reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia
Czy Pasikonik daje również receptę na Encorton? Jak było wTwoim przypadku? On Tobie przepisał steryd i rozpisał dawki czy ginekolog? Nie kojarzę czy już o to nie pytałam ale nie pamiętam :p

Co do encortonu to Pasnik proponował mi 10 mg, mój gin tez. Paśnik intra zalecił jak Tobie. W cyklu staraniowym na poczatku, w owu i 2 tyg po pozytywnej becie. W ostateczności ewentualnie jeszcze 1 wlew po kolejnym miesiącu.
Ja na własną rękę zaczęłam brać 15 mg, bo 2 razy na 10 mg się nie udało (puste jajo i biochem). Potem gin z Invimedu, z którym konsultowałam się emailowo napisał żeby brać 15 (ja już kilka dni tak brałam) i zalecił te mega częste wlewy z intralipidu.
Recepty na steryd miałam od mojego „codziennego” gina, na intra od Pasnika i tego mojego gina. Dostałam tez intra od @bertha i @burczuś. Trochę kombinowałam, bo dużo potrzebowałam ;).
Także ja trochę ten teges...... dużo rzeczy ustaliłam sobie sama na czuja. Cześć rzeczy potwierdził któryś z lekarzy.
Tak jak teraz - ciagle biorę 1x500 glucko, chociaż gin i endo kazali odstawic po 1 trym, diabetolog koło 16 tyg, chociaż twierdzi ze prowadzi ciaze i do 20 tc na glucko, a jerzakowa i dalej. Kontroluję codziennie cukier, przeczytałam masę artykułów i opracowań i nie ma tak naprawdę przeciwwskazań do stosowania metforminy w ciąży i pidczas karmienia. A wręcz skutki są lepsze brania, jeśli ktoś ma IO czy inne podobne problemy.
A co do tycia - ani po sterydzue, ani po intralipidzie nie przytyłam. Dopiero po 15 tyg waga ruszyła minimalnie w górę.

@burczuś u nas fragmentacja ok.
Zobacze w domu jaka ilosc nasienia.
Sily opadaja u mnie:3 cykl z koleji monitoring,owulacja wystepuje i to wczesna kolo 11dc.pecherzyk zawsze kolo 23mm-24mm nie wiem moze za duzy skoro sie nie udaje:crazy:
Albo jaja mam marne.ale nie mam chyba opcji zeby to sprawdzic tak bez in vitro?

wiecie co, zabieram się za badania. Jak byłam w czerwcu u Gizlera to zlecił mi:
- badanie nasienia męża metodą HBA i SCD
- kariotyp z krwi u mnie i u męża
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
ale koszt tych badań mnie przeraził więc stwierdziłam, że dam sobie czas do października, niestety nic się nie zmieniło więc czas zrobić to wszystko.. do tego zrobię NK i z wynikami pójdę do Gizlera coby już konkretnie zacząć działać a nie tylko czekać. Na szczęście NK, ANA i homocysteinę mam w pakiecie Medicover więc trochę taniej będzie :) plus od dziś ziółka od Pani Kasi, jurto igły więc mam nadzieje, że za jakiś czas będę śmigać z brzucholem :)

miłego dnia dziewczyny :)

- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III
ale koszt tych badań mnie przeraził więc stwierdziłam, że dam sobie czas do października, niestety nic się nie zmieniło więc czas zrobić to wszystko.. do tego zrobię NK i z wynikami pójdę do Gizlera coby już konkretnie zacząć działać a nie tylko czekać. Na szczęście NK, ANA i homocysteinę mam w pakiecie Medicover więc trochę taniej będzie :) plus od dziś ziółka od Pani Kasi, jurto igły więc mam nadzieje, że za jakiś czas będę śmigać z brzucholem :)

Martynka , ceny niestety sa kosmiczne, ale ! Posprawdzaj w roznych laboratoriach... ja np mam jedno lab przy szpitalu onkologicznym gdzie np homocysteina kosztuje 45zl, a w innym lab placilam 70zl..tak samo z wit d tam 40zl gdzie indziej 70.. takze warto poszukac , bo na kilku badaniach mozna nieźle zaoszczedzic. Trafilam tam przypadkiem, bo okazalo sie , ze tam calodobowe i szybko sa wyniki, cennika oczywiscie na internecie nie ma, dlatego warto dzwonic do tych labow i pytac ;)

reklama
- test ROMA
- AMH
- Homocysteinę
- ANA II - III

Sprawdź sobie dokładnie czy NK i Homocysteinę na pewno masz za darmo w medicover bo ja musiałam mimo pakietu płacić Homocysteina coś 50 zł NK chyba 210 zł. Ana miałam darmowe jeśli masz pakiet może zbadaj sobie zespół antyfosfolidowy to miałam w pakiecie za darmo. Przepraszam ale nie pamiętam twojej historii i nie wiem czy coś jeszcze badałaś. Mąż twój badał przeciwciała / plemników w spermie krwi ? Ty badałaś?

Do góry