reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 @iveo dziekuje za info. Właśnie ostatnio miałam usg u młodego Maliny i ciężko mi było określić czy on jest bardzo profesjonalny czy nie. Byłam tak zdenerwowana ze same głupoty gadałam i nic się go nie wypytałam. Tak Malina polecał Gynemed i jestem już tam zapisana na prenatalne ale oczywiście naszły mnie wątpliwości czy nie iść jeszcze gdzie indziej...
Ja triche schizuje z tym usg. Dokładnie pamietam jak w ostatniej ciąży ginekolog mówił ze nie powinno się słuchać serduszkami do 10 czy 12 tygodnia a młody Malina włączyl słuchanie, co prawda na sekundę ale ja się tum zdenerwowałam trochę. Mogłam powiedzieć ze nie chcę. Dużo sprzecznych jest opinii w necie na ten temat, już o tym zapominam i nie będę rozmyślać. Dziękuje za pomoc. Ostatnio tylko tu podpytuje, nie umiem za bardzo pomoc w tematach innych bo jestem na swojej działaności i jeszcze z l4 nie korzystałam. Jeśli prenatalne będą ok to wtedy l4

reklama
@Porzeczka1234 @iveo dziekuje za info. Właśnie ostatnio miałam usg u młodego Maliny i ciężko mi było określić czy on jest bardzo profesjonalny czy nie. Byłam tak zdenerwowana ze same głupoty gadałam i nic się go nie wypytałam. Tak Malina polecał Gynemed i jestem już tam zapisana na prenatalne ale oczywiście naszły mnie wątpliwości czy nie iść jeszcze gdzie indziej...
Ja triche schizuje z tym usg. Dokładnie pamietam jak w ostatniej ciąży ginekolog mówił ze nie powinno się słuchać serduszkami do 10 czy 12 tygodnia a młody Malina włączyl słuchanie, co prawda na sekundę ale ja się tum zdenerwowałam trochę. Mogłam powiedzieć ze nie chcę. Dużo sprzecznych jest opinii w necie na ten temat, już o tym zapominam i nie będę rozmyślać. Dziękuje za pomoc. Ostatnio tylko tu podpytuje, nie umiem za bardzo pomoc w tematach innych bo jestem na swojej działaności i jeszcze z l4 nie korzystałam. Jeśli prenatalne będą ok to wtedy l4
Spytalam z 5 lekarzy w szpitalu czy sluchanie serduszka szkodzi. Powiedzieli , ze nie , ale to byl juz 13tc. Wczesniej mialam z 2 razy sluchane przed 10tc.
W szpitalu jedna lekarka powiedzuala, ze dzieci meczy sie tylko jak sie bada te przeplywy na kolorowo dlatego nie robi siw tego czesto jak nie trzeba

@olaa90 to nie ma znaczenia czy to oświata czy nie. Zgodnie z przepisami dotyczącymi profilaktyczne opieki zdrowotnej po nieobecności w pracy trwającej dłużej niż 30 dni pracownik musi iść na badania kontrolne do lekarza medycyny pracy. Pracodawca nie ma prawa dopuścić go do pracy a jeśli to zrobi to na własną odpowiedzialność i w razie kontroli chociażby z Inspekcji Pracy może zapłacić mandat. Natomiast jeśli pracownik nie ma ciągłości zwolnienie i i pokrywa to urlopem to w praktyce nie jest dopuszczony do pracy więc nawet nie miałby kiedy iść tych badań zrobić - bo badania też zgodnie z przepisami są robione w godzinach pracy i na koszt pracodawcy.

I zgadzam się co do tego kto i kiedy płaci. W firmie gdzie zatrudnionych jest powyżej 20 pracowników płaci pracodawca cały czas.

@nafoczka Kochana nasza - nie smuc się. Uszy do góry, zobaczysz że będzie dobrze. Napisz jak Twoje zdrówko i Twoje urwiski :-*
Witam !♡
Moje zdrówko póki co ok odkąd dostałam leki na stałe, od czasu do czasu tylko dokuczają mi te uciski ledzwiowo-krzyżowe ale juz mam rejestracje na kolejną rehabilitację w sierpniu.
Karolek z szkole radzi sobie na dobre 4+ , pani uważa że nie ma sensu go stresować kolejnymi wizytami w poradni pod kątem SI.
Wikus zaś cóż... jaki kochany taki niedobry. Generalnie charakterek ma :)
Z mężem jeszcze nic nie wiadomo. Wyniki poszły do nefrolog i trzeba się tam udać ale mąż wychodzi z założenia że jakby było źle to by dzwonili - ale plecy bolą nadal. Także tego... życzę wszystkim głównie zdrowia bo to najcenniejsze ♡

@marzycielka81 - a ile u Was jest pracowników? U mnie dokładnie nie wiem (bo cześć jest na własnej działalności), ale coś pomiędzy 20-40 osób i płaci mi ZUS.

@agatush - a to ciekawe z badaniami kontrolnymi bo ja miałam teraz 35dniowe to L4 i mnie nie wysłali...

@nafoczka - zdrówka, zdrówka!;)

@marzycielka81 - jak sytuacja? Kiedy teraz wizyta?

@Destino - martwimy się...:*

@Marthi u mnie coś pomiędzy 50 a 70 nie wiem dokładnie. Tylko wszyscy na umowach o pracę lub zlecenie. Następna wizyta 16.01. U mnie ok fizycznie. Walczę z nudnosciami z brakiem apetytu. Natomiast psychicznie do dupy. Boję się, strach mnie paralizuje. Nie wiem jak z tym walczyć. Ten codzienny strach. Nie wiem czy powinnam leżeć cały czas. Czy moge gdzieś wyjść.

@Destino ja także myślę o Tobie i Twojej rodzinie

reklama
Do góry