reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Marthi przykro i bardzo ...tule..
Oczekujaca piękne bobaski . zazdroszczę ;) i mam pytanie bierzesz te tabletki na cukier , bo mi gin przepisała na noc .
@Marzycielka kochana nie dziwię się że swirujesz j atez bym swirowala i tego się strasznie boje ..boje się ciąży a zarazem bardzo chcę ...ale strach mnie paraliżuje na razie.
Marshia ale to szybko zleciało ... Już 30 tydzień super niedługo będziesz się cieszyć dzidziusiem . Jak tam twoje cukry ? Bierzesz coś na nie ? I gin powiedziała że prawdopodobnie przez cukrzycę poroniłam jak pokazałam test z obciążenia glukoza
@ Destino myślę o Was ;)
@ nafoczka a mnie przyjmniecie na zamknięty ?

Marthi przykro i bardzo ...tule..
Oczekujaca piękne bobaski . zazdroszczę ;) i mam pytanie bierzesz te tabletki na cukier , bo mi gin przepisała na noc .
@Marzycielka kochana nie dziwię się że swirujesz j atez bym swirowala i tego się strasznie boje ..boje się ciąży a zarazem bardzo chcę ...ale strach mnie paraliżuje na razie.
Marshia ale to szybko zleciało ... Już 30 tydzień super niedługo będziesz się cieszyć dzidziusiem . Jak tam twoje cukry ? Bierzesz coś na nie ? I gin powiedziała że prawdopodobnie przez cukrzycę poroniłam jak pokazałam test z obciążenia glukoza
@ Destino myślę o Was ;)
@ nafoczka a mnie przyjmniecie na zamknięty ?
A jakie masz dokladnie ? Bo sa takie XR o przedluzonym dzialaniu i zwykle. Ja biore zwykle i biore tera po sniadaniu i ok 16.
Niby do 15tc mam brać

@kasiula222 biorę glucko 500 xr 1x dziennie do kolacji. Rano od 83 do 89-90. Gin się czepia, ze 86-90 to już za dużo i czeka, żeby wejść z glucko 750 xr albo insuliną na noc, kazał robić pobudkę o 3 w nocy codziennie i jeść pół kanapki, albo nie jeść, zależy czy cukier bedzue mniejszy czy większy od 80. Diabetolog uwaza, ze cukry super i nic nie zmieniać, pobudek w nocy nie robić, bo stres podnosi glukozę. Po posiłkach mam w granicach 100-130, Chciaz dzis po obiedzie..... 200!!! 5 razy sprawdzałam. Ale głupia zjadłam z głodu grubą pajdę chałki do zdrowego obiadu :/. Taka była pyszniutja i słodziutka i miakam za swoje :(.

@kasiula222 biorę glucko 500 xr 1x dziennie do kolacji. Rano od 83 do 89-90. Gin się czepia, ze 86-90 to już za dużo i czeka, żeby wejść z glucko 750 xr albo insuliną na noc, kazał robić pobudkę o 3 w nocy codziennie i jeść pół kanapki, albo nie jeść, zależy czy cukier bedzue mniejszy czy większy od 80. Diabetolog uwaza, ze cukry super i nic nie zmieniać, pobudek w nocy nie robić, bo stres podnosi glukozę. Po posiłkach mam w granicach 100-130, Chciaz dzis po obiedzie..... 200!!! 5 razy sprawdzałam. Ale głupia zjadłam z głodu grubą pajdę chałki do zdrowego obiadu :/. Taka była pyszniutja i słodziutka i miakam za swoje :(.
No to faktycznie ta bułka ci zaszkodziła .Ja mam glucophage 750 kazała brać jedna na noc ale biorę na razie pół i już jest lepiej nawet 85 miałam rano . A po posiłkach ok jest nawet tak aż bardzo nie uważam na dietę .. ale w ciazy może być gorzej ..

No to faktycznie ta bułka ci zaszkodziła .Ja mam glucophage 750 kazała brać jedna na noc ale biorę na razie pół i już jest lepiej nawet 85 miałam rano . A po posiłkach ok jest nawet tak aż bardzo nie uważam na dietę .. ale w ciazy może być gorzej ..

Mi do 24 tc nie szkodziło nic. Paczek i pszenny chleb wywalił do 135-145 i wtedy wydawało mi się, ze to dramat. Od 24 tygodnia poszło w górę nawrt po niskim IG. I po posiłkach, ale przede wszystkim te na czczo - jak narazie balansuję na granicy właśnie na czczo :(.

reklama
Dziewczyny, piszecie ze test 9dpo to za wcześnie, ale wiele tu dziewczyn 8,9,10 dpo miało już pierwsze kreski/cienie przy betach kilka lub kilkanaście - spójrzcie na wątek udanych ciąż. Wiem ze jak jest biel w te dni to jeszcze nie wyklucza to ciąży, ale to nie musi być za wcześnie.
To ze komuś nie wyjdzie test do 14-16dpo to wg mnie wyjątek, albo po prostu mało czuły test ktoś używa. Jak mam biel do 12dpo przy czułych testach to dla mnie już sprawa jest jasna.

A tak w ogóle to tak jak pisze tęczowa, lubię ta adrenalinkę i po prostu jestem niecierpliwa :) nie chce przegapić tego pierwszego cienia, przy tym jestem mega naiwna wierząc ze zobaczę w końcu te dwie krechy...

Marthi, przykro mi z powodu pieska :(

Do góry