reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia u mnie AiC hetero mthfr ja nie robiłam ani VR2 bo nie było wtedy w ogóle tego badania mnie genetyk powiedziała , że że w życiu normalnym te mutacje nie będą mi przeszkadzać ale w ciąży powodują trombofilię wady u dziecka itd że heparyna to podstawa u mnie w razie lotów długich, jazdy samochodem powyżej 4 h muszę się kłuć heparyna. Jej zdaniem moje straty były spowodowane brakiem jej lub zbyt małymi dawkami. Wiesz u mnie dzieci zdrowe serca przestawaly bić ot tak może ona ma rację. Dostałam ryczałt . To nie jakąś byle jaka genetyk tylko Sodowska dosc znana na Ślasku. Bylam u innej z tego testu dna ale nie pamietam nazwiska powiedziala to samo.
Tez bylam u genetyk w tej poradni pewnie co Ty one maja podobne zdanie. W kazdym razie heparyna na 100% potrzebna do tego nie ma wątpliwości, ale mimo to mi mowili, ze ten vleiden powoduje największe ryzyko. Ale dawki to sie dobiero ewentualnie wg wagi, i właśnie tych wynikow z krwi dotyczacych krzepniecia.

reklama
Tez bylam u genetyk w tej poradni pewnie co Ty one maja podobne zdanie. W kazdym razie heparyna na 100% potrzebna do tego nie ma wątpliwości, ale mimo to mi mowili, ze ten vleiden powoduje największe ryzyko. Ale dawki to sie dobiero ewentualnie wg wagi, i właśnie tych wynikow z krwi dotyczacych krzepniecia.
Ale u mnie bez ciąży wszystko niby ok ale niestety w ciąży wszystko żyje swoim życiem attp, d-dimery , inr, cytokiny itd dodatkowo miałam podejrzenie hipotrofii i zwiększoną ilość heparyny. Ja myślę, że u każdego to indywidualne dlatego genetyk robi wywiad

Dziewczyny mam pytanie:
Posiew z pochwy a posiew z szyjki
Jaka roznica ? Skoro gin mo zrobila posiew z szyjki i wyszedl idealny, cytologia tez, ale nie zrobila posiewy z pochwy to jest sens go robic? Czy jesli cos by tam bylo to wyszlo by z tym szyjki? Pytam bo sama juz wariuje i chyba pojade do.lab i zrobie ten posiew wr wlasnym zakresie bo ciagle wydaje mi sie, ze cos mnie piecze kluje itp itd a gin tam nic nie widziala.. :/

@iveo @Porzeczka1234 @Oczekujaca123 i pozostałe — dzięki. Ze heparyna obowiązkowo, to wiadomo, u mnie i tak 0,6, ze wzglefu na PAI. Ale zdziwiło mi stwierdzenie że czynnik VR2 to trombofilia. Generalnie z wrażenia, że mnie za drzwi nie wywalił i jeszcze był miły i dowcipny, to ja mu zapomniałam pokazać swoje wyniki krzepliwości czyli APTT, Dimery, INR, które mam w normie. Ale jak kazał zrobić to antyXA to już zrobię we wtorek.
@Zzzzzz ja na tych się nie znam.

reklama
Dziewczyny a wg Waszej wiedzy czynnik VR2 to trombofilia czy tylko czynnik VLeiden to potwierdza?
Ktoś z was rozmawiał z genetykiem? Bo według Paśnika to nic groźnego. Według mojego doktorka też nie ma tragedii. Według tego, u którego byłam wczoraj, a facet wiedzę naprawdę ma, to trombofilia i nyc może przejdziemy nawet na 0,8. Trochę zgłupiałam :/
Moj hematolog twierdzi, ze vr2 ma znaczenie TYLKO gdy wychodzi v leiden. Jak jest samo vr2 to nie ma znaczenia.

Do góry