reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Marthi przykro i bardzo ...tule..
Oczekujaca piękne bobaski . zazdroszczę ;) i mam pytanie bierzesz te tabletki na cukier , bo mi gin przepisała na noc .
@Marzycielka kochana nie dziwię się że swirujesz j atez bym swirowala i tego się strasznie boje ..boje się ciąży a zarazem bardzo chcę ...ale strach mnie paraliżuje na razie.
Marshia ale to szybko zleciało ... Już 30 tydzień super niedługo będziesz się cieszyć dzidziusiem . Jak tam twoje cukry ? Bierzesz coś na nie ? I gin powiedziała że prawdopodobnie przez cukrzycę poroniłam jak pokazałam test z obciążenia glukoza
@ Destino myślę o Was ;)
@ nafoczka a mnie przyjmniecie na zamknięty ?

Marthi przykro i bardzo ...tule..
Oczekujaca piękne bobaski . zazdroszczę ;) i mam pytanie bierzesz te tabletki na cukier , bo mi gin przepisała na noc .
@Marzycielka kochana nie dziwię się że swirujesz j atez bym swirowala i tego się strasznie boje ..boje się ciąży a zarazem bardzo chcę ...ale strach mnie paraliżuje na razie.
Marshia ale to szybko zleciało ... Już 30 tydzień super niedługo będziesz się cieszyć dzidziusiem . Jak tam twoje cukry ? Bierzesz coś na nie ? I gin powiedziała że prawdopodobnie przez cukrzycę poroniłam jak pokazałam test z obciążenia glukoza
@ Destino myślę o Was ;)
@ nafoczka a mnie przyjmniecie na zamknięty ?
A jakie masz dokladnie ? Bo sa takie XR o przedluzonym dzialaniu i zwykle. Ja biore zwykle i biore tera po sniadaniu i ok 16.
Niby do 15tc mam brać

@kasiula222 biorę glucko 500 xr 1x dziennie do kolacji. Rano od 83 do 89-90. Gin się czepia, ze 86-90 to już za dużo i czeka, żeby wejść z glucko 750 xr albo insuliną na noc, kazał robić pobudkę o 3 w nocy codziennie i jeść pół kanapki, albo nie jeść, zależy czy cukier bedzue mniejszy czy większy od 80. Diabetolog uwaza, ze cukry super i nic nie zmieniać, pobudek w nocy nie robić, bo stres podnosi glukozę. Po posiłkach mam w granicach 100-130, Chciaz dzis po obiedzie..... 200!!! 5 razy sprawdzałam. Ale głupia zjadłam z głodu grubą pajdę chałki do zdrowego obiadu :/. Taka była pyszniutja i słodziutka i miakam za swoje :(.

@kasiula222 biorę glucko 500 xr 1x dziennie do kolacji. Rano od 83 do 89-90. Gin się czepia, ze 86-90 to już za dużo i czeka, żeby wejść z glucko 750 xr albo insuliną na noc, kazał robić pobudkę o 3 w nocy codziennie i jeść pół kanapki, albo nie jeść, zależy czy cukier bedzue mniejszy czy większy od 80. Diabetolog uwaza, ze cukry super i nic nie zmieniać, pobudek w nocy nie robić, bo stres podnosi glukozę. Po posiłkach mam w granicach 100-130, Chciaz dzis po obiedzie..... 200!!! 5 razy sprawdzałam. Ale głupia zjadłam z głodu grubą pajdę chałki do zdrowego obiadu :/. Taka była pyszniutja i słodziutka i miakam za swoje :(.
No to faktycznie ta bułka ci zaszkodziła .Ja mam glucophage 750 kazała brać jedna na noc ale biorę na razie pół i już jest lepiej nawet 85 miałam rano . A po posiłkach ok jest nawet tak aż bardzo nie uważam na dietę .. ale w ciazy może być gorzej ..

No to faktycznie ta bułka ci zaszkodziła .Ja mam glucophage 750 kazała brać jedna na noc ale biorę na razie pół i już jest lepiej nawet 85 miałam rano . A po posiłkach ok jest nawet tak aż bardzo nie uważam na dietę .. ale w ciazy może być gorzej ..

Mi do 24 tc nie szkodziło nic. Paczek i pszenny chleb wywalił do 135-145 i wtedy wydawało mi się, ze to dramat. Od 24 tygodnia poszło w górę nawrt po niskim IG. I po posiłkach, ale przede wszystkim te na czczo - jak narazie balansuję na granicy właśnie na czczo :(.

reklama
Dziewczyny, piszecie ze test 9dpo to za wcześnie, ale wiele tu dziewczyn 8,9,10 dpo miało już pierwsze kreski/cienie przy betach kilka lub kilkanaście - spójrzcie na wątek udanych ciąż. Wiem ze jak jest biel w te dni to jeszcze nie wyklucza to ciąży, ale to nie musi być za wcześnie.
To ze komuś nie wyjdzie test do 14-16dpo to wg mnie wyjątek, albo po prostu mało czuły test ktoś używa. Jak mam biel do 12dpo przy czułych testach to dla mnie już sprawa jest jasna.

A tak w ogóle to tak jak pisze tęczowa, lubię ta adrenalinkę i po prostu jestem niecierpliwa :) nie chce przegapić tego pierwszego cienia, przy tym jestem mega naiwna wierząc ze zobaczę w końcu te dwie krechy...

Marthi, przykro mi z powodu pieska :(

Do góry