reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 @iveo dziekuje za info. Właśnie ostatnio miałam usg u młodego Maliny i ciężko mi było określić czy on jest bardzo profesjonalny czy nie. Byłam tak zdenerwowana ze same głupoty gadałam i nic się go nie wypytałam. Tak Malina polecał Gynemed i jestem już tam zapisana na prenatalne ale oczywiście naszły mnie wątpliwości czy nie iść jeszcze gdzie indziej...
Ja triche schizuje z tym usg. Dokładnie pamietam jak w ostatniej ciąży ginekolog mówił ze nie powinno się słuchać serduszkami do 10 czy 12 tygodnia a młody Malina włączyl słuchanie, co prawda na sekundę ale ja się tum zdenerwowałam trochę. Mogłam powiedzieć ze nie chcę. Dużo sprzecznych jest opinii w necie na ten temat, już o tym zapominam i nie będę rozmyślać. Dziękuje za pomoc. Ostatnio tylko tu podpytuje, nie umiem za bardzo pomoc w tematach innych bo jestem na swojej działaności i jeszcze z l4 nie korzystałam. Jeśli prenatalne będą ok to wtedy l4

reklama
@Porzeczka1234 @iveo dziekuje za info. Właśnie ostatnio miałam usg u młodego Maliny i ciężko mi było określić czy on jest bardzo profesjonalny czy nie. Byłam tak zdenerwowana ze same głupoty gadałam i nic się go nie wypytałam. Tak Malina polecał Gynemed i jestem już tam zapisana na prenatalne ale oczywiście naszły mnie wątpliwości czy nie iść jeszcze gdzie indziej...
Ja triche schizuje z tym usg. Dokładnie pamietam jak w ostatniej ciąży ginekolog mówił ze nie powinno się słuchać serduszkami do 10 czy 12 tygodnia a młody Malina włączyl słuchanie, co prawda na sekundę ale ja się tum zdenerwowałam trochę. Mogłam powiedzieć ze nie chcę. Dużo sprzecznych jest opinii w necie na ten temat, już o tym zapominam i nie będę rozmyślać. Dziękuje za pomoc. Ostatnio tylko tu podpytuje, nie umiem za bardzo pomoc w tematach innych bo jestem na swojej działaności i jeszcze z l4 nie korzystałam. Jeśli prenatalne będą ok to wtedy l4
Spytalam z 5 lekarzy w szpitalu czy sluchanie serduszka szkodzi. Powiedzieli , ze nie , ale to byl juz 13tc. Wczesniej mialam z 2 razy sluchane przed 10tc.
W szpitalu jedna lekarka powiedzuala, ze dzieci meczy sie tylko jak sie bada te przeplywy na kolorowo dlatego nie robi siw tego czesto jak nie trzeba

@olaa90 to nie ma znaczenia czy to oświata czy nie. Zgodnie z przepisami dotyczącymi profilaktyczne opieki zdrowotnej po nieobecności w pracy trwającej dłużej niż 30 dni pracownik musi iść na badania kontrolne do lekarza medycyny pracy. Pracodawca nie ma prawa dopuścić go do pracy a jeśli to zrobi to na własną odpowiedzialność i w razie kontroli chociażby z Inspekcji Pracy może zapłacić mandat. Natomiast jeśli pracownik nie ma ciągłości zwolnienie i i pokrywa to urlopem to w praktyce nie jest dopuszczony do pracy więc nawet nie miałby kiedy iść tych badań zrobić - bo badania też zgodnie z przepisami są robione w godzinach pracy i na koszt pracodawcy.

I zgadzam się co do tego kto i kiedy płaci. W firmie gdzie zatrudnionych jest powyżej 20 pracowników płaci pracodawca cały czas.

@nafoczka Kochana nasza - nie smuc się. Uszy do góry, zobaczysz że będzie dobrze. Napisz jak Twoje zdrówko i Twoje urwiski :-*
Witam !♡
Moje zdrówko póki co ok odkąd dostałam leki na stałe, od czasu do czasu tylko dokuczają mi te uciski ledzwiowo-krzyżowe ale juz mam rejestracje na kolejną rehabilitację w sierpniu.
Karolek z szkole radzi sobie na dobre 4+ , pani uważa że nie ma sensu go stresować kolejnymi wizytami w poradni pod kątem SI.
Wikus zaś cóż... jaki kochany taki niedobry. Generalnie charakterek ma :)
Z mężem jeszcze nic nie wiadomo. Wyniki poszły do nefrolog i trzeba się tam udać ale mąż wychodzi z założenia że jakby było źle to by dzwonili - ale plecy bolą nadal. Także tego... życzę wszystkim głównie zdrowia bo to najcenniejsze ♡

@marzycielka81 - a ile u Was jest pracowników? U mnie dokładnie nie wiem (bo cześć jest na własnej działalności), ale coś pomiędzy 20-40 osób i płaci mi ZUS.

@agatush - a to ciekawe z badaniami kontrolnymi bo ja miałam teraz 35dniowe to L4 i mnie nie wysłali...

@nafoczka - zdrówka, zdrówka!;)

@marzycielka81 - jak sytuacja? Kiedy teraz wizyta?

@Destino - martwimy się...:*

@Marthi u mnie coś pomiędzy 50 a 70 nie wiem dokładnie. Tylko wszyscy na umowach o pracę lub zlecenie. Następna wizyta 16.01. U mnie ok fizycznie. Walczę z nudnosciami z brakiem apetytu. Natomiast psychicznie do dupy. Boję się, strach mnie paralizuje. Nie wiem jak z tym walczyć. Ten codzienny strach. Nie wiem czy powinnam leżeć cały czas. Czy moge gdzieś wyjść.

@Destino ja także myślę o Tobie i Twojej rodzinie

reklama
Do góry