycie - to ona skierowała mnie na hsg i laparo.

@basiawol - dziękuję, ja piłam i pije kawę normalnie. Nie popadam w skrajność.

@Porzeczka1234 - dziękuję kochana ;*

@olaa90 - pojderzewam, że żaden lekarz Ci nie powie, że to cukrzyca ciążowa bo mieścisz się w normie, ale może warto rozważyć dietę cukrzycową :) Ogólnie wyniki masz ładne, gdyby nie to, że po 2h nie spada. Nie sądzę jednak, żebyś dostała na to insulinę. Spokojnie, dieta powinna dać radę. I nie można powtarzać krzywej tak szybko.PS. Ja też mam Accu-Chek® Performa i sobie chwalę. Gratuluję udanej wizyty;*

@monikao777 - powodzenia w testowaniu.

@Oczekujaca123 - ogromne kciuki... trzymajcie się!!!!

@burczuś - jak tam, zaczęłaś starania? @Porzeczka1234 - a Ty?

@kampina - Witaj, Pamiętam Cię. Zniknełąś jak zaszłaś w ciążę? Czy wcześniej?
Gratuluję narodzin małego cudu. <3 Historia trochę podobna do mojej...

@Charlotte21 , @kampnia - u kogo się leczycie? Na co dokładnie jest ten wlew z intralipidem?
Narazie nie dziękuję :)

reklama
@smerfik88 ale Borysek pięknie rośnie! U każdego czas szybko leci, tylko u mnie się tak ciagnie... ;*
@Marthi staram się jeść od paru dni już Niskim ig, mam nadzieje ze będzie ok;*
@Oczekujaca123 [emoji173][emoji173][emoji173]

Dziewczyny z grupa krwi minus, jak często sprawdzalyscie przeciwciała? Wszystkie przyjmowalyscie zastrzyk w ciąży? Zastanawiam się czy jeśli po poronieniu dostałam zastrzyk to czy w tej ciąży on chroni malenstwo... gin jeszcze nie mówił nic o zastrzyku...

Do góry