reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, wy tu takie mądre główki jesteście, a to mój pierwszy wymaz.. Wydaje mi się że nie jest źle, ale może zerkniecie? @Oczekujaca123 ?? ty raczej ogarniasz :)Zobacz załącznik 948853
@justkaki ja nie brałam rano przed badaniem luteiny , a 3 dni wczesniej nie bralam też żadnych lactivaginali, vitaginu C i nie robiłam irygacji z wody utlenionej.

@roki_1991 lactobaciluss w takiej ilości super.
Masz jakąś pojedyncza bakterie ja takie miałam w moczu. Nie zrobili antybiotgramu więc nie masz ich dużo, ale ja bym za jakiś czas (tydzień max 2 od tego wymazu) zrobiła kolejny , żeby zobaczyć czy te pojedyncze bakterie znikną czy się rozmnoza. Wydaje mi się, że prawidłowe ph jest do 4.5 Więc masz na granicy. Polecalabym vitagyn C zakwasi pochwe i ograniczy rozwój złych bakterii.
Nie miałam nigdy testu aminowego gdzieś teraz doczytałam, że powinien być ujemny ale nie zna się na tym. A tak poza tym co to za badanie? U mnie sprawdzają bakterie nie określają pH i tego testu aminowego

Ogólnie myślę, że nie jest najgorzej ale tak jak mówię ja bym zrobiła kontrolę i profilaktycznie brała probiotyki i zakwaszala pochwe.

reklama
@Oczekujaca123 dziękuję bardzo za odpowiedź :) zielona jestem w tym temacie i to mega. W czwartek mam wizytę u gina to pokaże jej te wyniki. Czytałam że ten test aminowy właśnie powinien być ujemny bo dodatni świadczy o zakażeniu bakteryjnym. Robili mi wymaz na bakterie właśnie więc widocznie to mieli w pakiecie. Jak znam życie to moja gin i tak powie że jest okej...

@Oczekujaca123 dziękuję bardzo za odpowiedź :) zielona jestem w tym temacie i to mega. W czwartek mam wizytę u gina to pokaże jej te wyniki. Czytałam że ten test aminowy właśnie powinien być ujemny bo dodatni świadczy o zakażeniu bakteryjnym. Robili mi wymaz na bakterie właśnie więc widocznie to mieli w pakiecie. Jak znam życie to moja gin i tak powie że jest okej...
No pewnie tak powie, bo nie ma antybiotgramu. Mi raz tak wyszło z pochwy jak sama zribilam sobie w labie jakieś pojedyncze bakterie Kazała się nie przejmować. Za 2 tyg pobrał z szyjki i było czysto. Ale cały czas zaleca mi Trivagin 1x dziennie A po szwie nawet bralam 2 x dziennie do tego lactovaginal 1x w tyg i 1x w tyg vitagyn C. Ja sobie teraz raz na tydzień dalej robię tą irygacje z wody utlenionej. I jakoś na razie spokój. Raz wyszło coś w szpitalu ale drugi wymaz był czysty więc może próbka była źle pobrana

A skoro sama wyczytałas, że się coś dzieje to bierz probiotyki zakwaszaj pochwe i pogadaj z gin ;) niech jeszcze raz pobierze . Przecież i tak płacisz .

@Oczekujaca123 przeoraszam Kochana musiało mi coś umknąć !
Nas skierowali na echo serca z powodu problemu z zastawkami, nie są dobrZe wykształcone czy jakoś tak.... niestety lekarz nie zrobił opisu a ja ze stresu dużo nie pamietam. na usg zawsze dają takie zapis bicia serca i unas on jest zły. Z reszta porównywałam sobie z usg które znalazłam w internecie i rzeczywiście bicie serduszka Małej wyglada inaczej. Lekarz jakoś nie straszył mocno... ale jak przeczytałam na skierowaniu : wysokie ryzyko urodzenia dziecka z wrodzona wada serca to się załamałam. Chciałabym triche spokoju w ciąży a nie mam ani dnia :( od ekscytacji do doliny..
Ja ostatnio tak mało aktywnie na forum bo chciałam tu dać przestrzeń staraczkom ale coś mało sie odzywają ;) chyba jednak lubią jak my tu gadamy ;) no i jestem ostatnio zdołowana.... jescze pogoda nie pomaga.
A Kochana kiedy masz echo serca? Ja mam 25 albo 26 marca. Mam straszna migrene i bArdzi złe mi się czyta, może już pisałaś a ja przeoczyłam
@basiawol ja podczas starań nie piłam kawy bo nie chciałam by mi wypłakała kwas foliowy ale gdyby moje starania trwały długi to pewnie bym wypiła ta kawke. Na pewno jakoś nie szkodzi. Teraz w ciąży bym zwymiotowała od samego zapachu ;)

Któras się pytała o wymazy?
U mnie zapisali na zleceniu ze biorę luteinę dopochwowo. Nie wzięłam celowo wieczorem i następnego dnia rano żeby było tego trochę mniej. A potem sZybko zaaplikowałam. Teraz mam leczenie bo wyszła candida i w szyjce i w pochwie i biorę podjeZykowo...

A z tymi wymazani to trzeba uważać, robić w kilku miejscach. Mi pobrała ginekolog i wyszło czysto.... no ale ja czułam ze coś się dzieje, za trzy dni poszłam do innego ginekologa i wyszło candida wzrost obfity i jeszcze inne cuda. Także mi się wydaje ze to zależy od tego czy lekarz dobrze pobrał. Ja w komentarzach na znanym lekarzy znalazłam ze u tej ginekolog komus zawsze wychodziły wyniki dobrze a okazało się ze poważna choroba. Także no.... niestety trzeba zmieniać chyba tych ginekologów i laboratoria. Jakby mi pessar założyli na taka infekcja grzybicza to byliby niebezpieczne

@Oczekujaca123 przeoraszam Kochana musiało mi coś umknąć !
Nas skierowali na echo serca z powodu problemu z zastawkami, nie są dobrZe wykształcone czy jakoś tak.... niestety lekarz nie zrobił opisu a ja ze stresu dużo nie pamietam. na usg zawsze dają takie zapis bicia serca i unas on jest zły. Z reszta porównywałam sobie z usg które znalazłam w internecie i rzeczywiście bicie serduszka Małej wyglada inaczej. Lekarz jakoś nie straszył mocno... ale jak przeczytałam na skierowaniu : wysokie ryzyko urodzenia dziecka z wrodzona wada serca to się załamałam. Chciałabym triche spokoju w ciąży a nie mam ani dnia :( od ekscytacji do doliny..
Ja ostatnio tak mało aktywnie na forum bo chciałam tu dać przestrzeń staraczkom ale coś mało sie odzywają ;) chyba jednak lubią jak my tu gadamy ;) no i jestem ostatnio zdołowana.... jescze pogoda nie pomaga.
A Kochana kiedy masz echo serca? Ja mam 25 albo 26 marca. Mam straszna migrene i bArdzi złe mi się czyta, może już pisałaś a ja przeoczyłam
@basiawol ja podczas starań nie piłam kawy bo nie chciałam by mi wypłakała kwas foliowy ale gdyby moje starania trwały długi to pewnie bym wypiła ta kawke. Na pewno jakoś nie szkodzi. Teraz w ciąży bym zwymiotowała od samego zapachu ;)

Któras się pytała o wymazy?
U mnie zapisali na zleceniu ze biorę luteinę dopochwowo. Nie wzięłam celowo wieczorem i następnego dnia rano żeby było tego trochę mniej. A potem sZybko zaaplikowałam. Teraz mam leczenie bo wyszła candida i w szyjce i w pochwie i biorę podjeZykowo...

A z tymi wymazani to trzeba uważać, robić w kilku miejscach. Mi pobrała ginekolog i wyszło czysto.... no ale ja czułam ze coś się dzieje, za trzy dni poszłam do innego ginekologa i wyszło candida wzrost obfity i jeszcze inne cuda. Także mi się wydaje ze to zależy od tego czy lekarz dobrze pobrał. Ja w komentarzach na znanym lekarzy znalazłam ze u tej ginekolog komus zawsze wychodziły wyniki dobrze a okazało się ze poważna choroba. Także no.... niestety trzeba zmieniać chyba tych ginekologów i laboratoria. Jakby mi pessar założyli na taka infekcja grzybicza to byliby niebezpieczne
Mi pobiera głównie gin , ale np tylko w szpitalu jak ona pobrała wyszło źle. Tylko, że to była bakteria kalowa. Ja nie wiedziałam że ona pobierze wymaz, więc mogło być tak , ze coś się tam przyplatalo przypadkiem przez to że wzięłam luteina rano i nie byłam może idealnie podmyta itp itd bo badanie i wymaz był nagle. Ale brałam też antybiotyk w między czasie i każdy kolejjny wymaz wychodził już ok.

My mamy echo 19go to będzie 25tc A u Ciebie który?
U nas bicie serca brzmi ok tylko ten ubytek jest. Nigdy nie może być dobrze :(

Bylam dzis u lekarza z moimi zatokami, bo od wczoraj bol byl nie do zniesienia i mam ropna wydzieline. Dostalam antybiotyk na 7 dni, wiec mam nadzieje, ze szybko zacznie dzialac, bo strasznie boli :/

Powiedzcie czy mialyscie we wczesnej ciazy ciagle wilgotno tam na dole? Juz mnie to denerwuje, bo ciagle sprawdzam czy to nie plamienia [emoji85]

@Oczekujaca123 a te irygacje woda utleniona jak robisz? Ja tez bym chetnie zaczela robic jakies kuracje zapobiegajace infekcjom [emoji4]

@basiawol ja podczas staran pilam kawe. W ciazy pije jedna lure [emoji6]
Mysle, ze jsk wypijesz 1-2 kawy, to nic nie zaszkodzisz [emoji4]

@marzycielka81 dziewczyny dobrze mowia, Pappa powinien byc zakazany. Nie raz widzialam o wiele gorsze wyniki, a dzidzius byl zdrowy. Niepotrzebnie stresujace badanie moim zdaniem.

reklama
Do góry