reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice ja mialam steryd do 14 tygodnia też myslalam przedłużać ale stwierdziłam że nie znam historii żeby ktoś u Maliny wziął wg schematu i coś się stało i tak też wzięłam
@marzycielka81 są tam jakieś antybiotyki wymienione tyle że dożylne

reklama
@iveo czyli nie mam jakoś najkrócej, tez już myślałam żeby przedłużyć ale nie chce sibie brać na głowę odpowiedzialności za to. Mam słaby apetyt wiec nawet się ciesze ze tej drugiej dawki nie będzie bo nie mam ochoty na sile wciskać sobie obiad żeby steryd zjadać razem z posiłkiem :)
Mam w poniedziałek prenatalne, jeśli będzie ok to będę jak dziewczyny robić sobie wszystkie wymazy żeby do czasu pessara się ewentualnie podleczyc.
@marzycielka81 a masz jakieś fizyczne objawy zakażenia ? Skąd się mogło wziąć to zakażenie?

@marzycielka81 masakra.... może w szpitalu czymś zarazili... ale nie stresuj się mocno, lekarze na pewno coś wymyśla. Ważne ze w ogóle wiesz ze coś się dzieje i szybko reagujesz. Patrząc się na wyniki wzrost jesr jeszcze malutki to moze szybko zareagujesz na leczenie. Ja jeszcze nie miałam wymazu wiec cholera wie co mi tam wyjdzie bo od dziś mi się jakaś swędziawka zrobiła.

@Oczekujaca123 - Przeczytałam Twoją wiadomość o tunelu i skurczach i ... opadły mi dosłownie ręce, a łzy stanęły w oczach :(((( Nie mam słów... Nie wyobrażam sobie co czujesz... Przykro mi cholernie, ale wierzę, że profesor coś pomoże. Trzymam zatem kciuki za dziś!!! ;*
Wtrącę się tylko co do tej psychosomatyki (ale absolutnie nie sugeruję, że to Twój problem!!!) niemniej - mój osteopata też mi dużo o tym mówił. Ma np. pacjentki, które przez podejście psychosomatyczne niezachodzą w ciążę przez wiele lat (bo są nakręcone, że i tak nie zajdą) i że jak on to wyczuwa, to odsyła je do psychologa, który z nim współpracuje. Ponoć ma już z takiej akcji kilkanaście dzieci, których w ogóle nie miało być... i to z różnych powodów. Ponoć siła mózgu jest tak olbrzymia i silna, że wszystko można sobie wkręcić i to się może zacząć dziać w organizmie... Co do relanium - mi też gin kazał go brać przy ostatniej ciąży biochemicznej na wyciszenie macicy.

@Destino - jak Helenka?

@justkaki - muszę posłuchać tych nagrań do relaksacji... przyda mi się też;)

@AniaK30 - ehh, ciżkie przygody z tym ginem:/ Co do BHCG - ja nawet w cyklach, w których nie zaszłam miewałam betę np. 1,2 albo 2,3. Każdy lekarz mówił mi, że to błąd w labolatrium i ciążę liczy się od BHCG - 5.

@burczuś - udanych ferii;*!!!

@marzycielka81 większość antybiotyków w ciąży dozwolona może uda się po prostu przeleczyc i będzie dobrze
@Hatice mi juz niedobrze było od tego encortonu dlatego schodziłam z dawki. Moze o tydzień dłużej w sumie.
Wymaz warto zrobić u mnie Malina na podstawie wydzieliny dał globulki przed pessarem bo jego nie wiedzieć czemu wymazy nie interesuja

@Oczekujaca123 - Przeczytałam Twoją wiadomość o tunelu i skurczach i ... opadły mi dosłownie ręce, a łzy stanęły w oczach :(((( Nie mam słów... Nie wyobrażam sobie co czujesz... Przykro mi cholernie, ale wierzę, że profesor coś pomoże. Trzymam zatem kciuki za dziś!!! ;*
Wtrącę się tylko co do tej psychosomatyki (ale absolutnie nie sugeruję, że to Twój problem!!!) niemniej - mój osteopata też mi dużo o tym mówił. Ma np. pacjentki, które przez podejście psychosomatyczne niezachodzą w ciążę przez wiele lat (bo są nakręcone, że i tak nie zajdą) i że jak on to wyczuwa, to odsyła je do psychologa, który z nim współpracuje. Ponoć ma już z takiej akcji kilkanaście dzieci, których w ogóle nie miało być... i to z różnych powodów. Ponoć siła mózgu jest tak olbrzymia i silna, że wszystko można sobie wkręcić i to się może zacząć dziać w organizmie... Co do relanium - mi też gin kazał go brać przy ostatniej ciąży biochemicznej na wyciszenie macicy.

@Destino - jak Helenka?

@justkaki - muszę posłuchać tych nagrań do relaksacji... przyda mi się też;)

@AniaK30 - ehh, ciżkie przygody z tym ginem:/ Co do BHCG - ja nawet w cyklach, w których nie zaszłam miewałam betę np. 1,2 albo 2,3. Każdy lekarz mówił mi, że to błąd w labolatrium i ciążę liczy się od BHCG - 5.

@burczuś - udanych ferii;*!!!
@marzycielka81 ja tez mam w szyjce teraz ta druga u mnie to jakas eterecoccus bakteria kalowa.. tylko pytanie skad.. luteine aplikuje w rękawiczkach, podcieram sie po kapielo recznikami jednorazowymi, dbam o higienę.. seksu nie uprawiamy od poczatku ciazy... brak mi sil

@Marthi z psychologiem pracuje... :(
Przyjme wszystkie leki jakie daja... gdyby nie ta cholerna bakteria w szyjce to tez bym miala nadzieje, ze jakos sie pouklada zaloza szew... itp a tak to boje sie jeszcze bardziej... nawet nie chce sobie wyobrażać co sie moze stac :(

reklama
@Hatice @Oczekujaca123 matko jedyna gdzie wyście się tym pieronstwem zaraziły...!:o Jak to przeczytalam to aż mnie oblały siódme poty... w piątek idę na wizytę będę błagała gina, żeby mi z szyjki pobrał wymaz bo w mojej dziurze robią wymazy tylko z ppchwy :oops: ja to progesteron besins palcem wtykam, masakra... a najgorsze ze chyba nie zawsze są objawy, tak?

Do góry