reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 nie wiem czy dobrze pamiętam. Czy to Ty pisałaś kiedyś że lekarka ci mówiła jak gruba jest warstwa skóry i tych wszystkich innych rzeczy na brzuchu? Bo chodzi mi o te zastrzyki z neoparinu. Mówiła ci jakoś w przybliżeniu ile to cm? Że nie ma możliwości ukłuc dziecka tą igłą?
Kochana jest ok 5-7cm tłuszczu skora itd tego wszystkiego to ok 10 cm + macica i dopiero pęcherz bobo nie ma możliwości przebić się do dziecka.

@olaa90 ja też myślę ,że jeden lekarz powie ,że cukrzyca inny że nie szczerze moim zdaniem powinnaś mierzyć cukier . Na czczo masz bardzo ładny i też nie możesz ograniczyć super diety żebyś miała za bardzo niski cukier. Odżywiać się zdrowo ale nie ograniczać super węgli , białek żeby maluszek ładnie rósł. Badania się nie powtarza już to zbyt duże obciążenie dla organizmu .Myślę , ze u Ciebie to dieta wszystko ustabilizuje.

@monikao777 kciuki za IUI

Ostatnia edycja:
reklama
@Porzeczka1234 z tymże nie mam glukometru :p kupię to bez recepty? Nic no jutro mam wizytę, zobaczymy co gin na te wyniki :)
Poczekaj do wizyty . Jesli chodzi o glukometr idziesz do apteki i mówisz , ze masz wysoki cukier jesteś w ciąży lekarz kazał Ci przyjść i dadzą Ci glukometr... ale to taki nie zawsze super jakościiwo glukometr i pasku coś ok 30 zł 30 szt ale jeśli lekarz stwierdzi cukrzycę to paski będziesz miała na nfz

@Porzeczka1234 z tymże nie mam glukometru [emoji14] kupię to bez recepty? Nic no jutro mam wizytę, zobaczymy co gin na te wyniki :)
Spytaj gin może on Ci da ;) mi dała diabetolog, ale gin na kolejnych wizytach też mi chciała dac, bo zapomniała, że mam. A teraz żałuję, że nie wzięłam , bo to były te lepsze glukometry no i mogłabym.sie podzielić. Jak coś to ja mam w domu też taki najzywklejszy co go przewaznie w aptece dają albo poradniach rodzinnych NFZ, ale nie wiem czy można mu ufać:p
Ja korzystam.z accu chęć performa i jest super. Mają zresztą zestawy dla.mam w.ciazy tak ładnie opanowane [emoji7]

@Oczekujaca123 dziekuje za wszystkie cenne rady ;* myślałam, ze może wystarczy sama dieta o niskim ig,ale spróbuje tez zdobyć ten glukometr :)) kochana doprecyzuj mi proszę 2 cześć Twojego komentarza bo nie bardzo wiem o co chodzi z tym performa.. to jakaś aplikacja ? :x

@Oczekujaca123 dziekuje za wszystkie cenne rady ;* myślałam, ze może wystarczy sama dieta o niskim ig,ale spróbuje tez zdobyć ten glukometr :)) kochana doprecyzuj mi proszę 2 cześć Twojego komentarza bo nie bardzo wiem o co chodzi z tym performa.. to jakaś aplikacja ? :x
Nie to nazwa glukometru który ja mam i jest ok. (Moim zdaniem)
Link do: Accu-Chek Performa ja dostałam ten od diabetologa i taki sam chciała mi Dac ginekolog

Link do: Diagnostic Gold System - Zestaw do pomiaru glukozy we krwi + 10 pasków + etui
Taki mogę oddać, ale ja miałam mieszane uczucia co do niego, czy dobrze mierzy no i to jeden z najtańszych przeważnie taki daje w aptece jak kupisz paski

Moja mama ma ten (zdjecie) dostała to od diabetologa bo ma.pakiet luxmed i porównywalne mierzy do mojego
Screenshot_20190307-101509_Allegro.jpeg

@marzycielka81 ja mam termin wg okresu na 23 sieprnia a wg ostatniego usg na 17 sierpnia. Teraz jestem w 16 tc ( czyli 15 skończony ). A Ty na kiedy masz termin ? :)
Ja się dziś tak dobrze czuje.... szok.... :)
Strasznie męczą mnie koszmary.... staram się przed snem tylko pozytywne myśleć ale koszmary i tak przychodzą. Rano zanim się ogarnę ze to nieprawda to chwile trwa.

Miłego dnia wszystkim !
@burczuś @Oczekujaca123 mam nadzieje ze na wszystko odpowiedziałam bo ja jestem taka zakręcona a spadek inteligencji totalny ;)

reklama
Do góry