Robiłam testy czułe w 10 i 11 dpo i była biel. Wczoraj 14 dpo robiłam krew i wyszło 100.1Dziewczyny, piszecie ze test 9dpo to za wcześnie, ale wiele tu dziewczyn 8,9,10 dpo miało już pierwsze kreski/cienie przy betach kilka lub kilkanaście - spójrzcie na wątek udanych ciąż. Wiem ze jak jest biel w te dni to jeszcze nie wyklucza to ciąży, ale to nie musi być za wcześnie.
To ze komuś nie wyjdzie test do 14-16dpo to wg mnie wyjątek, albo po prostu mało czuły test ktoś używa. Jak mam biel do 12dpo przy czułych testach to dla mnie już sprawa jest jasna.
A tak w ogóle to tak jak pisze tęczowa, lubię ta adrenalinkę i po prostu jestem niecierpliwa nie chce przegapić tego pierwszego cienia, przy tym jestem mega naiwna wierząc ze zobaczę w końcu te dwie krechy...
Marthi, przykro mi z powodu pieska
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja tak na szybko tylko. Powiedzcie mi czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy ta wydzielina która mam to przypadkiem nie wody plodowe....? Mam mega dużo tak wodnistej wydzieliny, że w ciągu 2h mam mokre spodnie w kroku
Marthi
Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Jest nam mega ciężko, aż sami nie ogarniamy... Dobiła nas ta samotność w domu. Ta cisza, ta pustka. Odkąd zamieszkaliśmy razem, zawsze mielismy pieski - najpierw dwa, a potem juz tylko sunię... teraz zostaliśmy sami.
@Destino - oby Bóg tak nam to cierpienie wynagrodził...
@Porzeczka1234 - ja poszukam jutro, możliwe, ze mam jeszcze Glucko 750xr.
@Destino - oby Bóg tak nam to cierpienie wynagrodził...
@Porzeczka1234 - ja poszukam jutro, możliwe, ze mam jeszcze Glucko 750xr.
kasiula222
Marthi wydaje mi się że jeśli naczczo nie przekraczasz 90 to jest dobrze.
Ja nie wiedziałam tego że przez wysokie cukry na początku można poronić..
Ja nie wiedziałam tego że przez wysokie cukry na początku można poronić..
bertha
O, a jakiej marki testy robiłaś? I zero cienia cienia nie było?Robiłam testy czułe w 10 i 11 dpo i była biel. Wczoraj 14 dpo robiłam krew i wyszło 100.1
Najczulsze są Doz płytkowe, strumieniowe, bobotesty płytkowe żółte i facelle paskowe i jeszcze Nordtest płytkowy.
Dziewczyny, ja tak na szybko tylko. Powiedzcie mi czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy ta wydzielina która mam to przypadkiem nie wody plodowe....? Mam mega dużo tak wodnistej wydzieliny, że w ciągu 2h mam mokre spodnie w kroku
Papierki lakmusowe
marshia
@roki_1991 ja miałam 3 takie akcje i jechałam do szpitala po prostu. Za każdym razem zrobili mi test z wydzieliny z samej pochwy. Także nawet gdyby to był chwiliwy wypływ wód płodowych, a potem sucho, to na teście pozostałby ślad. Nie kupowałam papierków Lakmusowych, bo usłyszałam od lekarza, że za każdym razem mogę w takiej sytuacji przyjechać i sprawdzić. W którym jesteś dokładnie tygodniu teraz? Ja pierwszy raz miałam ok 23 tc.
Hatice
@Marthi bardzo współczuje śmierci pieska my tez mieliśmy kochanego maluszka i zatruł się glikolem. Przestały Mu działać nerki, bardzo cierpiał, byliśmy razem z nim gdy dostał zastrzyk usypiający. Gdy wróciliśmy do domu a w nim taka pustka to bylo najgorsze. Gdy odkluczalam drzwi a tam nikt nie czekał to bardzo długo bolało mnie serce. To było 4 lata temu... a do dziś na meblach stoi ramka z jego zdjęciem i zawsze mnie wkurza gdy to kogoś dziwi. Twój piesio jest już za tęczowym mostem i bawi się tam z moim. Ponoć nowa książka Hołowni jest temacie śmierci zwierząt. Może by Ci pomogła się z tym uporać.
@marzycielka81 ostatni okres miałam 16 listopada, cykle 27 dniowe wiec to początek u mnie. Wg aplikacji 5 tc
@marzycielka81 ostatni okres miałam 16 listopada, cykle 27 dniowe wiec to początek u mnie. Wg aplikacji 5 tc
Ostatnia edycja:
tęczowa89
Wierze, ze zobaczysz jak najszybciej. Calym sercem jestem z Toba [emoji8]. Nalezy Ci sie to najbardziej w swiecieDziewczyny, piszecie ze test 9dpo to za wcześnie, ale wiele tu dziewczyn 8,9,10 dpo miało już pierwsze kreski/cienie przy betach kilka lub kilkanaście - spójrzcie na wątek udanych ciąż. Wiem ze jak jest biel w te dni to jeszcze nie wyklucza to ciąży, ale to nie musi być za wcześnie.
To ze komuś nie wyjdzie test do 14-16dpo to wg mnie wyjątek, albo po prostu mało czuły test ktoś używa. Jak mam biel do 12dpo przy czułych testach to dla mnie już sprawa jest jasna.
A tak w ogóle to tak jak pisze tęczowa, lubię ta adrenalinkę i po prostu jestem niecierpliwa nie chce przegapić tego pierwszego cienia, przy tym jestem mega naiwna wierząc ze zobaczę w końcu te dwie krechy...
Marthi, przykro mi z powodu pieska
O, a jakiej marki testy robiłaś? I zero cienia cienia nie było?
Najczulsze są Doz płytkowe, strumieniowe, bobotesty płytkowe żółte i facelle paskowe i jeszcze Nordtest płytkowy.
Papierki lakmusowe
Jeden miałam Pink super czuły płytkowy, drugi firmy nie pamiętam ale opakowanie całe fioletowe było i tez plytkowy. Kompletnie nic nie było, mąż też patrzył bo on mówił że ma przeczucie a jednak nic nie wykazały.
reklama
@ Marthi chcialam Ci opowiedziec o naszej Rajli, zabralismy ja ze schroniska,była naszym pierwszym pieskiem gdy wprowadzilismy sie do naszego domu,nie byla juz młoda,ale nas od razu pokochala,a my ją,choc dawała popalic,gonila ludzi na rowerze,jedna sasiadka twierdzila ze zagryzla jej kure :-),a ja ja bronilam jak dziecka,ze to niemożliwe,ale za kure chcialam zaplacic. Tak bardzo sie cieszyla gdy kupilismy jej luzko,krecila sie w nim w kolko i nas patrzyła,dziekujac. Gdy to pisze mam łzy w oczach,do dzisaj z mezem o tym wspominamy,jak o kims bliskim. Po pieciu latach zachorowala,i nikla w oczach,nie dało sie juz nic zrobic,rak trzustki,tydzien patrzylismy z dziecmi jak umiera,plakalismy caly czas. Wezwalam weterynarza zeby uspil ja w domu w kuchni na jej ulubionym dywaniku,zeby byla w domu,nie na zimnym stole,i caly dom wył,weterynarz kazal wszystkim wyjść,a i tak slyszal placz dzieci i moj. Do teraz placze jak o tym wspominam. Choc mamy teraz Pchelke tez ze schroniska. Ma w szafie na ganku swoje wejscie,i podusie do spania,a szafa byla robiona na zamówienie. Wiem co czujecie i bardzo WAM współczuję :-*
Podziel się: