Oczekujaca123
Fanka BB :)
@justkaki ja nie brałam rano przed badaniem luteiny , a 3 dni wczesniej nie bralam też żadnych lactivaginali, vitaginu C i nie robiłam irygacji z wody utlenionej.Dziewczyny, wy tu takie mądre główki jesteście, a to mój pierwszy wymaz.. Wydaje mi się że nie jest źle, ale może zerkniecie? @Oczekujaca123 ?? ty raczej ogarniasz Zobacz załącznik 948853
@roki_1991 lactobaciluss w takiej ilości super.
Masz jakąś pojedyncza bakterie ja takie miałam w moczu. Nie zrobili antybiotgramu więc nie masz ich dużo, ale ja bym za jakiś czas (tydzień max 2 od tego wymazu) zrobiła kolejny , żeby zobaczyć czy te pojedyncze bakterie znikną czy się rozmnoza. Wydaje mi się, że prawidłowe ph jest do 4.5 Więc masz na granicy. Polecalabym vitagyn C zakwasi pochwe i ograniczy rozwój złych bakterii.
Nie miałam nigdy testu aminowego gdzieś teraz doczytałam, że powinien być ujemny ale nie zna się na tym. A tak poza tym co to za badanie? U mnie sprawdzają bakterie nie określają pH i tego testu aminowego
Ogólnie myślę, że nie jest najgorzej ale tak jak mówię ja bym zrobiła kontrolę i profilaktycznie brała probiotyki i zakwaszala pochwe.