reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 tak ja mam ten problem cała ciążę czuje bardzo mało i słabo a jak już to nigdy 10 na godzinę jak podobno książkowo jest tylko pojedyńcze - zadne wody zimne czy czekolady tego nie zmieniają a w ogóle czuje od 28 tygodnia chyba tak że codziennie coś tam

reklama
@smerfik88 tak ja mam ten problem cała ciążę czuje bardzo mało i słabo a jak już to nigdy 10 na godzinę jak podobno książkowo jest tylko pojedyńcze - zadne wody zimne czy czekolady tego nie zmieniają a w ogóle czuje od 28 tygodnia chyba tak że codziennie coś tam
Ja poczułam bardzo wcześnie ruchy bo było łożysko przodujace... więc od mniej więcej 17 tc czułam że się rusza.... jak się łożysko podniosło i znalazło się na przedniej ścianie no to nie mogę powiedzieć że go nie czuje, ale po każdym posiłku kładę się do łóżka i czekam , czasami wykona jakieś delikatne ruchy czasami po kopię A czasami czuje tylko po dłonią że się rusza... jak Ty sobie z tym sądzisz psychicznie ?

@Zzzzzz uwierz mi że jesteś w lepszej sytuacji przynajmniej wiesz że żyje że się rusza ;)

Ja bylam zaniepokojona bo mam odwrotnie czuje najdrobniejszy ruch jakby mi ktoś kamieniem mielil w brzuchu. Wczoraj lelarka na prenatalnych powiedziała mi ze to normalne bo mam drobna budowe i łożysko na tylniej ścianie. Powiedziala ze kobiety ktore maja lozysko na przedniej scianie czują rzadziej i delikatniej ruchy bo sa one amortyzowane. Także nie martw się, jest to naturalne.
@Zzzzzz a gdzie Ty w koncu robilas te badania? Pytalam, ale chyba pytanie zmieszalo sie z innymi ;)

@smerfik88 musiałam się przyzwyczaić ze jestem kosmitą ;)
A tak serio w 20-tym któryms tc kupiłam detektor wczesniej myslalam a po co mi jak zaraz ruchy ale się nie doczekałam.
Musiałam się przyzwyczaić jak mam dużo do roboty to o tym nie myślę ale czasem mam psychozy i wyczekuje im bardziej wyczekuje to tym bardziej nie ma.
Kopniaczki czuję tylko po bokach u mnie chyba i łożysko i tłuszczyk tłumi te ruchy. Lekarz też sie przestał przejmować mówi ze dziecko skacze na usg a ja nic nie czuję.
Ale już się bardzo ucieszę jak będzie po drugiej stronie brzuszka :)

Czy wszystkie braliście po porodzie jeszcze clexane? Mi w szpitalu kazali już w domu nie brac i nie wiem czy to dobra decyzja. Szczególnie po cc i takiej operacji jak moja. Przy czym jak brałam heparynę na wszelki wypadek, nie mam stwierdzonych żadnych problemów z krzepliwością

@maa821 ja mam zespól APS czyli p/ciała antykardiolipinowe i Bglikoproteinowe i po porodzie mam brac miesiac 0.4 ( a teraz 0.6)
Na pewno clexane podaje sie po operacjach i stanach gdzie długo się leży typu złamanie, udar niekoniecznie po kazdej operacji

@smerfik88 ruchy dziecka sa tez uzaleznione od cisnienia atmosferycznego, pogody. Z Natim mialam lozysko na tylnej acianie a on prawie sie nie ruszal. Najczesciej raz dziennie. Teraz panna nie jest od niego lepsza, wczoraj do 22 sie nie ruszyla i tez zadne wody cukierki slodycze... nic jej nie ruszylo. Dopiero por zjadlam na przekaskecto dziada kopnela. A musisz wiedziec, ze im bardziej sie stresujesz, tym mniej sie dziecko rusza. Jak sobie z tym radzic? To trudne, ale do zrobienia.

reklama
@bertha jak robilam z obciazeniem, to jeszcze w normie mialam. Dopiero potem nawet zwykla zaczela z norm wychodzic
Dzis zaczyna sie odchodzic od badan z obciazeniem, tak samo jak z lekami do tsh jaj nie przekracza 3. To jakiesnowecwytycznevo ktorych mowil mi endo. Ale jeszcze wielu lekarzy na szczescie nie przestrzega tych wytycznych

Bo się zastanawiam czy to może mi blokować zajście? Mam prolaktyne w normie bez obciążenia ale z obciążeniem nie badałam i się teraz zastanawiam. Czy ty nie zaszłaś dopiero jak wdrożyłas właśnie dostinex?

Do góry