reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Musiałabyś chyba do sanepidu przedzwonić i zapytać jak pobrać próbkę i im zawieźć. Tam powinni zbadać.

Nie dostałam żadnego priva, hmmmm
Juz powinien byc, cos mi sie forum zacielo.

Rozmawialam wlasnie z sanepidem. Moga przykechac pobrac, ale to nie ma sensu bo szkoda mpich pieniedzy - 250zl akurat przed wczoraj zlecali badania na bakterie w wodzie i robia to chyba minimum raz na 2 tyg

reklama
Juz powinien byc, cos mi sie forum zacielo.

Rozmawialam wlasnie z sanepidem. Moga przykechac pobrac, ale to nie ma sensu bo szkoda mpich pieniedzy - 250zl akurat przed wczoraj zlecali badania na bakterie w wodzie i robia to chyba minimum raz na 2 tyg
Źle to ujęłam w tamtym poście ;) Chodziło mi bardziej o to, że jeśli miejska to ok, ale jeśli byłoby to ujęcie własne, to lepiej przebadać.

@Porzeczka1234 ledwo wyszłam z szpitala. Może jest szansa, że unikne szpitala. Mam nadzieję że mój gin nie oleje problemu i mnie przełęczy.
Ogólnie miałam w czwartek rozmawiać z szefową. Plan był że będę chodzić do pracy do połowy marca ale nie daje już rady i chyba nie wytrzymam do prenatalnych. U mnie wie kadrowa i jedna moja przełożona ale powinnam powiedzieć mojej Pani prezes i to osobiście a nie chce tego robić przed wizytą.

Co do diety jakoś daje rade utrzymać cukry. Synkowi powiedziałam i jest bardzo szczęśliwy. Już pół przedszkola wie, że mama ma dzisiusia w brzuszku mimo moich próśb o tajemnice

@Oczekujaca123 jakiś dziwny ten szpital u Ciebie. U mnie wszystko na wpisie i badania i pomiary i leki przepisane i informacje gdzie i jak iść. Trzymam kciuki za wizytę u profesora

Już po wizycie. Wszystko ok. Wg okresu 11+1 a wg usg 11+0 takze dobrze.
Jedynie co mnie martwi to że kazał już ten steryd od dziś odstawić :( co prawda mam mała dawkę bo medrol 4mg ale nie spodziewałam się ze tak wcześnie. Mam jeszcze tabletek na 11 dni i dylemat czy brać czy faktycznie odstawić.

@justkaki - gratuluje. Osobiście brałabym steryd dłużej, bo ponoc do 16tc immunologia może namieszać... aczkolwiek mi tez lekarze mówią, ze jak zajdę to od 12 tc mam schodzić... zarówno dr Paśnik jak i mój ginekolog.

@justkaki ja schodzilam z dawki 20 mg encortonu od 13tc. Zeszło mi długo bo schodzilam co 2,5mg. Pamiętaj, żeby nie odstawić nagle, mi ex-gin kazał tak nagle odstawić, aktualny jak mu o tym Powiedziałam popukał się w głowę i jak mu zaprezentowałam schemat schodzenia to powiedział,ze dobrze zrobiłam. Ja sugerowałam się dziewczynami z forum, głównie bazowalam na rozpisce od @marshia. Tyle bralam ten steryd, ze teraz jak rano wstaje to dziwnie się bez niego czuje 8-)
@Marthi popieram kochana. Na innym forum dziewczyny pisały ,ze nawet i do 20 tc może namieszać ;/ w zależności pewnie od problemow.. ja mialam encorton na to posrane allo, które podobno działało do 12tc...

@justkaki ja schodzilam z dawki 20 mg encortonu od 13tc. Zeszło mi długo bo schodzilam co 2,5mg. Pamiętaj, żeby nie odstawić nagle, mi ex-gin kazał tak nagle odstawić, aktualny jak mu o tym Powiedziałam popukał się w głowę i jak mu zaprezentowałam schemat schodzenia to powiedział,ze dobrze zrobiłam. Ja sugerowałam się dziewczynami z forum, głównie bazowalam na rozpisce od @marshia. Tyle bralam ten steryd, ze teraz jak rano wstaje to dziwnie się bez niego czuje 8-)
@Marthi popieram kochana. Na innym forum dziewczyny pisały ,ze nawet i do 20 tc może namieszać ;/ w zależności pewnie od problemow.. ja mialam encorton na to posrane allo, które podobno działało do 12tc...
Tak sobie analizuje wg tego ile mam tabletek to jeszcze tydzień by wyszlo po 4mg i później 8 dni po 2mg. Skończyłabym w 13+3.
Czytając wasze historie jak niektóre miały i 15mg to myślę że zaszkodzić nie powinnam sobie ani dzidzia. Boję się tak na już odstawić.

reklama
@marzycielka81 kochana no takie są dzieci cieszy się i nie rozumie , że może coś się dziać . Może dobrze , ze on nie ma obaw na pewno wszystko będzie dobrze. Ja tez czekałam do usg prenatalnego bo się bałam wcześniej iść i to był błąd bo się wszystkim w pracy stresowałam. Liczę ze szybko wyleczysz bakterie

@justkaki gratuluję malucha . Co do encortonu brałabym dłużej bynajmniej do 13+3.

@Oczekujaca123 kochana czekam na info. lekko zdenerwowana

I ja się chwalę mój mrl 42 % po 3 szczepieniach zielone światło na 5 miesięcy . Trochę się boję i czuje radość .

Do góry