reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czy komuś sie udało po Acofilu zajść w ciążę?

Jestem po 6 transferach ostatnio 2 były z zaleceniami od dr PAśnika Encorton i Intralipid i nic ...

reklama
@maa821 - odnosnie Encortonu wiem tylko tyle, co Wam wkleiłam... sama musze sprawdzic jakie mam w domu. Warto tez podpytać w aptekach czy to nie fake news. Ale mysle, ze chodzi tylko o te jedna, konkretna serie. :)

@Nadzieja2018 myślę że intralipidu nie powinnaś się bać to wyciąg z soi ja rozważałam ta metodę leczenia on jest bardzo odżywczy dla organizmu ale ja chciałam z encortonem a nikt mi go nie chciał dać. Jak donosiłam ciąże z Zosią to moja ginka każdemu z problemami poronień daje 15-10 mg encortonu jak Malina mi przepisał moja koleżanka u niej też donosiła ciąże i urodziła syna a miała 6 poronień wcześniej z tym jedno z serduszkiem i krwotok w 6 tygodniu to najdłuższa ciąża.Co do accofilu nic nie poradzę nie brałam.

@marshia widać tyci brzuszek pięknie.

Jeśli chodzi o szczepienia ja 4 lata nie zachodzilam naturalnie w ogóle po szczepieniach zaszła w 1 cyklu ale czy one miały wpływ nie wiem moim zdaniem wpływ miały p/p plenikowe w spermie ktore mezowi wykryli w Łodzi bo tu ciagle badali we krwi i wynik ujemny ale bada sie rowniez w spermie i tam psikus dodatni. Mąż przez 10 dni czyli ok 7-17 dnia mojego cyklu brał steryd i udało się od razu także kochane badajmy też facetów.

@Marthi nieźle z tym clexan ja mam w domu ale mi przepisują fraxiparyne

@burczus dokladnie to ze wysportowany nic nie znaczy okazuje sie:frown:Ma 2%prawidlowego nasienia i mysle ze to u Niego lezy problem.
Mimo ze jest mega wysportowanym triatlonista i je same zdrowe rzeczy a z klinki nieplodnosci zaznaczone mamy z jego nasieniem in vitro.:o
Chociaz 2%prawidlowych a norma jaka 4%????????

@Nadja_n na ocenę nasienia bierze się pod uwage również ilość ponieważ czasami jest 2 procent prawidłowych plemników A mimo wszystko ten wynik nie jest zły bo ich ilość jest po prostu dużo ponad normę... mam przypadek w rodzinie gdzie o prawidłowej budowie jest 2 procent A ilość jest 2 razy większa niż norma i lekarz mówił że to tak jakby miał około 8 procent...

reklama
Do góry