reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Super że znalazłaś sposób na ten cukier naczczo , chyba ten zakwas pomaga . Ciekawe czy też by było ok gdybys tego nie wypiła. My to kochana mamy coś podobnie ..cukrzyca ..nadciśnienie ..
A wogule jak się ma twoje ciśnienie ? Bo moje jest teraz raczej w normie ..
W normie caly czas. Ale ja mam od dawna wyregulowane lekami, teraz tylko byla zmiana na dopegyt.
Nie wiem czy bez zakwasu byloby tak samo, ale mi on smakuje i dziala na homocysteine wiec czemu by nie pic ;)

reklama
@oczekująca @Marthi kochane dziekuje wlasnei o to chodzi ja mysle o tym codziennie nie tylko w taki dzien, tez nie lubie przepychu mecza mnie tlumy.
A fakt przydalo by sie nam pobyc sam na sam bez myslenia o konczeniu domy finansach itp tak normalnie na luzie

Basiawol a ja tak sobie właśnie myślę że nie mam gdzie pójść na grób do moich dzieci które poroniłam bo nie robiłam pochówku bo to wczesny etap . Więc nie wiem co lepsze ...
Widzę że masz ciężki etap teraz , kochana musisz wziąć się w garść żebyś nam w depresję jakaś nie popadła . Głupich ludzi staraj się olewać ... Szkoda nerwow

@plastulinka trzymam mocne kciuki niezmiennie
Pierwsze slysze... a w jakim celu ?
Tez nie slyszalam

@Oczekujaca123 dziekuje za wsparcie wlasnie ktos kto to przeszedl rozumie- ktos kto nie niestety nie zrozumie nie znaczy ze zycze komus, choc czaserm wkurzam sie i zycze zeby kogos to spotkalo potem mi glupio ze tak pomyslalam. a potem znowu zycze bo mysle ja k to przezyjesz zrozumiesz, potem znowu jestem zla na siebie ze slucham tejh zlej ztrony mojej i tak w kolko. staram sie nie mierzyc siebie miara innych- ciezkie to jest. Powiem to wam sa osobyu ktorym zycze tej samej tragedi nie wiem czemu moze jestem zla osoba.Nie rozumiem siebie poprostu zycze zle zeby ktos kto mowil o mnie zle i byl dla mnie wredny przezyl takie cierpienie.
Dziewczyny ile jeszcze mozna zniesc bo jak widac u mnie juz kres mozliwosci. Gdyby te straty byly wczesne byloby mi latwiej gdyby nei bylo tego grobu, tak zaluje tej decyzji o pochowku to byla zla decyzja za trudna dla mnie a teraz nie ma odwrotu

Dziewczynki dodajcie mi otuchy i odgoncie te glupie mysli
Wiesz każda z nas myśli inaczej, ja mam dokładnie odwrotnie, że nie zabrałam fasolek... nie będę doradzać bo widzę po sobie ze sama siebie nie ogarniam
Głowa do góry. .

Ja tak krotko bo glowa mi peka.
Obraz serca prawidłowy. Ciśnienie nie wynika z wad choć mała niedomykalność zastawki jest ale że wad nie ma to z dwojga złego lepiej. W ciśnienie uwierzył bo mierzył 2x i było wysokieee 160/120. Codziennie dostałam leki na nadciśnienie na "wyciszenie" bo stres i tempo życia. . a doraźnie na ok 3 dni przed @ na niezatrzymywanie wody w organizmie. Zalecenia- zwolnić... ta jasne :)
Jeszcze neurolog, rehabilitacja od 19.11 i będę zdrowa jAK łania.
Dziękuję za wsparcie ♡

@Oczekujaca123 a ja niemalze nigdy tego dnia nie jestem na cmentarzu. Wole byc z ludzmi i wsrod ludzi. Tylko tych bliskich kochajacych i wspierajacych. A tych, ktorych juz nie ma mam gleboko w sercu. Nie chowalam swoich dzieci. Dla mnie one wciaz zyja, tyle, ze nie na ziemi.
Dla mnie to dzien urodzin i zawsze marzylam by miec msze bez wspominania zmarlych. Albo zaprosic ludzi na impreze i nie uslyszec przykro mi, ale jedziemy na groby. Nauczylam sie go swietowac wsrod zyjacych tu, czy tam... z radoscia

Wiecie co dziewczyny wszystkie macie poniekąd rację.

@kasiula222 kochana pamiętaj że grób to tylko symbol ważne kogo i co mamy w sercu. Zapal znicz pod krzyżem i pomyśl o swoim aniołku

@Oczekujaca123 nasz grób też nie jest zawsze w super stanie bo nie zawsze mam siłę jechać na cmentarz zawsze płaczę i chyba tak już będzie i w sumie nie obchodzi mnie kto i czy w ogóle na mnie patrzy . A ja lubię chodzić na cmentarz w ten dzień może jest przepych ale to raczej wynika z pazerności ludzi ale jest wtedy ładnie przyjemnie dużo ludzi to cieszy że chodź w ten 1 czy 2 dni ludzie potrafią się zmobilizować i zrobić coś dla tych których wśród nas nie ma.

Życzę jutro spokojnego dnia dla wszystkich

@edloteh pamiętam o wynikach tylko czasu mi brak!

@nafoczka to łykaj tabsy i wracaj do zdrowia kochana. Czekam na łanię :p;)

@Marthi wypoczywaj kochana za mnie też haha

@nafoczka jakie te leki na cisnienie dostalas i co na nietrzymanie wody? :)
Ty po tych wszystkich lekarzach i rehabilitacji bedziesz jak nowo narodzona.

Zdrowka zycze ! ;*

@Destino ja tez wierze ze moj Aniolek zyje sobie w niebie itp. Ale grob to jest dla mnie takie miejsce chwilowej refleksji, miejsce gdzie moge cos dla synka zrobic chociazby tak w teorii mi to pomaga. Poza tym ja pozno stracilam dziecko , wiec dla mnie takim jakby obowiazkiem wewnętrznym bylo zapewnienie cialu synka miejsca spoczynku. Ale tak jak mowisz nasze dzieciaki zyja tylko w innym świecie.. one na nas czekaja :)

Niech kazda spedzi ten dzien tak by czula sie dobrze ;*

@Marthi milego wypoxzynku.

Podejscie 3. 2 razy usunelam to co napisalam.. U nas 1.11 to korki i tlum na cmentarzu. Unikam bo czuje sie jak w galerii handlowej. Liczy sie to co sie ma w sercu. U mnie w domu zawsze siadalo sie i wspominalo zmarlych.

Co do zabiegu nazywa sie hegarowanie szyjki macicy i jest przeprowadzany w narkozie i ma na celu usuniecie takiego zaulka, ktory utrudnia transfery.

Szczerze to lejarz mnie troche zaskoczyl ale wole miec to z glowy 02.11 kiedy mam wolne. Tym bardziej, ze zabieg nie bedzie wykonywany w Poznaniu.

Zycze Wam na jutro duzo spokoju i cieplych mysli

Nie wiem co napisać bo kazda z Was ma racje każda przeżywa to na swój sposob. Jedna pójdzie na cmentarz inna nie ktoś pojdzie o 7 inny o 12 jeszcze inna jest niewierząca to bardzo delikatny temat.

reklama
@Nadja_n - homocysteine najlepiej trzymac na poziomie 5-6, zatem juz niżej lepiej nei schodz - pilnuj tego poziomu, który teraz masz :) np poprzez branie leków co 2 dzien poki co. Btw. Mi tez metylki szybko zbijają homocysteine, ale chwilowo znowu robie przerwe od leków. Chociaz miesiąc.

@Oczekujaca123 - odnosnie diety makaronów itd dodam, ze jak sie go ugotuje np wieczorem i wsadzi na noc do lodówki to ponoc na nastepny dzien ma on tez niższy indeks glikemiczny przez wychłodzenie, tak samo jest chyba z ziemniakami jak dobrze kojarzę z jakiejs grupy...

@justkaki - a badalas z Fsh od razu LH? Czesc ginekologów patrzy na stosunek FSH do LH. Poczytaj o tym i sobie oblicz jesli badalas. Wazne jest tez w ktorym dc badalas te hormony. Edit: doczytałam, ze w 3dc wiec to akurat dobrze.

@marshia - ładny brzusio juz sie pcha[emoji6]

@maa821 - powodzenia zatem na cc[emoji8]

@plastulinka - kciuki!

@marzycielka81 - ja nigdy nie słyszałam o takim zabiegu, ale trzymam kciuki.... [emoji8]

Ja za to na weekend (zmieniając temat), jadę z Mezem nad morze sie odstresować... liczę na piękna pogode i odrobine relaksu przed laparo za niecałe 3 tygodnie.

Wszystkiego dobrego, Dziewczyny.
Tak robiłam razem z LH 6.30 norma do 12.6. Znalazłam informację że stosunek fsh i lh powinien być ok 1 więc tu tak nie jest. Czytałam że może oznaczać zmniejszoną rezerwę jajnikow itp. No mam nadzieję że jednak nie :(
We wtorek wizyta u gina to czekam niecierpliwie.

Do góry