reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice nakopię Ci do dupki! Ja wiem,ze ciężko się cieszyć ciążą po przejściach...ale do jasnej Anielki? kiedy jak nie teraz? potem będziesz żałować każdego dnia,że nie potrafiłaś myśleć pozytywnie! Także panna dawaj tu to imię i będziemy razem z Tobą się cieszyć!

reklama
Witajcie nie odzywałem się bo wstrzymała chwilowo starania ale teraz już ruszyła i w związku z tym wątpliwości. Od razu pomyślałam o Wasjestem po wlewie z intralipidu w 2 dc i teraz po owu. Od owu biorę też acard 2x1 75 mg i encorton 10 mg, po pęknięciu jajeczka dostałam też duphaston 2x1 przez 10 dni a po 12 nam zrobić betę. Zastanawiam się czy nie powinnam włączyć clexane i ile na początek? Ważę 51 kg więc może 0.4 a po pozytywnym 0.6 co myslicie? Coś jeszcze może byście zmodyfikowaly?

Witajcie nie odzywałem się bo wstrzymała chwilowo starania ale teraz już ruszyła i w związku z tym wątpliwości. Od razu pomyślałam o Wasjestem po wlewie z intralipidu w 2 dc i teraz po owu. Od owu biorę też acard 2x1 75 mg i encorton 10 mg, po pęknięciu jajeczka dostałam też duphaston 2x1 przez 10 dni a po 12 nam zrobić betę. Zastanawiam się czy nie powinnam włączyć clexane i ile na początek? Ważę 51 kg więc może 0.4 a po pozytywnym 0.6 co myslicie? Coś jeszcze może byście zmodyfikowaly?
Ja uważam że 0,6 przy wadze 51 kg to za dużo . Masz mutacje ? Stwierdzoną trombofilię? Reszta leków myślę ok . Ale ja brałam encorton 15 mg

Ja też się szczególnie nie udzielam bo ciągle coś... Niby w styczniu się udało ale trwało krótko... Teraz znów starania. Tym razem wlew domaciczny z accofilu plus iui. Do tego zastrzyki z accofilu i encorton i też właśnie 15....i zobaczymy...... Czy wogole zaskoczy.... Bo też ciężko mi zajsc.... Na styczniowe ciążę biochemiczna czekałam ponad rok....

Cześć dziewczyny, nie udzielam się tutaj bo „wietrze” głowę... mam pytanie czy jeśli w krzywej cukrowej wynik po 2 h rośnie zamiast spadać to cukrzyca ciazowa ?:oops:
Na czczo mam - 80
Po 1 h - 111
Po 2 h - 132 ...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, nie udzielam się tutaj bo „wietrze” głowę... mam pytanie czy jeśli w krzywej cukrowej wynik po 2 h rośnie zamiast spadać to cukrzyca ciazowa ?:oops:
Na czczo mam - 80
Po 1 h - 111
Po 2 h - 132 ...

Tak Ola, każde odstępstwo od normy jest cukrzycą ciążową. Po 2 h wynik powinien w ogole oscylować w granicy tego na czczo.

Tak Ola, każde odstępstwo od normy jest cukrzycą ciążową. Po 2 h wynik powinien w ogole oscylować w granicy tego na czczo.
Teoretycznie norma po 2h jest 153... więc część ginekologow pewnie się nie przyczepi, ale ja mimo wszystko stosowalabym dietę cukrzycowa , bo to nie jest normalne , że rośnie;*

Kasiula A co u Ciebie ?
Jak cukry ? Opanowane?
Jesteś w ciąży....? Skoro chcesz clexane czy etap staran? :)
Kochana dziś robiłam hemoglobinę glikolowa i jest 6.1 i nie wiem czy dobrze czy nie ...
Jestem w trakcie starań jutro mam gina i zobaczymy co powie na wszystkie badania .
Czytam was codziennie ;) Heparyne będę musiała przejmować 0.6 właśnie dlatego jestem chętna .

Jestem po wizycie u ginekologa. Mam się nie przejmować pappa bo wyniki przeziernosc i reszty dobre. Trochę mi smutno bo prawdobopodnie będzie chłopak a marzylam o dziewczynce

@Hatice ja boję się tak samo jak Ty. Przytulam

reklama
@burczuś Anielka tez mi się podobała :)
Imię które chodzi mi po głowie to Maria.... Marysia.... :)
@marzycielka81 a widzisz a w mojej głowie od lat było zakodowane ze pierwsze dzieci to chłopaki bo jakoś zawsze tak u nas było w rodzinie i ja tez mam starszych braci. I tak teraz ciagle się przyzwyczajam po pierwsze w ogóle do ciąży a po drugie do dziewczynki :) Teraz wydaje mi się ze poczułaś się pewniej po tej wizycie, jak na usg jest wszystko ok to walić ta pappe !
Ja bArdzi chciałam być w ciąży, teraz się wkurzam sama na siebie ze narzekam i sie nie ciesze jakoś.... ale po prostu boje sie ucieszyć jezcZe. Na dodatek mam takie migreny ze jak Boga kocham jeśli kiedyś ktoś mi powie ze ma migrene to będę bardZo współczuć bo do tej pory nie wiedziałam co to jest.

Dostałam lek macrimor na moja infekcje grzybicza Candida i tak się zastanawiam czy brać ją 8 dni ( zalecenie jednego lekarza) czy 14 ( inny lekarz tak wypisał receptę).

Jest mi ciężko w telefonie ogarnąć ale któraś się pytała o clexane 0,6 przy wadze 51 kg? Ja mam trombofilie i zespoł aps. Clexane biorę od testu pozytywnego O,8 i tez mam podobna wagę. To chyba dużo zależy od tego na co chorujemy a może potem waga?

Do góry