reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Chodzi mi o zacytowanie kilku osob. Z aplikacji w telefonie
Ja klikam.odpowiedz, oznaczam osobe do ktorej jest o chcac wyjsc z odpowiedzi klikam zapisz jak pyta czy chce odrzuc modyfikacje postu, potem przy kazdej kolejnej osobie, ktorek chce odpowiedzieć robie tak samo (caly czas zapisujac i odtwarzajac zapisana wczensiek tresc)

@Oczekujaca123 Kciuki za wizytę będzie dobrze!

@burczuś jak bierze się metę powinno się badać cukier bo może bardzo spadać wczoraj @Marthi napisała że mogę iść do apteki poszłam do tej gdzie kupujemy metę i zapytałam czy to prawda i czy mogę dostać glukometr Pani powiedziała że tak że to prawda Tylko muszę zapłacić za paski 100% jeśli nie mam skierowania od lekarza nie miałam więc 100 pasków wyszło mnie 35 zł będę mierzyć cukier na czczo i po obiedzie tak mówiła mi Endo. Więc możesz też sobie iść i poprosić jeśli bierzesz gluko czy metformax .

@marzycielka81 dajesz odpowiedź na dole i piszesz jak chcesz na kolejną odpisać znów to samo ja piszę tylko z tel.

Cześć Dziewczyny!

9 września w 20tc straciłam mojego synka. Porobiłam dużo badań i z żadnych nic złego nie wyszło.

Lekarz od grudnia daje nam zielone światło na starania. Niepokoi mnie jednak fakt, że teraz mam tak, ze dokładnie na 7 dni przed okresem dostaje brązowych plamień + pobolewa mnie okresowo brzuch.

Zrobiłam sobie w tym miesiącu progesteron 6 dnia po owu (celowałam w 7, ale coś mi się w tych moich obserwacjach pomieszało [emoji6]) i wyszedł 18.95 ng/ml przy normie laboratoryjnej fazy lutealnej 1.83 - 23.9 ng/ml.

Miała któraś z Was może taki objaw? Wiecie co to może być? Przed ciążą brałam duphaston bo miałam niski progesteron, ale teraz wygląda ok...

Jak myślicie?

@Oczekujaca123 i @Porzeczka1234 - o glukometrze w aptece to chyba też ktoś inny pisał, niż ja, albo już nie pamiętam;D
Obstawiałam @Oczekujaca123, ale widzę, że to jednak nie Ona;p No, ale mniejsza - najważniejsze, że się udało załatwić ;)
Ja muszę wynaleźć sobie jakieś dojście do pasków na NFZ bo te są cholernie drogie, a kończa się w mgnieniu oka! :p
Porzeczka - masz mierzyć 1h po obiedzie? Czy 2h po? Pamiętaj kochana, żebyś w trakcie nie popijała kawki albo herbatki bo to mocno zaburza wyniki :/
Ja się parę razy tak wystraszyłam bo miałam ponad normę i się okazało, że to od paru łyczków kawki czy herbatki. Bo jak jadłam to samo bez popijania to cukier miodzio, piękny!

@marzycielka81 - ja nie widzę żadnych zmian na forum :p

@Edison - Współczuję straty... :( no i witaj na naszym forum, szkoda, że w takich okolicznościach... Czy wiesz co było powodem utraty dzidziusia? Badałaś krzepliwość, mutacje typu PAI / MTHFR itd? Kurcze, z tym progesteronem to różnie bywa w każdym cyklu, tak naprawdę... Według mnie powinnaś sobie go zbadać na początku cyklu (najlepiej w 3 dc) i potem oznaczyć najlepiej w 7, 9 i 11 dniu po owulacji. Wtedy będziesz miała obraz czy rośnie prawidłowo, czy spada czy co jest grane. Najlepiej badać od rana, na czczo. A prolaktyna i reszta hormonów w normie? Badałaś LH i FSH, obliczając ich stosunek?

@ Marthi - dzięki za szybką odpowiedź. Ok, to w tym cyklu sprawdzę ten progesteron tak, jak rozpisałaś i sprawdzę jeszcze ten LH do FSH. Tę prolaktynę też może w takim razie jeszcze zrobię.

Ech, ciągle coś.

@Oczekujaca123 i @Porzeczka1234 - o glukometrze w aptece to chyba też ktoś inny pisał, niż ja, albo już nie pamiętam;D
Obstawiałam @Oczekujaca123, ale widzę, że to jednak nie Ona;p No, ale mniejsza - najważniejsze, że się udało załatwić ;)
Ja muszę wynaleźć sobie jakieś dojście do pasków na NFZ bo te są cholernie drogie, a kończa się w mgnieniu oka! :p
Porzeczka - masz mierzyć 1h po obiedzie? Czy 2h po? Pamiętaj kochana, żebyś w trakcie nie popijała kawki albo herbatki bo to mocno zaburza wyniki :/
Ja się parę razy tak wystraszyłam bo miałam ponad normę i się okazało, że to od paru łyczków kawki czy herbatki. Bo jak jadłam to samo bez popijania to cukier miodzio, piękny!

@marzycielka81 - ja nie widzę żadnych zmian na forum :p

@Edison - Współczuję straty... :( no i witaj na naszym forum, szkoda, że w takich okolicznościach... Czy wiesz co było powodem utraty dzidziusia? Badałaś krzepliwość, mutacje typu PAI / MTHFR itd? Kurcze, z tym progesteronem to różnie bywa w każdym cyklu, tak naprawdę... Według mnie powinnaś sobie go zbadać na początku cyklu (najlepiej w 3 dc) i potem oznaczyć najlepiej w 7, 9 i 11 dniu po owulacji. Wtedy będziesz miała obraz czy rośnie prawidłowo, czy spada czy co jest grane. Najlepiej badać od rana, na czczo. A prolaktyna i reszta hormonów w normie? Badałaś LH i FSH, obliczając ich stosunek?
Kochana 2 h po obiedzie dziękuję za informację o kawce bo dziś właśnie zjadłam popijam kawę mierzę cukier a tam 153 także też trochę w panice ale pewnie kawa mi pomogła . W ogóle po jedzeniu nic nie pić?

Oj dobrze , że was mam !

reklama
Do góry