burczuś
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja uważam że 0,6 przy wadze 51 kg to za dużo . Masz mutacje ? Stwierdzoną trombofilię? Reszta leków myślę ok . Ale ja brałam encorton 15 mgWitajcie nie odzywałem się bo wstrzymała chwilowo starania ale teraz już ruszyła i w związku z tym wątpliwości. Od razu pomyślałam o Wasjestem po wlewie z intralipidu w 2 dc i teraz po owu. Od owu biorę też acard 2x1 75 mg i encorton 10 mg, po pęknięciu jajeczka dostałam też duphaston 2x1 przez 10 dni a po 12 nam zrobić betę. Zastanawiam się czy nie powinnam włączyć clexane i ile na początek? Ważę 51 kg więc może 0.4 a po pozytywnym 0.6 co myslicie? Coś jeszcze może byście zmodyfikowaly?
Cześć dziewczyny, nie udzielam się tutaj bo „wietrze” głowę... mam pytanie czy jeśli w krzywej cukrowej wynik po 2 h rośnie zamiast spadać to cukrzyca ciazowa ?
Na czczo mam - 80
Po 1 h - 111
Po 2 h - 132 ...
Teoretycznie norma po 2h jest 153... więc część ginekologow pewnie się nie przyczepi, ale ja mimo wszystko stosowalabym dietę cukrzycowa , bo to nie jest normalne , że rośnie;*Tak Ola, każde odstępstwo od normy jest cukrzycą ciążową. Po 2 h wynik powinien w ogole oscylować w granicy tego na czczo.
Kochana dziś robiłam hemoglobinę glikolowa i jest 6.1 i nie wiem czy dobrze czy nie ...Kasiula A co u Ciebie ?
Jak cukry ? Opanowane?
Jesteś w ciąży....? Skoro chcesz clexane czy etap staran?