reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 nie wiem czy dobrze pamiętam. Czy to Ty pisałaś kiedyś że lekarka ci mówiła jak gruba jest warstwa skóry i tych wszystkich innych rzeczy na brzuchu? Bo chodzi mi o te zastrzyki z neoparinu. Mówiła ci jakoś w przybliżeniu ile to cm? Że nie ma możliwości ukłuc dziecka tą igłą?
Kochana jest ok 5-7cm tłuszczu skora itd tego wszystkiego to ok 10 cm + macica i dopiero pęcherz bobo nie ma możliwości przebić się do dziecka.

@olaa90 ja też myślę ,że jeden lekarz powie ,że cukrzyca inny że nie szczerze moim zdaniem powinnaś mierzyć cukier . Na czczo masz bardzo ładny i też nie możesz ograniczyć super diety żebyś miała za bardzo niski cukier. Odżywiać się zdrowo ale nie ograniczać super węgli , białek żeby maluszek ładnie rósł. Badania się nie powtarza już to zbyt duże obciążenie dla organizmu .Myślę , ze u Ciebie to dieta wszystko ustabilizuje.

@monikao777 kciuki za IUI

Ostatnia edycja:
reklama
@Porzeczka1234 z tymże nie mam glukometru :p kupię to bez recepty? Nic no jutro mam wizytę, zobaczymy co gin na te wyniki :)
Poczekaj do wizyty . Jesli chodzi o glukometr idziesz do apteki i mówisz , ze masz wysoki cukier jesteś w ciąży lekarz kazał Ci przyjść i dadzą Ci glukometr... ale to taki nie zawsze super jakościiwo glukometr i pasku coś ok 30 zł 30 szt ale jeśli lekarz stwierdzi cukrzycę to paski będziesz miała na nfz

@Porzeczka1234 z tymże nie mam glukometru [emoji14] kupię to bez recepty? Nic no jutro mam wizytę, zobaczymy co gin na te wyniki :)
Spytaj gin może on Ci da ;) mi dała diabetolog, ale gin na kolejnych wizytach też mi chciała dac, bo zapomniała, że mam. A teraz żałuję, że nie wzięłam , bo to były te lepsze glukometry no i mogłabym.sie podzielić. Jak coś to ja mam w domu też taki najzywklejszy co go przewaznie w aptece dają albo poradniach rodzinnych NFZ, ale nie wiem czy można mu ufać:p
Ja korzystam.z accu chęć performa i jest super. Mają zresztą zestawy dla.mam w.ciazy tak ładnie opanowane [emoji7]

@Oczekujaca123 dziekuje za wszystkie cenne rady ;* myślałam, ze może wystarczy sama dieta o niskim ig,ale spróbuje tez zdobyć ten glukometr :)) kochana doprecyzuj mi proszę 2 cześć Twojego komentarza bo nie bardzo wiem o co chodzi z tym performa.. to jakaś aplikacja ? :x

@Oczekujaca123 dziekuje za wszystkie cenne rady ;* myślałam, ze może wystarczy sama dieta o niskim ig,ale spróbuje tez zdobyć ten glukometr :)) kochana doprecyzuj mi proszę 2 cześć Twojego komentarza bo nie bardzo wiem o co chodzi z tym performa.. to jakaś aplikacja ? :x
Nie to nazwa glukometru który ja mam i jest ok. (Moim zdaniem)
Link do: Accu-Chek Performa ja dostałam ten od diabetologa i taki sam chciała mi Dac ginekolog

Link do: Diagnostic Gold System - Zestaw do pomiaru glukozy we krwi + 10 pasków + etui
Taki mogę oddać, ale ja miałam mieszane uczucia co do niego, czy dobrze mierzy no i to jeden z najtańszych przeważnie taki daje w aptece jak kupisz paski

Moja mama ma ten (zdjecie) dostała to od diabetologa bo ma.pakiet luxmed i porównywalne mierzy do mojego
Screenshot_20190307-101509_Allegro.jpeg

@marzycielka81 ja mam termin wg okresu na 23 sieprnia a wg ostatniego usg na 17 sierpnia. Teraz jestem w 16 tc ( czyli 15 skończony ). A Ty na kiedy masz termin ? :)
Ja się dziś tak dobrze czuje.... szok.... :)
Strasznie męczą mnie koszmary.... staram się przed snem tylko pozytywne myśleć ale koszmary i tak przychodzą. Rano zanim się ogarnę ze to nieprawda to chwile trwa.

Miłego dnia wszystkim !
@burczuś @Oczekujaca123 mam nadzieje ze na wszystko odpowiedziałam bo ja jestem taka zakręcona a spadek inteligencji totalny ;)

reklama
Do góry