reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bylam dzis u lekarza z moimi zatokami, bo od wczoraj bol byl nie do zniesienia i mam ropna wydzieline. Dostalam antybiotyk na 7 dni, wiec mam nadzieje, ze szybko zacznie dzialac, bo strasznie boli :/

Powiedzcie czy mialyscie we wczesnej ciazy ciagle wilgotno tam na dole? Juz mnie to denerwuje, bo ciagle sprawdzam czy to nie plamienia [emoji85]

@Oczekujaca123 a te irygacje woda utleniona jak robisz? Ja tez bym chetnie zaczela robic jakies kuracje zapobiegajace infekcjom [emoji4]

@basiawol ja podczas staran pilam kawe. W ciazy pije jedna lure [emoji6]
Mysle, ze jsk wypijesz 1-2 kawy, to nic nie zaszkodzisz [emoji4]

@marzycielka81 dziewczyny dobrze mowia, Pappa powinien byc zakazany. Nie raz widzialam o wiele gorsze wyniki, a dzidzius byl zdrowy. Niepotrzebnie stresujace badanie moim zdaniem.
Ja miałam wilgotne nA początku plus dziwne uplawy mimo czystych posiewow. Teraz też mam czysty posiew A wilgotne tak że tydzień temu byłam na IP z podejrzeniem, ze mi wody wyciekaja... także no..[emoji849][emoji849] jak wymaz czysty to tak może być. Bierzesz luteine ? Ona też powoduje , że jest bardziej mokro

reklama
@Oczekujaca123 u mnie teraz 16 tc ( ciężko mi uwierzyć ) a echo będę miała 18 plus 4 dni. Z racji tego ze w pierwszej ciąży w 12 tygidniu tez było podejrzenie ze cis nie tak z serduszkiem a potem przestało bić to nie umiem się nie przejmować. A wszyscy dookoła tylko radzą ,, nie martw się „. Jak się nie martwić, jestem już tak daleko i boje się ze znowu coś się wydarzy.... od stresu mam straszne migreny. Całodniowe. Patrzę się na brzuszek i boje się, że on zniknie. Ehhhh

@Oczekujaca123 u mnie teraz 16 tc ( ciężko mi uwierzyć ) a echo będę miała 18 plus 4 dni. Z racji tego ze w pierwszej ciąży w 12 tygidniu tez było podejrzenie ze cis nie tak z serduszkiem a potem przestało bić to nie umiem się nie przejmować. A wszyscy dookoła tylko radzą ,, nie martw się „. Jak się nie martwić, jestem już tak daleko i boje się ze znowu coś się wydarzy.... od stresu mam straszne migreny. Całodniowe. Patrzę się na brzuszek i boje się, że on zniknie. Ehhhh
@Hatice wiem co czujesz... ja teraz mam najgorszy okres.... 23t2d... cieszę się z każdego rozpoczętego dnia...
Do 20tc ciężko było mi uwierzyć że tam są dzieci... nie mówiłam do nich..dopiero jak poczułam ryzyko że je stracę jak czekałam A szew... to zaczęłam z nimi rozmawiać mówić, że kocham . Mąż czyta bajki itp...bo wiem że każdy dzień jest cudem i muszę Dac im.odczuc , że są kochane i chciane bez względu na to jak miałoby się to zakończyć.
Musimy być dobrej myśli. Choć to trudne. Ale naszym.malenstwom należy się miłość i wiara w nie.
Wiesz już czy będziesz miała coreczke czy syna?
Mam nadzieję, że na echo wyjdzie wszystko ok. I mocno trzymam kciuki.

Przytulam Z całych sił;***

@Marzycielka dziekuje :*
Powiem Ci ze ja z corka zrobilam tylko USG prenatalne bez pappy, bo wiedzialam ze i tak to nic nie zmieni i ciazy nid usuna, a stresow bylo i tak nadto.
Zycze Ci duzo spokoju.

@Oczekujaca123 Luteiny nie biore. Biore Cyclogest ktory mozna stosowac rektalnie i tak wlasnie robie, zeby sobie nie grzebac niepotrzebnie.
Znam to latanie na IP z podejrzeniem saczacych sie wod [emoji85] Lekarze juz mnie wszyscy tam znali, ale nigdy nie dali odczc ze panikuje :) Zawsze sprawdzali czy to faktycznie nie wody. Szczegolnie przy szwie musieli to kontrolowac.
Ale teraz to jest stresujace :/

@Oczekujaca123 mam wrażenie ze w ciąży nie ma bezpiecznego momentu, czasami czuje ze mój organizm to największe zagrożenie dla dziecka. U nas jakoś zawsze wcześniej widać płeć i już od 12 tygodnia wiemy ze to córeczka a test Sanco potwierdził :) wybraliśmy już imie ale jakiś przestałam używać bo czułam się jednak z tum nieswojo. Ciężko uwierzyć ze ktoś tam siedzi :)

reklama
@Oczekujaca123 mam wrażenie ze w ciąży nie ma bezpiecznego momentu, czasami czuje ze mój organizm to największe zagrożenie dla dziecka. U nas jakoś zawsze wcześniej widać płeć i już od 12 tygodnia wiemy ze to córeczka a test Sanco potwierdził :) wybraliśmy już imie ale jakiś przestałam używać bo czułam się jednak z tum nieswojo. Ciężko uwierzyć ze ktoś tam siedzi :)
Rozumiem...Ale jeśli masz ochotę to ja chętnie poznam te imie :)
Nazwanie dziecka i rozmowa z nim nic nie zmieni.. też zrozumiałam do dopiero niedawno... :(

Do góry