reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia extra! Z tą pępowiną to fakt,ale pewnie stres. Już poczytałaś o odklejające się łożysku...to ja tylko dopowiem,że moja cörka z mega szybkiej CC bo właśnie zaczęło się odklejać. Nie życzę nikomu takiego stresu...a więc słońce oszczędzaj się:*:*:*
@Oczekujaca123 gratki co do kariotypów:* kciuki za wizytę!

reklama
@Marthi w zależności od tego w jakim rejonie mieszkasz to można na to mówić duszonki/pieczone/prażone/kociołek, więcej nazw nie znam :p to takie jedzenie które przygotowuje się na ognisku w żeliwnym kociołku. Dajesz na dno liście kapusty, a do środka pokrojone w plastry ziemniaki, cebulkę, marchewkę, boczek w kostkę, przyprawy. Takie tanie proste megadobre danie :)

@Porzeczka1234 mi w ogole nabiał w postaci niesfermentowanej wywala cukier w kosmos. 2 kanapki żytniego z chudym białym serem i pomidorem i cukier po godzinie 150! Ewentualnie jak dodam awokado to jest w normie. Ale sobie już darowałam ten ser.
@Oczekujaca123 to przepraszam, jeśli Franek żył to faktycznie nie VLeiden. Kciuki za te 2 bąble teraz. Jaką masz dawkę?
0.8 teraz biore ;*
Nie przepraszaj, nie ma za co ;) chyba bym.wolala, zeby to byl v leiden... albo infekcja a tak to widmo niewydolnej szyjki wisi nade mna [emoji33] [emoji33] [emoji33] [emoji33]

Dzieki dziewczyny za kciuki ! ;* powoli sie godze, ze moga byc dwa bąble, choć wiadomo... mniejsze ryzyko z jednym... no coz.
Oby choc jedno serduszko we mnie zabilo w piatek. I zostalo do samego konca [emoji175] tak sobie marze...
A wizyta dopiero o 19.20 +/- godzina , bo lelarka dlugo przyjmuje pacjentki takze z.piatku robi sie juz prawie sobota ;p

@marshia - wywala Ci tak cukier po chudym serku bo w posiłku brakuje tłuszczów [emoji4] dlatego jak dodajesz awokado cukier jest w normie [emoji4] bo wtedy masz pełnowartościowy posiłek - chleb to węgle, serek białko, sa warzywa w postaci pomidorków i tłuszcz z awokado [emoji6] Ja jak zjadłam wczoraj rogala marcińskiego i przegryzłam go kabanoskiem to tez cukier miałam piekny jak na słodkości - 123 :p

@basiawol - tak, ja mam w niedziele stawić sie do szpitala, w pon mam miec laparo... ale cholera jestem przeziębiona i mam ogromna nadzieje, ze sie wykuruje i mnie przyjmą do tego zabiegu... nie chciałabym miec znowu czego przekładanego [emoji20]

@roki_1991 - ja z wlkp i szczerze mowiac nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale brzmi ciekawie [emoji1]
Dziekuje za doedukowanie [emoji6]

V leiden wykryty po stracie Franka, sama badalam, wiem od lipca heparyne biore od poczatku tek ciazy
Co jest jasne, bo nie rozumiem?
Franek zyl w czasie jak zaczal sie porod, wiec mie bylo mowy o jakim zatorze, zakrzepie, zaczęłam rodzic , zmarl w trakcie.
@roki1991 na slasku Pieczonki. Uwielbiam ;)

@marshia ja sie nie znam na lozysku, owinieciu pepowina, ale zycze , zeby wszystko bylo dobrze ;) ;* trzymam kciuki

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za te Twoje dwa serduszka. Ja mam wizytę jutro o 20:20, też późno.
Do tego dziś mam jakieś problemy z sercem. Nawet nie wiem jak to określić, cały czas brak mi powietrza a od czasu do czasu mam takie jakby bulgotanie w sercu i robi mi się trochę słabo. Teraz musiałam wyjść z wanny bo znów było mi słabo. Co to moze być?

@Oczekujaca123 trzymam kciuki za te Twoje dwa serduszka. Ja mam wizytę jutro o 20:20, też późno.
Do tego dziś mam jakieś problemy z sercem. Nawet nie wiem jak to określić, cały czas brak mi powietrza a od czasu do czasu mam takie jakby bulgotanie w sercu i robi mi się trochę słabo. Teraz musiałam wyjść z wanny bo znów było mi słabo. Co to moze być?
Tez trzymam kciuki ;*
Niestety nie wiem co to moze być, ale powiedziałabym lekarzowi, zleci pewnie ekg ;) a jak trzeba bedzie to i dokładniejsze badania (mozesz isc do internisty ekg zrobia na miejscu )

@burczuś nic nie czytałam, bo na tą chwilę łożysko nie wrasta :) On tylko kontrolnie je badał a ja wydębiłam informację co będzie jak będzie wrastało :) Ale jeśli w ogóle zacznie, to od razu szpital żeby było pod kontrolą. I mogę tam leżeć ile będzie trzeba.
@Marthi Ty mądry łebku! Nie pomyślałam o tym. Tłuszczu nie było tam żadnego, bo ja jak jem z białym serem to staram się go w miarę rozsmarować i nie używam masła - stare nawyki :) Czyli zle zbilansowany posiłek!
@roki_1991 uwielbiam kociołki ♥️♥️♥️ A ponieważ nie zawsze mamy możliwość skonsumować taki z ogniska, to często Kończy się tak, że za kociołek robi patelnia. Cebula, ziemniaki, kiełbaska, boczuś i przyprawy. I robimy tak zwaną przypalankę :)

reklama
Do góry