reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

U nas coraz gorzej. Niby skurczy nie ma, leki nadal dostaje ale Staś nadal kopie w szwie. Żadnym sposobem nie chce wpaść wyżej.. tylko kieruje się do wyjścia.. Szyjka 1.4cm.. zagrożenie ogromnie. A 99% bedemusiala urodzić na dniach...
Nie mam siły.

Póki co odpadam....
Powodzenia dla wszystkich.
Trzymaj się mocno. Wierz z całych sił że będzie dobrze bo musi być! Nie ma innej opcji nawet...

reklama
@Marthi kochana przyznam szczerze , ze niestety miałam 2 dni jelitowke. Cały luty byłam chora początek marca znów czekam na @ i może pomyślimy jeśli coś mnie znów nie rozłożył. Jakieś decyzje co do starań ?

@burczuś kciuki za fragmentacje

Dziewczyny któraś pytała o poprawę nasienie u m u na prof...ertil działał cuda u męża nasienie super także dla nas chodź lek drogi warty swojej ceny.

@Oczekujaca123 kochana czekam chodź na strzepek informacji z twojej strony. Wspieram

@olaa90 zawsze tak jest czyjes ciaze leca szybciutko nasza zawsze jakby w miejscu.

Przeczytałam kilka stron wszystkim ciężarówka gratuluję udanych wizyt usg trochę byłam oderwana od rzeczywistości 2 dni i nic nie pisałam

@dżoasia za Was również niezmiennie mocno bardzo mocno trzymam kciuki. Przypomnij co z ta twoja szyjka , ze się tak martwisz

@olaa90 ja mam minus. Badałam 3 razy, chociaż mój m tez minus. Wiec u nas to pro forma było i zastrzyku mie dostałam. Zresztą wtedy był alurat problem na rynku farmaceutycznym z immunoglobulinami i Min Zdrowia wydał zakaz podawania immuno w 28 tc, żeby starczyło dla kobiet po porodzie. Czyli jak widać to podawanie w ciążę to też takie pro forma.
@Porzeczka1234 zdrowka dużo.
@Marthi @burczuś @bertha jsk najbardziej aktualne. Jedyny problem na razie to kolki :( :( :( i to takie niestandardowe. Problem jest non stop z pierdkami i kupą. Ale mam nadzieję, ze do piątku opanujemy temat z baterią przeróżnych kropli. Bo akcje mamy i o 2 w nocy. I o 5. I o 7. I 18:00. I aktualnie teraz właśnie tez :(. Tzn teraz chwilo zasnęła, bo nie ma skurczy w brzusiu :(.
@tęczowa89 ja odstawiłam 2 dni przed badaniem.

@Oczekujaca123 z całego serca trzymam za Was kciuki. Niech maluchy jeszcze teoche wytrwają. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz i niewyobrażalnie mi przykro z tego powodu. Myślami jestem z Tobą.
@kampina @Kudi81 ja zachodziłam w ciaze „bez problemu” w zasadzie. W sumie co owulacja prawidłowa to ciąża, ktira szybko się wysypywała. Wlewy miałam od lutego (wtedy od razu biochem). W marcu i kwietniu dodatkowo miakam wlewy domaciczne z accofilu i to zablokowało mi owu. Potem 1 cykl pudło i w następnym ta udana ciąża.
O takiej ilości wlewow zfecudowal gin ogarniający immunologie i nie stroniący od większych dawek. Konsultowałam z Paśnikiem, kazał zostać przy max 2 wlewach od stwierdzonej ciąży. Tyle, ze w wieku 40 lat niewiele ma się do stracenia i poszłam po bandzie na własne ryzyko.
@marshia to niestety mam podobny schemat co Ty, na szczęście u Ciebie z hapy endem. Też zachodze co cykl i po 3 tyg koniec. Nie rozumiem jak było u Ciebie po acofilu, też miałaś wlew w intralipidu i zaszłaś czy bez wlewu się udało? po pozytywnym teście jak często miałaś wlewy i do którego tyg ciąży? a co do wieku to się nie wypowiadam bo dla mnie to już też ostatnia szansa. Kolki chyba po prostu muszą przejść u nas dobrze sprawdzały się masaże brzuszka w drugą stronę co wskazówki zegara i machanie nóżkami jakbyć robiła rowerek, fajne są też ciepłe okłady na brzuszek. U mnie żadne kropelki nie pomagały, nawet te z niemiec.

@dżoasia najważniejsze, że się udało, też uważam, że ciąże bliźniacze są wyjątkowe i wymagają podwójnej opieki a z Twojej strony niestety spokoju, bo spokojna mamusia to szczęśliwe dzieci ;)) musi być dobrze !!

@kampina to ładnie spadły, chociaż widzisz ja wyjściowe mam dużo wyższe niż twoje bo aż 32% a te wlewy miałaś raz z miesiącu przed zajściem w okolicach owu, a później kontynuowałaś czy nie? a acard ile i do kiedy ? przepraszam, że tak wypytuję ale nie ma tu wielu osób po wlewach więc mogę w tym temacie liczyć na Ciebie i marshie

zapomniałam, po ilu dniach od potwierdzonej owu robiłyście test ciążowy bo mi lekarka kazała po 12 dniach trochę długo mi się wydaje i boję się abym za późno nie włączyła progesteronu.

zapomniałam, po ilu dniach od potwierdzonej owu robiłyście test ciążowy bo mi lekarka kazała po 12 dniach trochę długo mi się wydaje i boję się abym za późno nie włączyła progesteronu.
Mi kazali po 14 zrobiłam po 10 na teście cień zaczęłam leki i powtarzałam test... z myślą że jak to moje urojenia to po prostu przerwę leki ... ale nie musiałam urodziłam córkę

reklama
Jeśli owu masz potwierdzoną to jakąś choćby mniejszą dawkę progesteronu możesz już włączyć.

@Porzeczka1234 u mnie było 2 tyg plamień, potem w ciągu tygodnia szyjka skróciła się z 4 na 3cm, miałam jedno łożysko na ujściu szyjki itp. Na kolejnej wizycie łożysko było juz wyżej ale szyjka wcale się już nie wydłużyła. To było w 11tc, więc dość krótka jak na ten czas. Teraz dzięki niebiosom nie plamię ani nic za bardzo mnie nie boli ale strach i tak jest

@Oczekujaca123 myśle o Tobie cały czas. Daj znać od czasu do czasu, że jeszcze się trzymasz. :* :* :*

Do góry