reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Już nawet przeszukuje internet i szukam podpowiedzi jak przyspieszyć poronienie[/QUOTE. Moze sie wszystko samo oczyści i nie trzeba bedzie zabiegu to tez jest istotne i napewno mniej stresujące musisz byc cierpliwa ja wiem ale wyjdziesz ze szpitala odpoczniesz zrobisz badania i wszystko bedzie ok jestes taka młoda urodzisz dzidzusia ja mam 40 lat i tez walczę ale nie mam zbyt wiele czasu przytulam Cie mocno i trzymam ✊

reklama
@Edison - nie ma sprawy, jestesmy tu by sobie pomagać :) Pamietaj prosze by hormony badac w odpowiednim dniu cyklu. Najlepiej 3 dc. Wtedy zbadaj moze wlasnie progesteron, estradiol, LH, FSH, prolaktyne, estrogen. Tu poczytaj wiecej o hormonach, co za co odpowiada: Link do: Hormony żeńskie - estrogeny, progesteron, prolaktyna... Co warto o nich wiedzieć?

A badalas kiedys homocysteine? Jesli nie, to na pewno warto wziac rowniez to badanie pod uwage + mutacje o których wczesniej wspomniałam: PAI, MTHFR itp.

@Porzeczka1234 - mi kawa mimo, ze bez cukru (ale z mlekiem latte) mocno podnosi cukier... nawet przy takim popijaniu. Ja mierze po 1h od posiłku. Marshia tez tak mierzy. I w sumie chyba wiekszosc. Dlaczego u Ciebie zalecenie by mierzyć po 2h? Mialas wtedy wlasnie podwyższony cukier w krzywej czy Why?

Dziewczynki boli mnie z lewej strony z jakby z tylu nerka ni jajnik sama nie wiem czy moze tak byc na owolucje?

Jajniki czasem kłują/bola na owulacje. Czy może ból promieniować az na nerkę - tego nie wiem. Nigdy tak chyba nie miałam. Każda przechodzi owu i miesiaczki inaczej. Działaj jesli czujesz sie na owu :)

U nas z pewnością podobnie jak u wielu z Was :-) życie, praca, dom....nuuuda :-) :p

Dziewczyny rosną zdrowe, Blanka 17 listopada skończy rok i 6 m-cy, biega jak szalona, dużo mówi i broi, nie wiem za kim, bo na pewno nie za mną :-)

Mam troszkę problemów z tarczycą, która mi znowu szwankuje (TSH 0,005), a wizytę u najlepszego u nas w regionie endokrynologa mam na 2 grudzień 2019r!!!! Mój aktualny endo sugeruje jak najszybciej operację, żeby pozbyć się nadczynności a leczyć tylko niedoczynność. Ale sama nie wiem co dalej.

Czasami rozmawiamy z mężem o kolejnym dziecku, w sumie to już od dawna, ale oboje boimy się bać znowu :p :p Wiecie o co chodzi....no i to tak w skrócie tyle :-)
takkk nuuuuda :) to jak już tak się nudzisz to napisz do mnie bo z niecierpliwością czekam :*

Umkło mi,że @iveo urodziła???
@Gabiś fajnie,że napisałaś :) Dużo zdrówka dla Was;* I niezmiennie twierdzę,że Blanka, to cudne imię;)

@burczuś - ahhh Ty nasz szpiegu :D Ciągle mnie zaskakujesz :D Rano patrzyłam też na ten wątek i nie wyłapałam tam @iveo :D Albo nie była jeszcze dopisana ;p

@Oczekująca123 - kciuki;)
ach te baby :D

Cześć Dziewczyny!

9 września w 20tc straciłam mojego synka. Porobiłam dużo badań i z żadnych nic złego nie wyszło.

Lekarz od grudnia daje nam zielone światło na starania. Niepokoi mnie jednak fakt, że teraz mam tak, ze dokładnie na 7 dni przed okresem dostaje brązowych plamień + pobolewa mnie okresowo brzuch.

Zrobiłam sobie w tym miesiącu progesteron 6 dnia po owu (celowałam w 7, ale coś mi się w tych moich obserwacjach pomieszało [emoji6]) i wyszedł 18.95 ng/ml przy normie laboratoryjnej fazy lutealnej 1.83 - 23.9 ng/ml.

Miała któraś z Was może taki objaw? Wiecie co to może być? Przed ciążą brałam duphaston bo miałam niski progesteron, ale teraz wygląda ok...

Jak myślicie?
odpisałam Ci na poprzednim wątku w sprawie niewydolności szyjki :)

Dziewczynki boli mnie z lewej strony z jakby z tylu nerka ni jajnik sama nie wiem czy moze tak byc na owolucje?
zdecydowanie tak może być, a dostałaś od P jakieś leki?

Kochana 2 h po obiedzie dziękuję za informację o kawce bo dziś właśnie zjadłam popijam kawę mierzę cukier a tam 153 także też trochę w panice ale pewnie kawa mi pomogła . W ogóle po jedzeniu nic nie pić?

Oj dobrze , że was mam !
Nasze kariotypy ok. ;)
Dostalam zaswiadczenie od genetyka, zeby miec heparyne na refundacje. (Tzn juz mam ale gdyby kiedys byl problem)
No i pani kazala moom rodzicom o rodzenstwu przyjsc sie zbadac w ramach NFZ . Jestem w szoku. Na podstawie moich wynikow maja od internisty miec skierowanie do genetyka i ona im zbada tronbofilie. [emoji33]
Mowila, ze mthfr nie ma znaczenia przy trombofili, ale ja mam V leiden wiec u mnie 100%trombofilia. Nawet jakies artykuly ki wydrukowala gdzie pisze, ze mthfr nie ma znaczenia w poronieniach i innych niepowodzeniach polozniczyc i nawet nie ma badan, ktore mowia ze ten wariant mitacji wpływa na wady cewy nerwowej. W kazdym razie powiedziala, ze ona poleca witaminy metylowane i badanie homocysteiny co 6 miesiecy.

@Porzeczka1234 i inne dziewczyny odnosnie mierzenia cukru to wiem, ze w ciazy moerzy sie po 1h, czasem po 2h. Ale wlasnie ta pierwsza godzina jest istotna. Z kolei u cykrzykow nie w ciazy mierzy sie co 2h.
Miedzy posilkami wolno pic tylko wode i herbaty , ale nie owocowe !
Kawe czarna tez chyba mozna ale nie jestem pewna. Wszystko inne moze podnosic cukier, a tymbardziej kawa z mlekiem.
A @Porzeczka1234 jakie masz cukry? Jak tata sobie radzi? Jak jego wyniki?
Ty bierzesz juz 3tabletki czy nadal dwie ?

@Oczekujaca123 super ze kariotyp prawidłowy :) ja pamiętam w jakich nerwach i stresie otwierałam wyniki kariotypow. Siedzieliśmy pod altanka robiliśmy dusznoki, prawie był nasz urlop i następnego dnia mieliśmy jechać na wakacje. Patrzyłam czy są wyniki badań na tą bakterie. Patrzę a tu wyniki kariotypow. Swój otwarłam i nie mogłam się doszukać czy prawidłowy. Tylko 46xx więc kojarzyło mi się okej. Kariotyp męża otwierałam z telefonu uwierz mi siedząc w toalecie, bo takie miałam nerwy straszne. Na szczęście też było okej :)

reklama
@Oczekujaca123 super ze kariotyp prawidłowy :) ja pamiętam w jakich nerwach i stresie otwierałam wyniki kariotypow. Siedzieliśmy pod altanka robiliśmy dusznoki, prawie był nasz urlop i następnego dnia mieliśmy jechać na wakacje. Patrzyłam czy są wyniki badań na tą bakterie. Patrzę a tu wyniki kariotypow. Swój otwarłam i nie mogłam się doszukać czy prawidłowy. Tylko 46xx więc kojarzyło mi się okej. Kariotyp męża otwierałam z telefonu uwierz mi siedząc w toalecie, bo takie miałam nerwy straszne. Na szczęście też było okej :)
U mnie genetyk mi przedstawiala... no wiec weszlam i ona mowi, ze co ja taka blada... a ja no "bo wie pani ja w ciazy jestem a dzis te kariotypy odbieram..." to mi od razu otwarla teczke moja i meza i mowi jest ok ;)
Wiwc odetchnęlam.z ulga i dopiero dalej gadalysmy.
Pytala jak mi idzie robienie zastrzykow ogladala moj brzuch , doradzala jak robic no i kat prosty jest ok. W odleglosci 5cm od pępka. Tluszcz nie przeszkadza ;p

Do góry