marshia
Fanka BB :)
@marshia to niestety mam podobny schemat co Ty, na szczęście u Ciebie z hapy endem. Też zachodze co cykl i po 3 tyg koniec. Nie rozumiem jak było u Ciebie po acofilu, też miałaś wlew w intralipidu i zaszłaś czy bez wlewu się udało? po pozytywnym teście jak często miałaś wlewy i do którego tyg ciąży? a co do wieku to się nie wypowiadam bo dla mnie to już też ostatnia szansa. Kolki chyba po prostu muszą przejść u nas dobrze sprawdzały się masaże brzuszka w drugą stronę co wskazówki zegara i machanie nóżkami jakbyć robiła rowerek, fajne są też ciepłe okłady na brzuszek. U mnie żadne kropelki nie pomagały, nawet te z niemiec.
@dżoasia najważniejsze, że się udało, też uważam, że ciąże bliźniacze są wyjątkowe i wymagają podwójnej opieki a z Twojej strony niestety spokoju, bo spokojna mamusia to szczęśliwe dzieci ) musi być dobrze !!
@kampina to ładnie spadły, chociaż widzisz ja wyjściowe mam dużo wyższe niż twoje bo aż 32% a te wlewy miałaś raz z miesiącu przed zajściem w okolicach owu, a później kontynuowałaś czy nie? a acard ile i do kiedy ? przepraszam, że tak wypytuję ale nie ma tu wielu osób po wlewach więc mogę w tym temacie liczyć na Ciebie i marshie
Ja miałam intralipid w lutym w owulacje i zaszlam w biochem. W marcu 5 dni przed owu miałam wlew domaciczny z accofilu i intra teoretycznie w owu (ale bez monitoringu, a badanie proga 7 dni po wskazywało, ze owu nie było). Na poczatku kwietnia nie miałam wlewu z intra, bo monitoring pokazał, ze żniw po accofilu nie ma owu - nie pękły pecherzyki. Pod koniec kwietnia byl wlew w owulacje i cykl nieudany. A w maju dzień po owulacji wlew i 10dpo test z lekką kreską. 11 dpo zrobilam betę - piątek. W pon jak się potwierdził wzrost od razu wlew i co 4 dni do usg które pokazało serduszko. Potem co 7 dni fo 11 tc, potem co 10 do 14 tc. I między ostatnimi 2 wlewami miakam 14 dni przerwy. Skończyłam w 16 tc. Łącznie na 10 w tym szczesliwym
Czasie od maja.
Nie robiłam wlewow na poczatku cyklu, tylko wyłącznie podczas owulacji. Nk tez nie powtarzałam od lutego, wiec w sumie nie wiem na jakim poziomie były w maju.
Wlewy robiła mi pielegniarka w domu, placilam 50 zł + koszt intra, soli i wenflonow. Razem ok 100 za każdy wlew.